Kaunietis šeštą kartą nuteistas už smurtą prieš sugyventinę: kalės keturis metus | KaunoDiena.lt

KAUNIETIS ŠEŠTĄ KARTĄ NUTEISTAS UŽ SMURTĄ PRIEŠ SUGYVENTINĘ: KALĖS KETURIS METUS

  • 11

Kauno apylinkės teismas nuteisė vyrą šeštą kartą už smurtą prieš tą pačią moterį.

Vyrui skirta reali ketverių metų laisvės atėmimo bausmė, jis taip pat privalės sumokėti daugiau kaip 1100 eurų baudą.

Kaip antradienį pranešė prokuratūra, šis nuosprendis – septintasis kauniečio R. R. teistumas ir šeštasis nuosprendis dėl smurto prieš tą pačią moterį.

Bylos duomenimis, pernai vasario 22 dieną, kaltinamasis R. R., būdamas neblaivus, daugiau kaip du kartus rankų kumščiais trenkė ir panaudojo kitus smurtinius veiksmus prieš sugyventinę. Tokie kaltinamojo smurtiniai veiksmai pasikartojo ir kitą dieną.

Nukentėjusiajai kreipusis į policijos pareigūnus buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo pagal Baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 2 dalį. Praėjusią savaitę Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose buvo paskelbtas šios bylos nuosprendis. 

Byloje kaltinamojo R. R. atsakomybę lengvinančių aplinkybių nenustatyta. Jo atsakomybę sunkinančia aplinkybe laikytina tai, kad nusikalstamas veikas padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio bei būdamas recidyvistu.

Asociatyvi freepik.com nuotr.

Atsižvelgiant į nusikalstamų veikų pavojingumą, kaltinamojo asmenybę, į tai, kad kaltinamasis praeityje teistas už smurtinio pobūdžio nusikalstamų veikų darymą prieš tą pačią nukentėjusiąją ir jam jau buvo taikytas bausmės vykdymo atidėjimas, tačiau tai jo nesulaikė nuo naujos nusikalstamos veikos padarymo, ikiteisminiam tyrimui vadovavusi prokurorė teismo prašė paskirti penkerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Kauno apylinkės teismas R. R. pripažino kaltu dėl abiejų nusikalstamų epizodų pagal Baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 2 dalį („Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas“).

Gairės: smurtas prieš moterį, nuteistas kaunietis, recidyvistas, pagalba moterims
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Protelio neturi

Jei ja jau 7 karta muša ko ji su juo gyvena

Socialinė darbuotoja

Keturių metų neišbus-----už labai gerą elgesį paleis jį po trečdalio bausmės atbuvimo. Ir vėl gyvens kaip tradicinė tarybinė šeima .

vaje

ne sugyventinė, o kažkokia bokso kriaušė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS