Nakties tragedija Kaune: žuvo į sunkvežimį rėžęsis už vairavimą išgėrus teisių netekęs jaunas vyras | KaunoDiena.lt

NAKTIES TRAGEDIJA KAUNE: ŽUVO Į SUNKVEŽIMĮ RĖŽĘSIS UŽ VAIRAVIMĄ IŠGĖRUS TEISIŲ NETEKĘS JAUNAS VYRAS

  • 27

Trečiadienio naktį Kaune – ties Savanorių prospekto ir Dubingių gatvių sankryža įvyko tragiška avarija. Jos metu žuvo į stovinčią sunkiasvorę „Scania“ automobiliu „VW Golf“ atsitrenkęs, pagal dokumentus, 32 metų Žaliakalnio gyventojas. Prieš kelis mėnesius iš jo buvo atimtas vairuotojo pažymėjimas už vairavimą išgėrus.

Bendrasis pagalbos centras pranešimą apie šį eismo įvykį gavo apie 1.30 val. Pranešta, kad Savanorių prospekte  į sunkvežimį įsirėžė lengvasis automobilis. Jo viduje – prispaustas žmogus. Jis nejuda.

Į nelaimės vietą buvo pasiųstos visos specialiosios tarnybos. Ugniagesiai gelbėtojai, traukdami nelaimėlį iš sumaitoto automobilio, sugaišo septynias minutes. Perdavus jį greitosios medikams, šie konstatavo, kad vairuotojas miręs.

Pagal žuvusiojo dokumentus nustatyta, kad tai – Žaliakalnyje gyvenęs L.V., gimęs 1989 m.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo, sukėlusio eismo įvykį, per kurį žuvo žmogus.

Anot jį pradėjusių Kauno teisėsaugininkų, nors šios tragedijos aplinkybės gana aiškios, jas sukėlusios priežastys – ne. Versijų, dėl ko „VW Golf“ vairuotojas trenkėsi į pirmojoje eismo juostoje stovėjusį „Scania“, – ne viena. Jis galėjo ir užmigti, ir būti neblaivus, ir trumpam kažkur kitur nukreipęs dėmesį – pavyzdžiui, į telefoną. Na, ir žinoma, didelis greitis, dėl ko, galimai, per vėlai pastebėta, kad „Scania“ stovi, o ne važiuoja. Nors, anot teisėsaugininkų, net ir važiuojant leistinu šioje vietoje 50 km/val. greičiu, tokiomis aplinkybėmis, t.y. atsitrenkus į stovinčią sunkiasvorę, pasekmės būtų tokios pačios.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, po smūgio į „Scania“ net iškrito „VW Golf“ variklis.

Tačiau, remdamiesi pirminiais duomenimis, turimais praėjus apie septynioms valandoms po tragedijos, portalo kauno.diena.lt kalbinti teisėsaugininkai dar negalėjo pasakyti, ar „VW Golf“ vairuotojas neviršijo leistino greičio ir, ar jis buvo blaivus. Į šiuos klausimus turės atsakyti ekspertai. Nors galimai nesaugus greitis jau trečiadienio ryte įvardytas, kaip galima pagrindinė šios tragedijos priežastis.

Įvykio vietoje dirbę specialiųjų tarnybų darbuotojai portalui kauno.diena.lt teigė, kad alkoholio kvapo nuo žuvusiojo ar jo automobilyje nejautė, kaip, pirminiais duomenimis, nerasta šiame ir jokių butelių ar alaus skardinių.  

Tačiau, peržiūrėjus žuvusiojo dosje, paaiškėjo, kad ne per seniausiai, pirminiais duomenimis – rugsėjį, iš jo buvo atimtas vairuotojo pažymėjimas už vairavimą išgėrus. Bet tada buvo pradėta tik administracinė teisena, nes jo girtumas neviršijo 1,5 promilių alkoholio.

Šį tragišką įvykį internete komentavę kauniečiai rašė, kad avariją lėmė didelis greitis. „Stabdymo nebuvo, tik labai stiprus smūgis“, – teigė vienas avarijos liudininkų. Kitų komentatorių teigimu, „VW Golf“  vairuotojas lėkė didžiuliu greičiu per visą miestą.

Ikiteisminį tyrimą pradėję teisėsaugininkai ketina remtis ne tik šios nelaimės liudytojų, patvirtinę, kad jų yra, parodymais, bet ir vaizdo kamerų, kurių Savanorių prospekte – apstu, įrašais.

Jau išsiaiškinta, kad „Scania“ su lietuviškais valstybiniais numeriais buvo palikta būsimos tragedijos vietoje, pirminiais duomenimis, nakčiai. Tačiau gerai apšviestoje vietoje. Ir Kelių eismo taisyklės to nedraudžia. Tačiau jose teigiama, kad vairuotojai privalo laikytis saugaus atstumo.

Nustatyta ir, kad gatvės apšvietimas minėtoje vietoje nelaimės metu nebuvo sugedęs, t.y. matomumas buvo geras.

GALERIJA

  • Nakties tragedija Kaune: žuvo į sunkvežimį rėžęsis už vairavimą išgėrus teisių netekęs jaunas vyras
  • Nakties tragedija Kaune: žuvo į sunkvežimį rėžęsis už vairavimą išgėrus teisių netekęs jaunas vyras
Stopkadrai, LNK stop kadrai
Gairės: kaunas, Savanorių prospektas, avarija, žuvo žmogus, avarija LT, LNK1
Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Aldona

Labai gaila jauno zmogaus

zuza

Gerai, kad naktį, gerai, kad į sunkiasvorę, o ne į kokią lengvąją ar žmogų. Vienu debilu gatvėse mažiau ir atitinkamai saugiau.

>>>Biški ne į temą, \\\\\.../////

>>>Teisingai pastebėta,matyt daug durnių dar yra nori "išlošti" kas sekundę tas š.išmetamas.Kauno Dienai tai garbės neneša,nes palaiko,reklamuoja sukčių,vagių nusikaltėlių gaują.Per gyvenimą kazino niekas nelaimėjo,tai atviras spaudos remiamas, laisvamanių, nemastančių apiplėšimas.---Tai NUSIKALTIMAS.Taip,kad į temą,kolega ir ne biškį.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS