Kaune – detektyvas dėl išrašytos baudos: naudojosi telefonu ar ne? | KaunoDiena.lt

KAUNE – DETEKTYVAS DĖL IŠRAŠYTOS BAUDOS: NAUDOJOSI TELEFONU AR NE?

Portalo kauno.diena.lt redakciją pasiekė kaunietės Almos Faizaitės – Jančiauskienės laiškas, kuriame moteris teigia, kad ją pareigūnai nubaudė neteisingai. Policijos atstovai teigia, kad protokolas išrašytas pagrįstai, tačiau sprendimą pažeidėja gali skųsti.

„Absurdiška situacija. Šiandien teko susidurti su policija ir gauti protokolą už nieką. Pralaikė mašinoje 40 minučių su vaikais“, – taip pasakojimą pradeda kaunietė.

Portalui kauno.diena.lt ji teigė, kad šis akibrokštas nutiko Domeikavoje esančioje Bažnyčios gatvėje.

„Grįžinėju namo su vaikais iš kaimynės, kuri gyvena už trijų kilometrų. Nusipirkome kaimiškų kiaušinių. Prasilenkiu su ekipažu. Ekipažas apsisuko ir su signalais mane pasivijo. Sustojau. Prisistatė. Sako, ar žinot už ką? Atsakiau, kad nieko nežinau, o tada jie man pareiškė, kad aš kalbėjau telefonu. Ėmiau aiškinti, kad mano telefonas yra paliktas namie, o jie net neklausė. Įsėdo į mašiną ir kažką pildė, rašė, tikrino. Vaikai pradėjo verkti, norėjo gerti“, – vakar dienos įvykius prisimena pašnekovė.

A. Faizaitė – Jančiauskienė pasiteiravo pareigūnų, ką jie taip ilgai tikrina, o šie, anot moters, jai atsakė, kad rašo baudą už naudojimąsi mobiliuoju telefonu.

Absurdiška situacija. Šiandien teko susidurti su policija ir gauti protokolą už nieką. Pralaikė mašinoje 40 minučių su vaikais.

„Tada paaiškinau jiems, kad aš net neturiu telefono. Paprašiau patikrinti visą automobilį, tačiau jie pareiškė kratų nedarantys. Po kurio laiko paprašiau pareigūnų paskolinti telefoną, nes norėjau paskambinti savo vyrui, tačiau jie nesutiko to padaryti“, – toliau pasakoja kaunietė.

Pašnekovė neslėpė pasipiktinimo ir teigė gavusi maksimalią baudą.

„Nieko nepasirašinėjau. Išsiimsiu visų savo rinktų numerių lokacijas ir išklotines. Apskųsiu tai, kas vyko. Kraujas verda atsiminus tuos veidus. Kokia gėda. Kaip dirba Lietuvos policija. Negi jiems maža tikrų pažeidėjų“, – tolesnius veiksmus detalizuoja moteris ir priduria, kad apskundžiamąjį raštą jau ruošia jos teisininkai.

A. Faizaitės – Jančiauskienės asmeninio archyvo nuotr.

70 eurų bauda

Portalui kauno.diena.lt susisiekus su Kauno policijos atstove Justina Kazragyte ji sutiko pakomentuoti šią situaciją.

„Vakar apie 19.30 val. Kauno rajone, Domeikavoje patruliavęs Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų ekipažas pastebėjo priešpriešais važiuojantį moters vairuojamą automobilį. Vairuotoja naudojosi mobiliuoju telefonu“, – situaciją aiškino ji.

Pareigūnų atstovė priduria, kad matomumas buvo geras, šviesus paros metas, atstumas tarp prasilenkusių transporto priemonių taip pat buvo nedidelis, todėl pagrindo manyti, kad pareigūnai galėjo suklysti, nėra. Asmuo, nesutikdamas su nustatytu pažeidimu, jam paskirta bauda, gali skųsti pareigūnų priimtą nutarimą įstatymo nustatyta tvarka.

J. Kazragytės duomenimis, už naudojimąsi mobiliojo ryšio priemonėmis rankomis, kai transporto priemonės variklis nėra išjungtas, numatoma bauda nuo 60 iki 90 eurų. Automobilio vairuotojai už šį Kelių eismo taisyklių pažeidimą paskirta administracinė bauda – 70 eurų.

„Atkreipiame dėmesį, kad pareigūnams nekeliami tikslai nubausti kuo daugiau pažeidėjų, todėl būtų sunku rasti priežastį, kodėl pareigūnai turėtų bausti už nebūtą pažeidimą. Pareigūnams keliami visiškai kiti tikslai –  didinti vairuotojų sąmoningumą ir atkreipti dėmesį į jų elgesį kelyje, ypač, kai vairuojamame automobilyje sėdi vaikai. Bet koks pašalinis veiksmas, blaškantis vairuotojo dėmesį kelyje, gali turėti skaudžių pasekmių. Nė vienas iš mūsų nenorime, jog įvyktų eismo įvykis, būtų sužalotų žmonių, tad kelyje visi be išimties privalome laikytis taisyklių“, – sakė policijos atstovė.

Pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams, sąmoningiems ir atidiems vairuotojams, besilaikantiems eismo taisyklių, ir primena, kad visą rugsėjį, kuomet eismas gatvėse ženkliai intensyvesnis ir į gatves išėjo į ugdymo įstaigas skubantys vaikai, policinės priemonės bus vykdomos intensyviai ir toliau, siekiant užtikrinti eismo saugumą.

Gairės: bauda, papiktino bauda, išrašė baudą, naudojimasis telefonu, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Vairuotojas

Gal ji nesinaudojo, nematėme , negalime pasakyti, tačiau siaubingai nusikalstamą yra telefonais kalbant.Matai vaziuojant,nepaiso nieko, įžūlus ,kalba telefonu ,nepaiso kelių eismo taisyklių,nesilaiko distancijos tarp mašinų.

liudas

pritariu Kaunieciu o dar kas darosi Rotusej stovi taxi po zenklais ypac prie pereja ir ka ogi nieko ir baikit sankryzas uakimsinet nevaziuokit ant geltono voratinklio labai prasom

Kaunietis

Pries 3metus turejau skaudu ivyki,kuriame zuvo zmogus..Turiu iki dabar svarbiu irodymu,filmuota kito vairuotojo rwgistratoriaus video medziaga,kurioje akiviazdziai matosi,jog policijos tyrejas padirbo(padvigubino)sustojimo atstuma ir aisku kaip zmogus neturintis pinigu geram adcokatui likau kaltas,nors ir eismo ivyki dalivavo dar vienas automobilis..niekas nieko neklause,kaltas vienas ir viskas..Senai esu paisbaisejas policija(jai dar juos taip galima vadint)jai zmogelis paprastas,gatavi su viskuo suesti..Tik tyrejo paklausiau kaip galima vaziuojant 20km/h greiciu zmogui padaryti tokius suzalojimus:stipinkaulio isnirimas,alkunes kaulo luzis,daugybiniai dvigubi kaires puses ir viengubi desines puses sonkauliu luziai,plauciu trukimas,sirdieves plysimas..Ir pasake ant seves uzsivertei zmogu,tik stikle jokios duobes nebuvo,soninis veidrodelis numustas tik buvo..zodziu pareigunai gi..Aciu Dievui kad bent negeriu..o cia dar vadina "saugoti,ginti,padeti"kam???jiems vaikai rupi??klaunai..o ne
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS