Kauniečiai įvykdė degalų aferą: skola valstybei – per 700 tūkst. eurų | KaunoDiena.lt

KAUNIEČIAI ĮVYKDĖ DEGALŲ AFERĄ: SKOLA VALSTYBEI – PER 700 TŪKST. EURŲ

Atliktas tyrimas atskleidė Kaune registruotos bendrovės vadovo, direktoriaus ir transporto įmonės vadovo suplanuotą bei įvykdytą degalų aferą, kuri valstybei sudarė 734 tūkst. eurų žalą, ketvirtadienį paskelbė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Teigiama, kad per kelis mėnesius trys kaltinamieji iš trijų Vokietijos įmonių įsigijo daugiau nei 5 tūkst. tonų dyzelino su nuliniu pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifu ir realizavo be jokių apskaitos dokumentų įvairiems ūkio subjektams.

Dalis degalų parduota panaudojant fiktyvius dokumentus. Daugiau nei 250 tonų dyzelino „parduota“ Rumunijos įmonei pritaikant nulinį PVM procentą, nors įmonė pareiškė nieko apie tai nežinanti.

Bendrininkai iš Vokietijos įmonių įsigijo ne tik degalų, bet ir daugiau nei 2 tūkst. tonų krosnių kuro, kurio nedeklaravo ir nesumokėjo daugiau nei 53 tūkst. eurų akcizo mokesčio.

FNTT pareigūnai nustatė, kad Kaune registruotos bendrovės vadovai siekdami išvengti mokesčių nurodė įmonės buhalterei, kuri nežinojo apie galimą nusikaltimą, pateikti Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) deklaracijas su neteisingais duomenimis.

Visiems trims vyrams pateikti kaltinimai dėl galimo sukčiavimo, neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, neteisingu duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimu bei apgaulingu apskaitos tvarkymu. Baudžiamajame kodekse numatyta griežčiausia galima bausmė – kalėjimas iki aštuonerių metų.

Du šioje byloje kaltinami asmenys figūruoja ir kitoje baudžiamojoje byloje, kurioje asmenys kaltinami sukūrę fiktyvių įmonių grandinę, imitavę darbuotojų nuomos paslaugas ir taip grynindavę grynuosius pinigus. Žala siekia daugiau nei 700 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

kokia

tragedija, kad kažkas pigiau įsigyjo kuro, kad kažkas užsidirbo, tiesiog didvyriai valdininkėliai, surado kelias talpas ir išgalvojo skolas, turime pirktis tik griežtai iš Mažeikių, kur kuro kainos 2/3 sudaro mokesčiai valstybiai

Tyrėjas

Nespėjo. Nes nebaudžia nuo trijų milijonų

Nerima

Ir vėl antraštėje neigiamam kontekste žodis "kauniečiai". Aš irgi kaunietė. Mieli žurnalistai, kodėl mene išvadinote aferiste? Pasigilinus - šitaip skleidžiamas negatyvas visų ir savo atžvilgiu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS