Kauniečių porai – kaltinimai dokumentų klastojimu ir mokesčių slėpimu | KaunoDiena.lt

KAUNIEČIŲ PORAI – KALTINIMAI DOKUMENTŲ KLASTOJIMU IR MOKESČIŲ SLĖPIMU

  • 2

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno apygardos valdyba kartu su Kauno apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame kauniečiai sutuoktiniai įtariami klastoję žemės sklypų pirkimo–pardavimo sutartis.

Tyrimo metu nustatyta, kad per dvejus metus (nuo 2010-ųjų rugsėjo iki 2012-ųjų sausio) sutuoktinių pora iš viso tris kartus kreipėsi į notarus, siekdama sudaryti žemės sklypų pardavimo sandorius, nors iš tiesų sklypai buvo parduodami su nebaigtais statyti gyvenamaisiais namais, kurių pardavimo faktas visais šiais atvejais buvo slepiamas.

Pateikdami tikrovės neatitinkančius duomenis Valstybinei mokesčių inspekcijai, įtariamieji išvengdavo mokesčių valstybei – jie įtariami nesumokėję 48,5 tūkst. eurų pridėtinės vertės mokesčio (PVM).

Kauno apygardos prokuratūros prokurorui surašius kaltinamąjį aktą, ikiteisminio tyrimo byla perduota Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams.

Už dokumentų klastojimą Baudžiamasis kodeksas numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą nuo trejų iki šešerių metų. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vagiu

Vagiau ir Vogsiu imu pavyzdį iš Valdzios

Pilietis

Nu va kaip sukasi apsukrieji. Tik nesitiki, kad juos nuteis, o jeil dar paaiskes, kad koks teisejas nusipirko maza sklypuka su (be) namuko...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS