Išpuolis prieš greičio matuoklį: įtariamieji turėjo laiko jį atšvęsti iki policijos sulaikymo? | KaunoDiena.lt

IŠPUOLIS PRIEŠ GREIČIO MATUOKLĮ: ĮTARIAMIEJI TURĖJO LAIKO JĮ ATŠVĘSTI IKI POLICIJOS SULAIKYMO?

  • 24

Trečiadienio vakare Vilijampolėje, kaip jau pranešta, buvo apgadintas Kauno apskrities vyriausiajam policijos komisariatui priklausantis mobilusis greičio matavimo prietaisas arba, remiantis kai kuriais pirminio pranešimo apie šį įvykį komentatoriais, įvykdytas vienas iš protestų, pastaruoju metu dėl šios pareigūnų naudojamos įrangos apėmusių Europą. Portalas kauno.diena.lt pabandė pasitikslinti, kaip tai galėjo įvykti, jeigu pastačius tokį greičio matuoklį, prie jo lieka budėti policijos atstovas.

Kauno policijos atstovė patvirtino, kad taip buvo ir šį kartą. Tik parverstą ir apgadintą greičio matuoklį nežymėtame policijos automobilyje stebėjo ne statutinis pareigūnas, turintis ginklą bei kitas specialiąsias priemones, naudojamas sulaikant to nusipelniusius asmenis, bet vadinamojo policijos aptarnaujamo personalo darbuotojas, priklausantis Kelių policijos skyriui.

Būtent šio asmens akyse viskas ir įvyko. Ir jis operatyviai apie tai bei, kaip atrodo įtariamieji ir kuria kryptimi šie pasišalino, pranešė policijos budėtojams.

Tačiau įtariamieji šiuo apie 22 val. užregistruotu išpuoliu Varnių gatvėje buvo sulaikyti tame pačiame Vilijampolės kvartale esančioje Sąjungos aikštėje tik apie 1 val. nakties, t.y. už trijų valandų. Ir abu buvo neblaivūs. Vienas, gimęs 1983 m., – beveik mirtino girtumo (4,58 prom.) Kitas, gimęs 1974 m., pripūtė į alkoholio matuoklį 1,7 prom.

Ar jie buvo neblaivūs bei kokio girtumo ir išpuolio metu, neaišku. Tai bus bandoma išsiaiškinti blaivesnį uždarius į policijos areštinę, o girtesniam įteikus šaukimą atvykti išsiblaivius apklausai į policiją. Tiesa, jeigu jis to nepadarys, gali tekti gaudyti vėją laukuose, nes šis asmuo nėra deklaravęs savo gyvenamosios vietos.

Beje, ne tik girtumas lėmė skirtingus šių vyrų likimus. Anot policijos atstovės, uždarytasis į areštinę – gerai jiems žinomas: jau teistas ir kelias dienas ieškotas. Už ką, nepatikslinta.

Be to, panašu, kad įtarimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo, už kurį numatytas platus bausmių asortimentas: viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba įkalinimas iki dvejų metų, bus pareikštas tik likusią nakties dalį policijos areštinėje praleistam asmeniui. Kitas, kuriam nustatytas beveik mirtinas girtumas, greičiausiai bus tik liudytoju, jeigu ką nors prisimins.

Pasak policijos atstovės, mobilusis greičio matuoklis „PoliScan FM1“, į kurį pasikėsinta, yra apie 30 tūkst. eurų vertės. Ir jis po šio išpuolio nebeveikia. Tačiau padaryta materialinė žala dar tikslinama, nes ją turi įvertinti ekspertai.

GALERIJA

  • Išpuolis prieš greičio matuoklį: įtariamieji turėjo laiko jį atšvęsti iki policijos sulaikymo?
  • Išpuolis prieš greičio matuoklį: įtariamieji turėjo laiko jį atšvęsti iki policijos sulaikymo?
Kauno apskrities VPK nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Anonimas

pasistaykit stacionariai...prisukit varztais prie kekvieno stulpo...ir pazimekit taip kaip taisyklese nurodyta. setrifikuota yranga sumontuos sertifikatus turintis issilavines ersonalas...kad tvarkingai btutu .. sertifikuotas personalas juos priziures ... ir niekam nei radarai nei policininkai neuzklius... a daba kaip vagys , kaip plesikai , kaip banditelei is pakampes is patvores is kekvienos tualeto skyles vos vos islinde tyko pasipinigaut... man geda del policaju debilistanisko mentaliteto... bukit jus zmones matau kad notrit uzsidirbt tai padarykit kaip elektrikai abonementini mokesti uz virsita greiti ir tegu vazineja... uz nevietoj priparkuota masina abonementa ir tegu parkuoja... uz chuliganiska vairavima abonementini mokesti ir tegu varo... kas negerai ?

Xxx

Šaunuoliai, pagarba vaikinams!

Paslikas

Energingi , šaunūs vaikinai. Papildys šeimų sąjūdį ir advokato Strimėlės partiją .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS