Įžanga į savaitgalį: Kauno ugniagesiai skubėjo gesinti gaisrų tarpmiestiniame autobuse ir restorane | KaunoDiena.lt

ĮŽANGA Į SAVAITGALĮ: KAUNO UGNIAGESIAI SKUBĖJO GESINTI GAISRŲ TARPMIESTINIAME AUTOBUSE IR RESTORANE

  • 0

Praėjusią parą budėję Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiai skubėjo gesinti už 50 kilometrų nuo Kauno užsidegusį tarpmiestinį „Kautros“ autobusą su keleiviais, o šiąnakt dar padirbėjo ir kriminalistais, besiaiškindami, kas sukėlė, visa laimė, laiku pastebėtą gaisrą viename Kauno senamiesčio restorane.

Apie tai, kad ties Prienų savivaldybės Stakliškių seniūnijos Pikelionių kaimu, esančiu šalia kelio Vilnius–Prienai–Marijampolė, užsidegė tarpmiestinio „Kautros“ autobuso „Temsa“ stabdžių kaladėlės, 15.37 val. pranešė įvykio liudytoju prisistatęs asmuo. Jis teigė, kad keleiviai spėjo išlipti ir, pirminiais duomenimis, nukentėjusiųjų tarp jų nėra. O gaisrą bando gesinti vairuotojas.

Ugniagesiai gelbėtojai, pasiekę įvykio vietą per devynias minutes, konstatavo, kad autobuso vairuotojas 5 litrų milteliniu gesintuvu jau ataušinęs stabdžių kaladėles ir ratą. Tačiau dar nuspręsta pabudėti, kol jis galutinai atvės. O tai įsitikinta, patikrinus po penkiolikos minučių šį ratą termovizoriumi.

Nesiskirstė ir autobuso keleiviai, kuriems dėl viso pikto buvo iškviesti greitosios medikai, pakartotinai konstatavę, kad niekam jų pagalbos nereikia.

Iškviesto kito autobuso, nes šis jau tęsti kelionės negalėjo, keleiviai laukė, įleisti į jo vidų. Netikėtai nutrūkusią savo kelionę jie pratęsė tik apie 17 val., t. y. beveik po pusantros valandos – kai atvyko pakaitinis autobusas.

Pranešimas apie suveikusią priešgaisrinę signalizaciją Vytautojo Didžiojo tilto prieigose – Muitinės gatvėje įsikūrusiame vėlyvųjų pusryčių restorane „BrunchBar“ – iš saugos tarnybos „Jungtis“ darbuotojos buvo gautas šiąnakt, 2.43 val. Pranešėja teigė, kad suveikus restorano apsaugos mygtukui ir nuvykus į vietą, patalpos viduje matyti dūmai, tačiau žmonių nėra.

Ugniagesiai gelbėtojai, atskubėję per penkias minutes, konstatavo ir svilėsių kvapą šiame dviejų aukštų pastate. Tačiau dar reikėjo surasti gaisro židinį.

Į antrajame aukšte esančias, neaišku, ar gyvenamas, ar biurų patalpas, niekas jų neįsileido. Laimė, apieškant restorano patalpas, vienoje iš jo spintelių aptiktas ir gaisro kaltininkas – apsilydęs ledukų gaminimo aparatas.

Išjungus jį iš elektros tinklo, gaisro kaltininkas perlietas kibiru vandens ir išneštas į lauką. Nors, greičiau, labiau dėl šio įvykio kalti žmonės, laikę elektrinį prietaisą, įjungtą į tinklą, spintelėje, dėl ko, kilus galimam gedimui, jis greičiau įkaito, negu tai būtų atsitikę, laikant jį atviroje vietoje.

Be to, jeigu ne priešgaisrinė sistema, neaišku ir, kuo visa tai galėjo baigtis, nes, kaip skelbiama internete, restorano darbuotojai, dirbę penktadienį iki 16 val., šeštadienį vėl jį atidarė tik 8 val. ryto.

Visgi vienas žmogus per praėjusią parą budėjusią Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pamainą nukentėjo. Tai įvyko apie 13.30 val. Taikos prospekte.

Gavę pranešimą, kad šalia autoserviso, esančio netoli Kauno centrinio turgaus, dega automobilis „Opel Vectra“, ugniagesiai gelbėtojai, buvę įvykio vietoje po keturių minučių, rado jį jau prigesintą darbuotojų. Ir galutinai sutramdė šį gaisrą per devynias minutes.

Konstatuota, kad automobilis užsidegė, atliekant pjaustymo darbus. O vienas iš jį gesinusių vyrų prisikvėpavo dūmų ir jam reikia medikų pagalbos.

Kadangi degęs automobilis – užsienio piliečio, neatmetama, kad jis ir nukentėjo. Tačiau, panašu, kad nesunkiai – užteko greitosios medikų suteiktos pagalbos vietoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS