Kaune siautėjo recidyvistas: suniokojo keturiolika automobilių, sumušė žmogų | KaunoDiena.lt

KAUNE SIAUTĖJO RECIDYVISTAS: SUNIOKOJO KETURIOLIKA AUTOMOBILIŲ, SUMUŠĖ ŽMOGŲ

  • 54

Keturiolika automobilių apdaužęs ir asmens sveikatą sutrikdęs Kauno recidyvistas išgirdo teismo nuosprendį.

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai už įvykdytas nusikalstamas veikas kauniečiui skyrė 10 mėn. laisvės atėmimo bausmę, numatant bausmės vykdymą atidėti 1 metams 6 mėnesiams.

Teismo duomenimis, 2023 metų vasario 7 dienos vakarą būdamas neblaivus R. V. viename Kaune esančiame daugiabučio namo kieme sudaužė automobilio BMW galinį stiklą, nulaužė jo valytuvą bei priekinį dešinės pusės veidrodėlį. Įrodyta, jog tęsdamas nusikalstamą veiką, R. V. tą patį vakarą sudaužė dar trylikos automobilių veidrodėlius.

Teismas taip pat konstatavo, kad 2021 m. gegužės 16 d. R. V. viešoje vietoje, taip pat būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, veikdamas bendrininkų grupėje su kitais asmenimis, sužalojo nukentėjusįjį, kuriam dėl patirtų sužalojimų buvo konstatuotas nesunkus sveikatos sutrikdymas.

Teisiamųjų posėdžių metu R. V. pripažino savo kaltę, gailėjosi bei žadėjo atlyginti asmenims padarytą žalą.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė tiek į lengvinančias, tiek į sunkinančias aplinkybes. Sunkinančiomis aplinkybėmis pripažinta ne tik tai, kad asmuo nusikaltimą padarė būdamas neblaivus, bet ir tai, jog nusikalstamos veikos įvykdytos jam būnant recidyvistu.

Subendrinus bausmes kauniečiui paskirta 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Paskirtos 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmės vykdymas atidėtas 1 metams 6 mėnesiams, bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu įpareigojant asmenį dirbti arba registruotis Užimtumo tarnyboje. Byloje taip pat tenkinti nukentėjusiųjų civiliniai ieškiniai turtinės žalos atlyginimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (54)

Jo

Ir kas toliau ? Viskas čia gerai gi čia lietuva . Valio !

Garantuotai

Tas recidyvas galimai pamokėjo teisėjui per advokata. Pasakė kad tikslas jo kad nesėstų, ir nepasodino. Jie nesigilina kas kitoj pusėj- kaltas, nekaltas.. Jie žiūri kiek jiems naudos. Lietuvoj teismų nėra. Senai tą žinau. Nes teismas turi atstovauti teisingumą ir dirbti visuomenėj. O jų veikla dažnai priešinga. Tai nuomonė.

Dobrovolska

Čia nieko dėta. Tiesiog jokios kontrolės teismuose, nėra komisijos kuri peržiūrėtų bylas, dauguma teisėjų daro ką nori. Pagal nuotaiką teisia, mielai užsakymus vykdo, šliauženti korupcija ir tt. Plius visa gyvenimą sėdi. Paimkite putiną, bet ką kas visą gyvenimą sėdi būna kuo toliau tuo blogiau. Turi būti kontrolė griežta teismuose, atsakomybė už nekaltai nuteistus, ar išteisintus žulikus bylų- turi atsakomybę nešti ir teisėjai, ir prokurorai. Kol to nebus- gero nelaukite. Situacija bis blogėja, tai akivaizdu. Ji ir blogės. Teismų veikla griauna valstybingumą, nes visuomenė nepasiti teismais, nusivylę visiškai ta pelke. Tai mano nuomonė!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS