Vėl šiurpi tragedija Kaune: žuvo dar vienas pro langą iškritęs mažametis | KaunoDiena.lt

VĖL ŠIURPI TRAGEDIJA KAUNE: ŽUVO DAR VIENAS PRO LANGĄ IŠKRITĘS MAŽAMETIS

  • 25

Kaune žuvo dar vienas pro savo buto daugiaaukštyje langą iškritęs mažametis. Tai – jau antra tokia tragedija per nepilnus du šios vasaros mėnesius.

Kaip praneša Policijos departamentas, 2014 m. gimęs berniukas iškrito pro savo buto Eiguliuose, Varduvos gatvėje, langą sekmadienį apie 18.10 val.

Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba savo tos pačios paros įvykių suvestinėje papildo, kad apie sūnų, kuris žuvo iškritęs iš tryliktojo aukšto, pranešė jo tėvas, pareiškęs, kad ir pats ketina nusižudyti.

Atskubėjus į tragedijos vietą, mažametis jau buvo be gyvybės ženklų. Tėvo gelbėti neprireikė – policijai pavyko jį perkalbėti ir sulaikyti.

Kauno policija praneša pradėjusi ikiteisminį tyrimą mažamečio mirties priežasčiai nustatyti.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, apie tragediją tėvui pranešė žuvusiojo brolis dvynys. Rytoj jiems abiems turėjo sukakti šešeri metai.

Pirminiais duomenimis, viskas įvyko brolio dvynio akyse. Tuo metu namuose be tėvo buvo ir septyniolikmetė sesuo. Tėvui atbėgus į įvykio vietą, langas buvo atidarytas, o sūnus gulėjo apačioje ant žolės.

Kol kas policija neapklausė nė vieno iš šios šeimos narių. Ir nežinia, kada galės tai padaryti. Pavyzdžiui, tėvas tą pačią pavakarę buvo greitosios medikų išvežtas į gydymo įstaigą.

Anot į tragedijos vietą atskubėjusių artimųjų, jis vaikus augino vienas. Motina šeimą yra palikusi ir vaikais visai nesirūpina.

Pirminiais duomenimis, tėvas su vaikais gyvena socialiniame būste. 

Policijos apklausti jų kaimynai teigė, kad tai – tvarkinga šeima, tėvas vaikais rūpinasi.

Kaip jau rašyta, panašiai kaimynai apibūdino ir kitą Savanorių prospekto daugiaaukštyje gyvenančią kauniečių šeimą, pro kurios buto šeštajame aukšte virtuvės langą birželio 11-osios pavakarę iškrito ir žuvo keturmetis sūnus.

Tragedijos vietoje – ant grindinio daugiabučio kieme tada gulėjo ir prie lango tvirtinamas tinklelis nuo vabzdžių – kaip įrodymas, kad šio mažylio tėvai rūpinosi savo vaikų saugumu. Tragedijos metu jie abu taip pat buvo namuose – kartu su jaunesniuoju dvejų metų sūnumi. Šis ikiteisminis tyrimas, kuris taip pat buvo pradėtas mažamečio mirties priežasčiai nustatyti, dar nėra baigtas.  

Praėjusį be galo karštą savaitgalį Lietuvoje per langus ar iš balkono iškrito net trys vaikai. Dvi tokios nelaimės užregistruotos ir šeštadienį. Abi jos baigėsi kur kas laimingiau. Ir šeštadienio ryte iš balkono Radviliškyje iškritusi dvejų metų mergaitė, ir tos pačios dienos vakare pro langą Klaipėdoje iškritęs vienerių metų berniukas nuvežti į ligoninę. Policijos departamentas praneša, kad dėl mažylės, kuriai konstatuotas viso kūno sukrėtimas, surinkta medžiaga pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už nesunkų sveikatos sutrikdymą. O dėl atvejo su mažyliu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo mažamečiui sukėlimo ar nežymaus jo sveikatos sutrikdymo.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Ar pažįstate

Ar žinot tą tėtį? Nežinote, motina vaikus paliko prieš daug metų, tie berniukai net nežino kas yra motina. Nes ji jų nematė nei kaip augo, nei kaip jie vaikščioti pradėjo. Jis vienas augino ir rūpinosi vaikais. O jūs visi komentatoriai geriau tylėjo, nes nežinote kada į kieno namus ateis nelaimė. Jau tiek visi " po laiminga" žvaigžde gimę kad nemato nieko tik kaip kitus pasmerkti.

Užuojauta

ir didelė pagarba Tėvui.

Va butu krabas

Ta vaikiuka dares...isikabintu i siena nenulptumet kad ir kas butu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS