Išpuolis Žaliakalnio parduotuvėlėje: juo įtariamas užsienietis buvo pasiryžęs viskam? | KaunoDiena.lt

IŠPUOLIS ŽALIAKALNIO PARDUOTUVĖLĖJE: JUO ĮTARIAMAS UŽSIENIETIS BUVO PASIRYŽĘS VISKAM?

  • 13

Paaiškėjo, kad penktadienio vakare Kaune galimai rengtas parduotuvės apiplėšimas, bet šį išpuolį surengusio užsieniečio planus sužlugdė jo auka tapusiai pardavėjai į pagalbą atėjęs jaunas vyras.

Kaip jau pranešta, tą vakarą skubios medikų pagalbos prireikė Telšių gatvėje esančios parduotuvėlės, kurioje prekiaujama ne tik maisto ir buities prekėmis, bet ir cigaretėmis bei alkoholiu, pardavėjai. Apie 21.48 val. užregistruotas pranešimas, kad ją darbo vietoje peiliu sužalojo pirkėjas. Šį sulaikius, jam nustatytas 1,06 prom. girtumas. Nukentėjusioji paguldyta į ligoninę.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, pardavėjai sužalotas veidas ir riešo bei plaštakos sausgyslės. O užpuolikas, įsiveržęs į parduotuvę, likus apie pusvalandžiui iki šios uždarymo, puolė tiesiai prie nusižiūrėtosios į aukas. Manoma, kad ketinta parduotuvę apiplėšti. Pirminiais duomenimis, tuo metu joje be pardavėjos ir įsibrovėlio daugiau nieko nebuvo.

Taiklus buvo tik vienas iš užpuoliko smūgių, nors šių į pardavėjos krūtinę bei veidą buvo nenustatytas kiekis. Mažiausiai – keli. Nuo kitų aukai pavyko išsisukti. Kuo viskas galėjo baigtis, jeigu tuo metu į parduotuvę nebūtų atėjęs jaunas vyras, galima tik įsivaizduoti. Panašu, kad įsibrovėlis dėl grobio buvo pasiryžęs bet kam. Tačiau minėtam jaunam vyrui pavyko pardavėją nuo jo apginti. Ir užpuolikui teko sprukti iš nusikaltimo vietos tuščiomis.

Laimučio Brundzos nuotr.

Įtariamasis buvo sulaikytas policijos patrulių dar tą patį vakarą. Pirminiais duomenimis, gatvėje – ne per toliausiai įvykio vietos. Pareigūnai jį atpažino pagal šio išpuolio liudytoju tapusio pardavėjos gelbėtojo apibūdinimą. Rastas ir nusikaltimo įrankiu tapęs peilis.

Nustatyta, kad šį išpuolį įvykdė 36-erių metų Latvijos pilietis I.R., kuris nėra deklaravęs savo gyvenamosios vietos. Tačiau, panašu, kad šis Rygoje gimęs asmuo pastaruoju metu gyveno benamio gyvenimą Lietuvoje, nes 2021-ųjų vasarį jau buvo baustas Kauno apylinkės teismo už vagystę. Už tai I.R. skirti keturių mėnesių viešieji darbai – po 30 valandų visuomenės labui kas mėnesį. Ir šią bausmę jis jau atliko.

Nieko nekomentuosiu.

Atsidūręs po sulaikymo Kauno policijos areštinėje, sekmadienį I.R. buvo atvežtas į Kauno apylinkės teismą, kurio prašyta leisti jį suimti dviem mėnesiams. Tam neprieštaravo ir savo kaltę iš dalies pripažinęs įtariamasis. Atsižvelgus į tai, kad šis nei šeimos, nei gyvenamosios vietos Lietuvoje neturintis asmuo gali slėptis nuo atsakomybės, o už pasikėsinimą apiplėšti, įsibrovus į patalpą ir panaudojant peilį, gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų, prokurorės prašymas patenkintas – I.R. suimtas dviem mėnesiams.

Kol kas ikiteisminis tyrimas pradėtas tik dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo, nors nukentėjusioji pateko į Klinikų plastinės chirurgijos specialistų globą, bei viešosios tvarkos pažeidimo. Tačiau jis dar tik prasidėjo.

„Nieko nekomentuosiu“, – teigė sunkiai jaudulį tramdęs asmuo, atsiliepęs šiandien minėtos parduotuvės savininkų telefonu, nurodytu internete.

GALERIJA

  • Išpuolis Žaliakalnio parduotuvėlėje: juo įtariamas užsienietis buvo pasiryžęs viskam?
  • Išpuolis Žaliakalnio parduotuvėlėje: juo įtariamas užsienietis buvo pasiryžęs viskam?
  • Išpuolis Žaliakalnio parduotuvėlėje: juo įtariamas užsienietis buvo pasiryžęs viskam?
  • Išpuolis Žaliakalnio parduotuvėlėje: juo įtariamas užsienietis buvo pasiryžęs viskam?
Laimučio Brundzos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

K

Tai reikejo duot ko nori ir tada kviest mentus,o pabande nepasiduot neteisetiems reikalavimams,tai ir gavo peili,galejo ir uzmust vistele gi.

Vika

Vangai. As jau esu rasiusi,kad jei visi tie baisus suzalojimai laikomi nesunkiais, tai sunkus tik tada,kai zmogus uzmusamas. Cia tai bent teisingumas, nei pridet nei atimt.

Vanga

Pjauna sausgysles , muša , laužo kaulus , prievartauja = nesunkūs sužalojimai !!! Kaip tai jums, piliečiai? Nuo Jurbarko niekas nesikeitė ir nesikeičia…Kas tą pakeis? Seimo nariai ,gal tada, jei jų artimieji paklius į tokią situaciją ? Kiek dar reikia aukų?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS