Įžūlumas be ribų: mašiną netinkamai pastatė per kelias vietas, skirtas neįgaliesiems | KaunoDiena.lt

ĮŽŪLUMAS BE RIBŲ: MAŠINĄ NETINKAMAI PASTATĖ PER KELIAS VIETAS, SKIRTAS NEĮGALIESIEMS

  • 20

Kauniečiai tampa vis mažiau pakantūs Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidėjams – juos fiksuoja ir įvairiais būdai stengiasi prisidėti prie vairavimo kultūros gerinimo. Kol kas situacija nėra gera – tą patvirtina ir Kauno pareigūnai, ir šiandien vienoje miesto automobilių stovėjimo aikštelėje užfiksuotas atvejis.

Pirmadienį apie 14.30 val. portalą kauno.diena.lt pasiekė skaitytojo Vaido nuotrauka ir informacija apie vieno vairuotojo parkavimo ypatumus Savanorių pr. 346 esančio prekybos centro „Savas“ automobilių stovėjimo aikštelėje.

Nuotraukoje matoma, kad juodos spalvos visureigis stovi visiškai priešingai, nei tą nurodo ženklinimas. Negana to, užimamos vietos yra skirtos specialiai neįgaliųjų transportui.

„Parkavimo ypatumai Kaune. Stovėjo užimdamas neįgaliesiems skirtas vietas kurį laiką. Spėjau nueiti į prekybos centrą ir grįžti iš jo“, – portalui kauno.diena.lt teigė pilietiškas kaunietis Vaidas.

Kadangi skaitytojas informaciją redakcijai perdavė dar būdamas įvykio vietoje, žurnalistai ją iškart persiuntė pareigūnams. Operatyviai reaguodami į gautą pranešimą, policininkai nuvyko į jau minėtą aikštelę. Tačiau galimo pažeidėjo neberado.

Paprašėme pareigūnų pakomentuoti šią situaciją ir tuos KET punktus, kuriuos šis vairuotojas pažeidė ar galėjo pažeisti.

Kauno AVPK Kelių policijos valdybos viršininkas Andrius Bubulis portalui kauno.diena.lt teigė, kad, visų pirma, šis vairuotojas bet kuriuo atveju pažeidė numatytą horizontalųjį ženklinimą, pažymėtą linijomis stovėjimo aikštelėje.

Tačiau iš šios nuotraukos sunku spręsti, ar vairuotojas turėjo teisę statyti savo transporto priemonę neįgaliesiems skirtoje vietoje – tokie automobiliai turi būti pastatomi paliekant specialų pažymėjimą, nurodantį neįgalumą.

Jei skaitytojas Vaidas būtų šį galimą pažeidėją nufotografavęs ir iš priekio, taip pat aiškiau įžiūrimus valstybinius automobilio numerius, šį aspektą būtų galima patikrinti paprasčiau.

Per dieną sulaukiame apie 50 tokių pranešimų, todėl galima sakyti, kad pažeidimų tik daugėja.

A. Bubulis portalui teigia, kad pranešimų apie pastebėtus KET pažeidimus daugėja.

„Per dieną sulaukiame apie 50 tokių pranešimų, todėl galima sakyti, kad pažeidimų tik daugėja. Galima matyti ir tai, kad piliečiai tampa vis mažiau pakantūs pažeidėjams, o tas labai sveikintina. Raginame ir toliau apie tai informuoti pareigūnus policijos elektroninių paslaugų sistemoje e.policija.lt“, – nelikti abejingiems ragina viršininkas.

Pasak pareigūno, fiksuojant pažeidėją svarbu jį įamžinti tinkamai. Visų pirma nuotraukos ar vaizdo įrašas turi būti pateikti iš visų pusių.

„Turi būti aiškiai įžiūrimi automobilio valstybiniai numeriai, taip pat svarbu įamžinti ir vietą plačiu mastu, ženklinimą, jei jis turi įtakos vertinant pažeidimą, taip pat vertėtų, jei yra galimybė, transporto priemonę užfiksuoti iš priekio – svarbu žinoti, ar automobilio viduje buvo vairuotojas, taip pat, kitas svarbus dokumentas (kaip antai – neįgaliojo pažymėjimas)“, – detalizuoja A. Bubulis.

Siunčiant užfiksuotą galimą pažeidimą pareigūnams e.policija.lt, svarbu nurodyti tikslią datą, laiką, pažeidimo vietą. Taip pat galimo pažeidėjo transporto priemonės valstybinį numerį. Be to, būtina nurodyti ir savo vardą, pavardę, kontaktinį telefoną.

„Kuomet galimas pažeidėjas apskundžia pažeidimą, su juo nesutinka, pareigūnams svarbu, kad būtų liudininkas ir kad su juo bet kada būtų galima susisiekti. Jei pažeidimo atvejis pasiekia teismą, liudininko duomenys tampa ypač vertingi“, – pokalbį baigia Kelių policijos valdybos viršininkas.

Gairės: pažeidėjas, KET, kelių eismo taisyklės, ženklinimas, pažeidėjai, pažeidėjas Kaune, užfiksavo pažeidėją, kelių policija, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Marius

Tokiam lohuj isviso riekia teises atimt be jokiu klausimu, ahujelines gaidys, save laiko kazkokiu savininku gal eiksteles ar baisus mafijozas :D Arba reikai i deze gerai duot tokiem statytojam

Anonimas

Mane tai stebina tas ju raginimas registruoti eismo ivykius... Blemba maziau prie macko malkites su policijos masinom, kur jie buna ka veikia niekas nezino o kai isvaziuoja i reidus tai oho kokie darbininkai!

Kaunas.

Tai taip statp savo automobilius debiliukai,Dar pastatytineigaliuju vietoje uzimant tik viena vieta.Bet sitaip parodo savo issilavinima.O kas del igaliesiem skirtu vietu.Stai Savanoriu 255 g.,,Maxima,, Igaliuju vietu automobiliam pagal visa siena,o jos buna visada tuscios,o atvykes apsipirkti ypac treciadienyje suki ratus ir nerandi kur prisiparkuoti.Manau tu vietu neigaliesiem galetu butu per pus maziau.Kas jei minute kita palauks.O kai tuscios ir nera kur statyti tai ieskai kito prekybos centro.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS