Machinacijos automobiliais prekiaujančioje įmonėje: dviem kauniečiams gresia iki 8 metų kalėjimo | KaunoDiena.lt

MACHINACIJOS AUTOMOBILIAIS PREKIAUJANČIOJE ĮMONĖJE: DVIEM KAUNIEČIAMS GRESIA IKI 8 METŲ KALĖJIMO

  • 7

Kauno kriminalistai, turėdami informacijos, jog vienoje Kaune registruotoje automobiliais prekiaujančioje įmonėje galimai netinkamai tvarkoma buhalterinė apskaita, atliko kratas. Jų metu rasta ir paimta daugiau nei 133 tūkst. eurų grynųjų pinigų ir kitas turtas.

Birželio 28 d. policijos pareigūnai, tikrindami turimą informaciją apie vieną Kaune registruotą įmonę, išsiaiškino, jog dalis iš automobilių pardavimų gautų pajamų ir dalis darbuotojams mokamo darbo užmokesčio yra neapskaitomi įmonės buhalterinėje apskaitoje, nuslepiamos tikrosios įmonės pajamos, pelnas, turtas, todėl policijos pareigūnai atliko kratas.

Jų data pasirinkta neatsitiktinai. Turėta duomenų, kad būtent tada planuojama išsikraustyti iš pagrindinių įmonės patalpų į naujas bei įmonės direktorius galimai į banką ketina įnešti didelę grynųjų pinigų sumą, kurie yra gauti už parduotus automobilius ir galimai neapskaityti įmonės finansinėje apskaitoje.

Kauno, Klaipėdos pareigūnai, kartu su Valstybinės mokesčių inspekcijos bei Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos atstovais atliko 15 sankcionuotų kratų: įmonės veiklos vykdymo vietoje ir pagalbinėse patalpose, buhalterės darbo vietoje, įtariamųjų ir specialiųjų liudytojų gyvenamosiose vietose ir automobiliuose. Kratų metu rasta ir paimta galimai iš nusikalstamos veikos gautų daugiau negu 133 tūkst. eurų grynųjų pinigų, 100 JAV dolerių grynųjų pinigų bei buhalteriniai dokumentai ir kitas įmonės turtas.

Kauno policijos nuotr.

Įtarimai pareikšti trims Kauno ir Kauno rajono gyventojams (gim. 1978 m.; gim. 1995 m.; gim. 1975 m.), kuriems paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Atlieka ikiteisminis tyrimas dėl neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo ir apgaulingo finansinės apskaitos tvarkymo ir (arba) organizavimo. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

GALERIJA

  • Machinacijos automobiliais prekiaujančioje įmonėje: dviem kauniečiams gresia iki 8 metų kalėjimo
  • Machinacijos automobiliais prekiaujančioje įmonėje: dviem kauniečiams gresia iki 8 metų kalėjimo
  • Machinacijos automobiliais prekiaujančioje įmonėje: dviem kauniečiams gresia iki 8 metų kalėjimo
Kauno policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

>>>na \\\\\.../////

>Na ir aš nesuprantu,tokiems "kreiviems",lanzbirgams ir kitiems vagims per daug drąsos,negi jie tikisi jog neateis atpildo valanda už tokius milžiniškus nusikaltimus?

na

o ką išdarinėja Kreivys? Visi mato ir žino..viskas pas jį įstatymiškai?

O \\\\\.../////

kada prigriems spidometrų sukiotojus?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS