Įžūlumo viršūnė: Pravieniškių bėglys sulaikytas vidurdienį Laisvės alėjoje | KaunoDiena.lt

ĮŽŪLUMO VIRŠŪNĖ: PRAVIENIŠKIŲ BĖGLYS SULAIKYTAS VIDURDIENĮ LAISVĖS ALĖJOJE

  • 32

Dešimt dienų laisve mėgavęsis Pravieniškių 1-ojo kalėjimo kalinys Klaidas Šabonas turėjo tiek įžūlumo, kad, paskelbus jo paiešką, vaikštinėjo po patį Kauno centrą.

Pirmadienio vidurdienį jis buvo sulaikytas ne per toliausiai Kauno apygardos prokuratūros, kuri dar šiemet tikisi perduoti teismui su šiuo jau dvylika kartų teistu 20-mečiu siejamą garsiai nuskambėjusią bylą, pradėtą po incidento liūdnai pagarsėjusiame Partizanų gatvės bendrabutyje, kuriame iki patekimo už grotų gyveno K. Šabonas. 

Kaip jau rašyta, informacija apie šį incidentą buvo pradedamos Policijos departamento suvestinės apie išskirtiniausius šiųmetės vasario 28-osios kriminalinius įvykius šalyje. Tada pranešta, kad, kilus konfliktui minėto bendrabučio bendro naudojimo virtuvėje, peiliu buvo sužaloti 20-metis bei septyniolikmetis. Pirmasis – sunkiai: jam sužeistas kaklas, dėl ko dėl jo gyvybės teko grumtis Kauno klinikų medikams.

Kalėjimų tarnybos nuotr.

Iš pradžių įtarimai dėl minėtų sužalojimų buvo pareikšti bendrai veikusiems K. Šabonui ir jo viešniai – 18-metei Modestai Malažinskaitei, sugebėjusiai derinti darbą fotomodelių agentūroje su teistumu už smurtinius išpuolius prieš bendraamžes. Tačiau vėliau – 18-metei prisiėmus visą kaltę, K. Šabonas liko šioje byloje tik liudytoju.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, K. Šabonas lapkritį atsidūrė Pravieniškių 1-ajame kalėjime, subendrinus spalio 10-ąją jam paskelbtą Kauno apylinkės teismo nuosprendį dėl eilinės vagystės su dviem baudžiamaisiais įsakymais, susijusiais su penkiomis mažesnės vertės vagystėmis, paskelbtais per porą savaičių po minėto nuosprendžio.

Subendrinus šias bausmes, gavosi keturi mėnesiai ir 20 dienų, dėl ko K. Šabonas atlikti šią laisvės atėmimo bausmę buvo pasiųstas į Pravieniškių 1-ojo kalėjimo atviro tipo bausmės atlikimo vietą, t. y. turėjo teisę išeiti iš šios įkalinimo įstaigos be sargybos. Ir nepraėjus nė mėnesiui – gruodžio 7-osios popietę pasinaudojo teise išeiti be sargybos apsipirkti į parduotuvę, iš kurios nustatytu laiku atgal į bausmės atlikimo vietą nebegrįžo.

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas tądien buvo informuotas apie paskelbtą K. Šabono paiešką 15.47 val. Ir ne veltui – nors šio nuteistojo paiešką vykdė Kalėjimų tarnyba, praėjusio pirmadienio vidurdienį jis buvo sulaikytas Kauno policijos Laisvės alėjoje.

Anot Kauno policijos atstovės, šioje reprezentacinėje miesto gatvėje patruliavę jos kolegos atpažino K. Šaboną iš nuotraukos, paskelbtos kartu su jo paieška. 

Belieka priminti, kad tokiomis aplinkybėmis į laisvę savavališkai ištrūkę Pravieniškių bėgliai Kaune sulaikomi jau ne pirmą kartą.

Policijos atstovės teigimu, ir šį kartą Pravieniškių bėglys sulaikytas be jokių incidentų. Jis tiesiog nespėjo pasipriešinti arba nematė prasmės to daryti.

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

Lukrecija

Klaidas Šabonas nėra blogas žmogus. Puikiai pažystu jo jaunesnį brolį M. Šabona. Tobula šeimyna

Erika

Jo i seima

tai tatuiruotos DOBROVOLSKOS Pusiaukelės namų

klijentas , kuris iškylauja KAUNE, kai turistas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS