Kaune į areštinę uždarytas korupcija įtariamas muitininkas | KaunoDiena.lt

KAUNE Į AREŠTINĘ UŽDARYTAS KORUPCIJA ĮTARIAMAS MUITININKAS

  • 6

Trečiadienio vakare Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinėje atsidūrė korupcija įtariamas muitininkas. Tačiau, apie tai pranešė ne jį sulaikiusi Muitinės kriminalinė tarnyba, o Policijos departamentas, suteikęs įtariamajam tik laikinąją pastogę.

Policijos departamento suvestinėse skelbiama, kad šį 1986-aisiais gimusį Muitinės tarnautoją kolegos pristatė į areštinę 19.50 val.

Šiandien ryte – praėjus daugiau kaip dvylikai valandų po šio įvykio, Muitinės kriminalinės tarnybos atstovas ryšiams su visuomene teigė dar nieko apie kolegos sulaikymą negalintis pasakyti. O vėliau nusiuntė pas Muitinės departamento Komunikacijos skyriaus vedėją Vitą Volungevičių, kuris tegalėjo Policijos departamento informaciją papildyti tuo, kad sulaikytas Kauno teritorinės muitinės pareigūnas, susijęs su ikiteisminiu tyrimu dėl cigarečių kontrabandos iš Rusijos Kaliningrado srities į Lietuvą. Ir jis įtariamas piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, dėl kurio galimai padaryta didelė žala valstybei. O minėtos cigarečių kontrabandos vertė – daugiau kaip 12 500 eurų.

Tačiau, atsakyti į klausimą, kada pradėtas šis ikiteisminis tyrimas, V.Volungevičius atsisakė. Kaip ir į klausimą, koks prokuroras vadovauja ikiteisminiam tyrimui.

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus, kuris greičiausia vadovauja šiam ikiteisminiam tyrimui, vadovas tradiciškai tokiais atvejais telefonu neatsiliepia. O Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius pasiūlė teirautis dėl to informacijos Generalinėje prokuratūroje.   

Po beveik dvi valandas trukusio bergždžio bandymo sekti paskui šią „karštą bulvę“, kurią minėti pareigūnai permetinėjo vienas kitam, galiausiai visus taškus ant "i" sudėjo Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rita Stundienė.

„Šiuo metu, siekiant nepakenkti pradėto ikiteisminio tyrimo sėkmei, daugiau informacijos suteikti negalime. Tai padarysime, kai galėsime“, – prieš vidurdienį teigė minėta Generalinės prokuratūros atstovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Kaip tik muitininkas taip ir kisininkas ir vagis paziuriekite kokius namus jie pasistato padirbe muitinei juos priimant i darba reiketu pirmiausia patikrinti melu detektorium nes ten visi beveik ira korumpoti o valstibes siena kiaura kaip tinklas

...,matote kaip GAUNASI???...,

kai neTINKAMAI ELGIESI... TASKAS

Anonimas

Nebūtinai Greta, Edita irgi neskaito ką pati rašo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS