Kaune demaskuotas dar vienas narkotikų „taškas“ | KaunoDiena.lt

KAUNE DEMASKUOTAS DAR VIENAS NARKOTIKŲ „TAŠKAS“

Kauno policijos pareigūnai nustatė dar vieną narkotinių medžiagų platinimo „tašką“ ir aptiko pavojingo sintetinio narkotiko karfentanilio.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Nemuno policijos komisariato pareigūnai kvaišalus aptiko įtariamojo namuose.

Kaip ketvirtadienį pranešė policija, atliekant ikiteisminio tyrimo veiksmus, kovo mėnesį buvo sulaikytas kaunietis, gimęs 1981 metais. Jis disponavo karfentaniliu.

Tęsiant tyrimą, antradienį pareigūnai dar vieno kauniečio, gimusio 1960 metais,  gyvenamojoje vietoje atliko kratą.

Pirminiais duomenimis, ir šis įtariamasis narkotinėmis psichotropinėmis medžiagomis disponavo Kaune, Petrašiūnų mikrorajone. Vyras yra žinomas policijos pareigūnams, teistas.

Kauno miesto Nemuno policijos komisariato pareigūnai dėl šio įvykio atlieka ikiteisminį tyrimą, pagal Baudžiamojo kodekso 260 straipsnį, numatantį atsakomybę už disponavimą narkotinėmis medžiagomis turint tikslą platinti. Už tai gresia laisvės atėmimas nuo dviejų iki aštuonerių metų.

Sintetinis opioidas karfentanilis  yra tūkstančius kartų pavojingesnis nei morfinas ir fentanilis.

Karfentanilis teisėtais tikslais yra naudojamas kaip raminamieji vaistai dideliems ir stambiems žinduoliams, tokiems kaip drambliai, todėl net ir labai mažos karfentanilio dozės žmonėms gali būti mirtinos.

Karfentanilis nelegalioje rinkoje gali būti platinamas įvairių formų – milteliai, tabletės, lapeliai („markutės“), pleistrai ir purškalai.

GALERIJA

  • Kaune demaskuotas dar vienas narkotikų „taškas“
Kauno policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Įvykių stebėtoja

Rinko lėšas šeimų maršui ?

tadas

tai jau bus ko gero paskutinis taskas...

skiep

bus paleisti teismo salej,kaip ne karta Kaune buvo su narkotiku prekeiviais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS