Kauno muitininkų laimikis – tarp malkų slėpta 320 tūkst. eurų vertės cigarečių kontrabanda | KaunoDiena.lt

KAUNO MUITININKŲ LAIMIKIS – TARP MALKŲ SLĖPTA 320 TŪKST. EURŲ VERTĖS CIGAREČIŲ KONTRABANDA

  • 4

Kauno muitininkai tarp malkų, atkeliavusių iš Baltarusijos, aptiko 320 tūkst. eurų vertės cigarečių kontrabandą, antradienį pranešė Lietuvos muitinė.

Ji praėjusią savaitę Kaune aptikta dviejuose iš Baltarusijos geležinkeliu atgabentuose krovininiuose konteineriuose su malkų siunta.

Kovo 10 dieną, apie 11 val., Kauno teritorinės muitinės pareigūnai krovinių poste „Tiekimas“ patikrino du iš Baltarusijos geležinkeliu atvežtus krovininius konteinerius. Juose gabenti 88 padėklai su lapuočių malkomis – beveik 35 tonos medienos. Krovinys buvo skirtas vienai Kaune registruotai įmonei.

Abu konteineriai pareigūnams sukėlė įtarimų – pastuksenus į jų skardinius korpusus buvo girdimas nebūdingas duslus garsas. Su lazeriniais matuokliais nustatyta, kad konteinerių vidus kur kas ankštesnis, nei turėtų būti pagal bendrą ilgį – neatitikimas siekė apie metrą.

Netrukus abiejų konteinerių galuose rastos slėptuvės, pilnos cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis.

Pasak muitininkų, nemažai laiko užėmė malkų iškrovimo ir slėptuvių ardymo darbai – teko pjauti skardines konteinerių sienas.

Iš viso rasta 96 tūkst. pakelių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis, rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 320 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje dėl šios kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

ED

Mačiau, kad Šaulių sąjunga, rinkdama labdarą sąraše mini ir rūkalus. Tai visą rastą kontrabandą, vietoj naikinusi, galėtų Lietuvą siųsti į Ukrainą - vis nauda žmonėms, nors, žinoma, nesveika, bet vis šis tas.

viktoras

Uzdaryti visiskai siena reikia tai pasibaigs tos orgijos

ALGIS

Pasirodo Lietuvoje sankcijos galioja tik popieriuose , o natūroje , KAIP VARĖ ,TAIP IR TOLIAU VARO , Prezidente , TOKIE DARBUOTOJAI NETURI TEN DIRBTI --vyti juos velniop , arba kur nuplukdė ukrauniečiai rusų laivą .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS