Kavinės Kaune savininkė apgaudinėjo ir darbuotojus, ir valstybę | KaunoDiena.lt

KAVINĖS KAUNE SAVININKĖ APGAUDINĖJO IR DARBUOTOJUS, IR VALSTYBĘ

  • 21

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) kaltina kavinės savininkę iš Kauno nuslėpus beveik 20 tūkst. eurų mokesčių.

FNTT Kauno apygardos valdyba kartu su Kauno apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl atlyginimo mokėjimo „vokeliuose“, apgaulingos apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų teikimo mokesčių administratoriui.

Tarnyba ketvirtadienį pranešė, kad Dainavos mikrorajone veikusioje kavinėje buvo organizuojami individualūs banketai – kalėdiniai renginiai, laidotuvių metinėms atminti artimųjų užsakomi pietūs.

Nustatyta, kad kavinės savininkė 114 kartų paėmė grynuosius pinigus iš klientų, tačiau gautų beveik 4 tūkst. eurų neįtraukė į buhalterinės apskaitos dokumentus ir registrus.

Tyrimo metu surinkti duomenys leidžia teigti, kad įmonės buhalterijoje nebuvo fiksuota ir dalis mokamo darbo užmokesčio.

Įtariama, kad apie dešimt darbuotojų turinčioje kavinėje didžiausią neapskaitytą darbo užmokestį gaudavo virėjai, mažesnę sumą – barmenai, o padavėjai ir virtuvės pagalbininkai – mažiausiai iš visų.

Aiškinantis neoficialaus atlyginimo išmokėjimo faktus išaiškėjo ir tai, kad kavinės savininkė tikindavo darbuotojus, neva jie kavinėje įdarbinti visu etatu, tačiau buhalterinėje apskaitoje buvo fiksuojama, kad jie dirba tik pusę etato.

FNTT įtaria, kad siekdama išvengti mokesčių kaunietė kelerius metus teikė tikrovės neatitinkančią informaciją apie kavinės pajamas, mokėtinas socialinio ir sveikatos draudimo įmokas.

Baigta baudžiamoji byla perduota Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams.

GALERIJA

  • Kavinės Kaune savininkė apgaudinėjo ir darbuotojus, ir valstybę
  • Kavinės Kaune savininkė apgaudinėjo ir darbuotojus, ir valstybę
  • Kavinės Kaune savininkė apgaudinėjo ir darbuotojus, ir valstybę
  • Kavinės Kaune savininkė apgaudinėjo ir darbuotojus, ir valstybę
FNTT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (21)

alytaus rajoninis

O jus galvojat,kad tik mieste sitaip vagiama ir mulkinami darbuotojai.Pas mus miestelio(Butrimoniu)parduotuviu savininkai,turintys ir ne po viena parduotuve,taip dirbdami i savo kisenes per metus tikrai ne po viena papildoma tukstanteli susizeria.Bet uz tai tokiems ir tikrintojai labai draugiski,nes jiems atsilyginama tais paciais nuvogtais eurais.

Kaunietis

Kreipkis pas advokatą Rolandą Mištautą, internete susirask. Tokių puolimų mokame išvengti.

šiaip

mieste nemažai mažų parduotuvėlių nuo ankstyvo ryto dargi į skolą pardavinėją alkoholį.Na ir ką?Reakcijos jokios.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS