Įžūlumo viršūnė: Užliedžiuose net dvylika gyvenamųjų namų statomi savavališkai | KaunoDiena.lt

ĮŽŪLUMO VIRŠŪNĖ: UŽLIEDŽIUOSE NET DVYLIKA GYVENAMŲJŲ NAMŲ STATOMI SAVAVALIŠKAI

  • 20

Kauno rajone, Užliedžiuose, Statybos inspekcija atliko reidą ir nustatė itin šiurkščių statybos pažeidimų – net dvylika gyvenamųjų namų statomi savavališkai. Statytojui už šiuos pažeidimus gresia beveik trisdešimties tūkstančių eurų bauda.

Apie galimai neteisėtai pastatytus statinius Užliedžiuose Statybos inspekcijai pranešė pilietiški gyventojai. Gauto pranešimo pagrindu atlikę patikrinimą, inspektoriai patvirtino savavališkų statybų faktą – nustatyta, kad 12-oje žemės sklypų, neturint statybą leidžiančių dokumentų (SLD), t. y. savavališkai, statomi vienbučiai gyvenamieji namai.

Remiantis Lietuvos Respublikos statybos leidimų ir statybos valstybinės priežiūros informacinėje sistemoje „Infostatyba“ pateiktais duomenimis, patikrinimo dieną prašymai išduoti SLD nebuvo pateikti, vyko tik visuomenės supažindinimo su projektiniais pasiūlymais procedūros. Pabrėžtina, kad statybos darbus statytojas galėjo pradėti tik savivaldybei išdavus reikalingus dokumentus.

Reido metu inspektoriai užfiksavo, kad visuose sklypuose įrengti apšiltinti pamatai, iškeltos mūro sienos, dalyje namų pradėti ir stogo konstrukcijos įrengimo darbai. Statytojas, beje, neturintis statybos srities kvalifikacijos atestato, nurodė darbus vykdęs pats, darbininkų nesamdęs, o statybines medžiagas pirkęs iki 50 procentų pigiau iš skelbimų tinklalapių.

Statytojui spalio pabaigoje surašyti savavališkos statybos aktai ir privalomieji nurodymai nevykdyti jokių statinio ar jo dalies statybos darbų. Taip pat pažeidėjui artimiausiu metu bus surašyti dvylika administracinių nusižengimų protokolų.

Statybos inspekcija pažymi, kad statinio ar jo dalies statyba neturint galiojančio SLD arba jį turint, bet pažeidžiant esminius statinio projekto sprendinius, laikytina savavališka statyba. Už naujo neypatingojo statinio savavališką statybą numatyta bauda nuo 800 iki 2 400 eurų.

Už savavališkai Užliedžiuose statomus dvylika gyvenamųjų namų statytojui gresia bauda iki 28 800 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Korupcija Kaune

Kaune, Dirvos g. 13 nelegaliai veikia sporto klubas Vipublic gym ir maisto prekių parduotuvė Express market. Mafijozai sklypą pasididino į visas puses, užgrobė valstybinę žemę, pastatas nelegalus, bet Kauno savivaldybėj tai nerūpi, statybos inspekcijai taip pat nerūpi, visi gauna kyšius, otkatus ir tyli. Ranka ranką plauna kai turi stogą savivaldybėj ir statybos inspekcijoje.

viska valdo pinigai

visi nupirkti

pikta

keista, kas ta statybų inspekcija kažką rado, nes centre kaimyninio namo namo ciniškas pilietis taip ardė sienas, kad net baldai pasislinko, vėdinimo sistema nuo vibracijos išsiklibimo, o jis ir projektą neva "pametęs", tai inspekcija nieko "nerado" ir net neužėjo pažiūrėti nuostolių. Tikri mulkiai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS