Juodasis pirmadienis Kauno gatvėse: tarp nukentėjusiųjų – du paspirtukininkai | KaunoDiena.lt

JUODASIS PIRMADIENIS KAUNO GATVĖSE: TARP NUKENTĖJUSIŲJŲ – DU PASPIRTUKININKAI

  • 14

Pirmadienį Kaune užregistruoti net penki įskaitiniai eismo įvykiai iš šešių, įvykusių tądien šalies miestuose.

Nelaimių sąrašas pradėtas 11 val. Jonavos gatvėje. Joje troleibusas, vairuojamas 58-erių moters, persirikiuodamas į antrąją eismo juostą, staigiai stabdė, nes iš trečiosios juostos į antrąją tuo pačiu metu rikiavosi nenustatytas automobilis. Nukentėjo troleibuso salone stovėjusi 71-erių keleivė, kuri pargriuvo.

Apie 14.20 val., kaip jau rašyta, ties Savanorių prospekto 267 namu, automobilio „Škoda Superb“ 51-erių vairuotojui išvažiuojant iš aikštelės ir sustojo, į jo transporto priemonę atsitrenkė šaligatviu važiavęs elektrinis paspirtukas. Nukentėjo pastarojo 26 metų vairuotojas.

Skaitytojo nuotr.

15 val. Kuršių gatvės ir Žemaičių plento sankryžoje per pėsčiųjų perėją elektriniu paspirtuku važiavusį 77-erių vyrą kliudė automobilis „Škoda Octavia“, vairuojamas 73-ejų vyro. Nukentėjo dviratės transporto priemonės vairuotojas.

Apie 15.36 val. A. Juozapavičiaus prospekte per važiuojamąją kelio dalį (ne pėsčiųjų perėja) ėjusį 14-metį kliudė automobilis „Audi Q5“, vairuojamas 34 metų moters.

Apie 19.50 val. – lyjant, V. Krėvės prospekte, kaip jau pranešta, 24-erių metų moters vairuojamas automobilis „Toyota Corolla“ apšviestoje nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje kliudė bendraamžę. 23-ejų nukentėjusioji, įtarus galvos traumą, nuvežta į gydymo įstaigą.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Rasai-

pasiskaitykite taisykles-dviratininkams ir begalviams ant paspirtukų pirmumo teisė eismo sąlygomis nesuteikiama.Nebent jūs KET raides perdėjote.Koks eismo dalyvis bebūtų,jis pats turi saugotis.Jei kerti sankryžą dviračiu,tai turi pati įsitikinti,ar tuo pat metu nevažiuoja sankryža autotransporto priemonė,nes dviratininkai taip pat galvą iškėlę laksto ir į priekį žiūri,kaip jautos į vartus,o galvą pasukti sunku,tuo tarpu auto transporto vairuotojas lakstančio dviratininko pastabėti negali.Bet čia LT-žmonėms šikną reikia nušluostyti,nes patys iš per gero gyvenimo negali.

Rasa

Važinėju su dviračiu. Ir tiesą pasakius, važiuoti dviračių taku nėra saugu, nes vairuotojai nepaiso taisyklių, kad turi praleisti dviratininką važiuojantį dviračių taku. Dažnai tenka patirti šokoterapiją, kai vos nenudaužia išvažiuodami iš kiemų ar aikštelių. Jie gi kerta dviračių taką išvažiuodami. Jie privalo praleisti dviratininką, Dairykitės išvažiuodami! Ir pasiskaitykite taisykles karts nuo karto, žinių atnaujinimui.

taisyklės

Privalo būti įvestos naujos taisyklės elektriniams paspirtukams ir pnš. transporto priemonėms. Važiuoja jos labai tyliai ir labai greitai, pėstieji nespėja jų nei pamatyti, nei išgirsti. O per perėją paspirtuką ir dviratį reikia stumtis nuo jo nulipus. Išnyra iš 'aklos" zonos ir lekia, jų nemato vairuotojai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS