Trileris Karmėlavoje: po įtartinos avarijos „Tesla“ vairuotoją bandyta pagrobti | KaunoDiena.lt

TRILERIS KARMĖLAVOJE: PO ĮTARTINOS AVARIJOS „TESLA“ VAIRUOTOJĄ BANDYTA PAGROBTI

  • 11

Karmėlavoje užregistruotas neeilinis išpuolis, kai bandyta pagrobti prabangų automobilį „Tesla 3“. Kauno kriminalistai kol kas realiausia versija laiko prielaidą, kad tokia mintis įtariamiesiems kilo spontaniškai, tačiau jiems sukliudė pilietiški žmonės.

Kaip pranešama policijos suvestinėse, pirmadienį, apie 18.40 val., į prie šviesoforo, esančio prie vienos Karmėlavos parduotuvės, sustojusį automobilį „Tesla 3“, vairuojamą 26-erių vyro, atbuline eiga įvažiavo „BMW 530D“. Iš šio išlipo du „Tesla“ vairuotojo bendraamžiai, prie kurių priėjo dar du nenustatyti asmenys, atvažiavę automobiliu „Mercedes-Benz“.

Aiškinantis įvykio aplinkybes, „Tesla“ vairuotojui pasiūlyta važiuoti užpildyti eismo įvykio deklaraciją į šalia esančią automobilių stovėjimo aikštelę. Nuvykus ten, jis ne tik buvo sumuštas, bet ir bandytas įsisodinti į oponentų BMW.

Policija sulaikė 25-erių ir 21-erių metų įtariamuosius, kurie uždaryti į areštinę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo pagrobti didelės vertės, t.y. brangesnį, negu 12,5 tūkst. eurų, turtą.

Anot ikiteisminį tyrimą pagal šį Baudžiamojo kodekso straipsnį, grasinantį laisvės atėmimu nuo dvejų iki dešimties metų, pradėjusių vieno specializuoto Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato padalinio pareigūnų, nustatytos pirminės šio įvykio aplinkybės leidžia pareikšti įtarimus būtent dėl tokio nusikaltimo. Tačiau tai – tik nukentėjusiojo parodymai. Sulaikyti įtariamieji šiandien iki pietų dar buvo neapklausti.

Minėti asmenys buvo sulaikyti netrukus po įvykio – jau pasišalinę iš jo vietos ir grįžtantys į Kauną, tačiau šio dar nepasiekę. Pareigūnai dėkoja pilietiškiems asmenims, pranešusiems apie šį įvykį. Ir tokių skambučių buvo ne vienas.

Galiausiai į Bendrąjį pagalbos centrą paskambino ir pats nukentėjusysis, kurį įtariamieji pasikėsinimu pagrobti jo prabangų automobilį, pamatę besibūriuojančius žmones, paliko nusikaltimo vietoje.

Nukentėjusysis – taip pat pagal kilmę – kaunietis. Tačiau yra deklaravęs gyvenamąją vietą užsienyje. Pareigūnų duomenimis, į šią kriminalinę istoriją jis pateko grįžęs per šventes į gimtinę.

Įtariamieji jau buvo žinomi policijai ir iki šio įvykio – dėl savo teistumų. Pirminiais duomenimis, ne dėl panašių nusikaltimų. Tačiau turima kriminalinė patirtis, anot pareigūnų, galėjo spontaniškai pastūmėti šiuos save Kauno gaujų atstovais laikančius asmenis dar vienam nusikaltimui.

Kol kas duomenų, kad „Tesla“ vairuotojas būtų sektas su tikslu pagrobti jo automobilį, pareigūnai neturi. Ir yra linkę prie versijos, kad eismo įvykis, nuo kurio viskas prasidėjo, nebuvo imitacija. Tačiau nesutarus dėl jo aplinkybių, nuspręsta oponentą ne tik pamokyti, bet ir turėti iš to daugiau naudos. Nors  neatmetama ir, kad jį ketinta tik nusivežti paauklėti kitur, kur nebus liudininkų.   

Gairės: avarija, eismo nelaimė, avarija LT, užpuolimas, bandymas pagrobti
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

ALGIS

Tai , kas DABAR dedasi LIETUVOJE , PANAŠU Į POKARIO BANDITIZZMĄ --, ''JUODASIAS KATES'' , KURIAS BUVO LEISTA ŠAUDYTI VIETOJE , tik taip buvo išspręsta problema .

vasia

TESLA 3 jau gal parduoda uz 50***, autopliuse

as

jo-Karmelavoje geriau nebandyt --cia stipri pilietiska visuomene!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS