Kauniečių pora kaltinama 33 nusikaltimais: tarp jų – machinacijos dėl vakcinavimo įrašų | KaunoDiena.lt

KAUNIEČIŲ PORA KALTINAMA 33 NUSIKALTIMAIS: TARP JŲ – MACHINACIJOS DĖL VAKCINAVIMO ĮRAŠŲ

  • 7

Kauno apylinkės teisme bus pradėta nagrinėti byla dėl disponavimo padirbtais pinigais ir apgaule įgytais vakcinavimo įrašais, joje kaltinamaisiais yra vyras ir moteris, ketvirtadienį pranešė teismas.

Byloje kaltinimai kauniečiams pareikšti dėl 33 nusikalstamų veikų.

T. P. ir I. S. kaltinami dėl netikrų pinigų ar vertybinių popierių laikymo arba realizavimo, dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti bei dėl melagingos informacijos pateikimo siekiant įgyti dokumentą. T. P. taip pat kaltinamas dėl dokumento suklastojimo arba disponavimo suklastotu dokumentu.

Bylos duomenimis, 2021 metų spalio mėnesį kaltinamasis T. P. iš nenustatyto asmens galimai įgijo ir realizavo 17 netikrų 500 eurų nominalo vertės kupiūrų. Įtariama, kad netikras kupiūras jam padėjo realizuoti kaltinamoji I. S.

Remiantis bylos duomenimis, kaltinamoji su netikromis 500 eurų kupiūromis įvairiose parduotuvėse pirko mažos vertės prekes, o gavusi grąžą, ją atiduodavo T. P.

Anot teismo, abiem asmenims taip pat pareikšti kaltinimai dėl nusikalstamų veikų, susijusių su apgaule įgytais vakcinavimo dokumentais.

T. P. kaltinamas, jog tretiesiems asmenimis, kuriems reikėjo vakcinaciją patvirtinančio įrašo, tačiau jie nenorėjo skiepytis, jis surasdavo asmenis, kurie kitų žmonių vardais ir su galimai padirbtais dokumentais vykdavo į vakcinavimo centrus ir taip apgaulės būdu įgydavo skiepą patvirtinančius dokumentus.

I. S. kaltinama, jog pati ne mažiau kaip septynis kartus vyko į vakcinavimo centrus skiepytis ir prisistačiusi kitais vardais bei pateikusi dokumentus, apgaulės būdu įgijo vakcinaciją patvirtinančius dokumentus.

Teismo pranešime nėra nurodoma, kokios vakcinacijos dokumentus galimai klastojo kaltinamieji, tačiau pastaraisiais metais įvairiose vietose Lietuvoje buvo reikalingi skiepą nuo koronaviruso įrodantys dokumentai.

Abu asmenys taip pat kaltinami ir dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

T. P. kaltinamas, jog pernai balandį galimai įgijo daugiau kaip 6 gramus kokaino, o  I. S. kaltinama, jog neteisėtai įgijo ir laikė nedidelį kiekį psichotropinių medžiagų. Kratos metu kaltinamosios rankinėse pareigūnai rado keturis paketėlius su amfetaminu.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

paziurim koks valstybes poziuris i pilieti :

ir matom kad baust ,skriaust, apmokestint,isnaudot ,apgaudinet ,suvarzyt pilieti prievolemis ir prievalomais mokesciai, suvarzyt pilieciu ir nepilieciu judejimo laisves...uzkraut abonementus ir priverstinai kaip gyvuliukus vakcinuot.... klausimas : -ar pratest ? pazekim kas dirba valstybinese tarnybose - valdininkai tarnautojai pareigunai politikai- gerai jei jie pilieciai , bet yra ir ne pilieciu - klausimas kam jie dirba ? - darbdaviams ir investuotojams, klausimas kas sio ukio investuotojai ?

Būčiau žinojusi

Tai ir aš taip pasiskiepijus būčiau. Dabar apribodami mano judėjimo laisvę privertė pasiskiepyti net du kartus... Dievaži, dabar jau akivaizdu, kad buvo kažkokia psichozė su tuo covidu. Nuo pat pradžių jaučiau, kad daromas burbulas ir nė kiek nebijojau. Neįtikėtina, kad šitaip galima prispausti beveik visą pasaulį. Labiausiai gaila, kad vaikai po tris kart susiskiepijo ir aklai "tikėjo mokslu".. aš mokslu irgi tikiu, bet ne aklai.

Špricas \\\\\.../////

pri'Duriu,teisti ir tuos kurie reklamavo,agitavo,vertė skiepytis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS