Kūdikio byla: įtarimas pareikštas patėviui, nors tiriamos dvi versijos | KaunoDiena.lt

KŪDIKIO BYLA: ĮTARIMAS PAREIKŠTAS PATĖVIUI, NORS TIRIAMOS DVI VERSIJOS

  • 1

Įtarimas dėl sunkaus dviejų mėnesių kūdikio, ketvirtadienio vakare atvežto į Kauno klinikas, sveikatos sutrikdymo pareikštas jo mamos sugyventiniui.

Nors šis, kaip ir mažylio mama, neigia tądien purtęs jos vaiką, kuriam konstatuotas kraujavimas į smegenis.

Įtarimas pareikštas sugyventiniui dėl to, kad kūdikio supurtymo, kas tėra tik viena teisėsaugininkų tiriama versija, padariniai atsiranda nedelsiant. O tuo metu, kai jam buvo skubiai kviečiama greitoji, namuose su mažyliu buvo tik jo mamos sugyventinis, kuriam vaikas buvo paliktas saugoti.

Kaip jau rašyta, iš pradžių įtarta, kad kūdikis užspringo. Greitosios medikai pristatė jį į Klinikas iš mažylio mamos namų Kaune, Žemaičių gatvėje, jau su atstatytu kvėpavimu.

Klinikose kūdikis pateko į Vaikų reanimacijos ir intensyvios terapijos skyrių – jo būklė įvertinta kaip sunki, neatmetant ir egzistuojančio pavojaus gyvybei.

Pirmadienio ryte mažylis tebebuvo gydomas Klinikose.

Jo 21-erių metų mamos bei šios 26-erių sugyventinio apklausos policijoje užsitęsė iki penktadienio vakaro.

Galiausiai pareiškus įtarimą dėl sunkaus mažamečio sveikatos sutrikdymo, už ką gresia laisvės atėmimas nuo dviejų iki dvylikos metų, jo mamos sugyventiniui, šis nebuvo sulaikytas.

Patikslintais duomenimis, įtariamasis yra teistas prieš penkerius metus už neatsargų nusikaltimą. Ir jo teistumas jau greičiausiai išnykęs – šiuo metu jis lanko kursus tarnauti kariuomenėje.

Kaip jau rašyta, Klinikų reanimacijoje atsidūrusio mažylio mama bei šios sugyventinis nėra asocialūs. Nors teista ir mama. Tačiau, taip pat ne dėl smurto prieš vaiką. 

Akivaizdžių išorinio smurto žymių ant mažylio kūnelio nėra – jis nebuvo mušamas.

Nebuvo žinomi jo mama bei šios sugyventinis ir Kauno apskrities Vaiko teisių apsaugos tarnybai. Tačiau, pasak jos atstovės Ievos Daukšienės, po šio įvykio bus vertinamas grėsmės mažyliui lygis jų šeimoje.

Duomenų, kad tą vakarą, kai jam buvo paliktas saugoti kūdikis, šio mamos sugyventinis būtų neblaivus, taip pat nėra.

Anot teisėsaugininkų, tiriamos dvi versijos dėl to, kas nutiko mažyliui. Antroji – medicininė.

Dar laukiama ir išsamesnių medikų išvadų.

GALERIJA

  • Asociatyvi nuotr.
  • Asociatyvi nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Mama

Sterelizuoti reikia tokias mamas .Kodėl kūdykėlis turi kentėti tokias kančias ,kodėl turi likti invalidais ,nepilnaverčiaia piliečiais.Nusikaltėlis toks žmogus,jeigu pasveiks ar galima patikėti ir leisti toliau auginti tokiai ”motinai”.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS