Kauno teisme dėl savavaldžiavimo teisiama pinigų reikalavusi trijų vyrų grupuotė | KaunoDiena.lt

KAUNO TEISME DĖL SAVAVALDŽIAVIMO TEISIAMA PINIGŲ REIKALAVUSI TRIJŲ VYRŲ GRUPUOTĖ

  • 0

Kauno apylinkės teisme nagrinėjama byla dėl galimo bendrininkų grupuotės savavaldžiavimo reikalaujant grąžinti tariamai paskolintus pinigus, pirmadienį pranešė teismas.

Kaunietis M. B. kaltinamas, jog į bendrininkų grupę subūrė kaltinamuosius J. G. ir G. V., kurie iš nukentėjusiojo, panaudodami fizinę bei psichologinę prievartą, galimai reikalavo atiduoti pinigus.

Anot teismo, M. B. kaltinamas, jog siekdamas iš buvusio verslo partnerio atgauti jo manymu tikrą, tačiau nukentėjusiojo ginčijamą 40 tūkst. eurų dydžio piniginę skolą, 2021 metų lapkričio-gruodžio mėnesiais, su kitais bylos kaltinamaisiais J. G. ir G. V.  susitarė, jog jie, panaudodami psichinę bei fizinę prievartą, iš nukentėjusiojo išreikalaus pinigus.

Bylos duomenimis, J. G. ir G. V. už šį darbą buvo pažadėtas 8 tūkst. eurų atlygis.

Remiantis kaltinamojo akto duomenimis, J. G. ir G. V. su nukentėjusiuoju buvo susitikę tris kartus. Susitikimų metu asmenys aiškinosi, kas iš tikrųjų ir kam yra skolingas, tačiau susitarimo nepasiekė.

Pernai kovą kaltinamieji pasikvietė nukentėjusįjį į viename parke esančią automobilių stovėjimo aikštelę, ten apkaltino melavimu, vieną kartą jam trenkė bei nurodė per du mėnesius grąžinti 40 tūkst. eurų skolą. Nukentėjusiajam taip pat galimai buvo nurodyta, jog 15 tūkst. eurų turi būti sumokėta per septynias dienas.

Bylos duomenimis, po kurio laiko tą patį mėnesį asmenys susitiko iš anksto sutartoje vietoje, o nukentėjusiajam perdavus 5 tūkst. eurų sumą, kaltinamieji J. G. ir G. V. buvo sulaikyti policijos pareigūnų.

M. B. šioje byloje kaltinamas dėl organizavimo savavaldžiauti, o J. G. ir G. V. kaltinami dėl savavaldžiavimo.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas savavaldžiavo panaudodamas psichinę ar fizinę prievartą nukentėjusiam ar jo artimam asmeniui, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS