Mažieji bėgliai atsirado: tai, ko nepajėgė policija, padarė šeimos pažįstama moteris | KaunoDiena.lt

MAŽIEJI BĖGLIAI ATSIRADO: TAI, KO NEPAJĖGĖ POLICIJA, PADARĖ ŠEIMOS PAŽĮSTAMA MOTERIS

  • 37

Gausų būrį pažįstamų bei Kauno policiją ant kojų sukėlę iš namų pabėgę 13-metis su 10-mete atsirado lygiai už dviejų parų. Tačiau juos surado ne pareigūnai, bet 10-metės klasės draugės mama. Beje, tuose pačiuose Sargėnuose, kur dar prieš parą mažuosius bėglius buvo pastebėjusi policija.

Kaip jau rašyta, 13-metis su 10-mete pabėgo iš savo namų Kalniečių mikrorajone šeštadienio vakare – apie 21.30 val. Ir jų mama dar pati ieškojo bėglių iki vidurnakčio jai žinomose sūnaus ir dukters mėgiamose vietose. Palikusi kelioms valandoms neužrakintas namų duris – jeigu dingę vaikai nuspręstų grįžti anksčiau už ją.

Sekmadienį mažamečių bėglių mama jau kreipėsi pagalbos į policiją. Ir, šios atstovės teigimu, jos kolegos nedelsiant pradėjo dingusių vaikų paiešką. Tiesa, kol kas – tik vidiniais policijos kanalais. Tačiau, policijos atstovės patikinimu, jeigu mažamečiai būtų neatsiradę iki antradienio, jau būtų prašoma žiniasklaidos ir visuomenės pagalbos.

Tačiau bėglių mama pati pradėjo kelti į socialinius tinklus savo vaikų nuotraukas, prašydama padėti juos surasti. Ir ten apie šį įvykį sužinojo ne tik gausus būrys jai padėti norinčių žmonių, bet ir portalo kauno.diena.lt žurnalistai, pasidaliję šia žinia su savo skaitytojais jau pirmadienį.

Asociatyvi freepik.com nuotr.

Viena iš minėtų padėti mažamečių mamai panorusių žmonių buvo dingusios 10-metės klasės draugės mama. Sužinojusi, kad mažieji bėgliai sekmadienį buvo pastebėti Sargėnuose, tačiau jiems pavyko pasprukti nuo policijos, ši moteris susisiekė su dingusių vaikų mama ir, išsiaiškinus detaliau galimą jų buvimo vietą, pati nuvyko į Sargėnus. Ir tą pačią dieną – apie 21 val. bėgliai jau buvo savo namuose.

Anot mažamečių mamos, sūnus ir dukra buvo parvežti į namus sveiki. Tačiau jie nelabai linkę pasakoti apie savo nuotykius – teigia, kad nakvojo pas draugus, ten ir maitinosi. Be to, neneigia, kad žinojo, jog jų ieškoma, pasitelkus žiniasklaidą ir internetą, tačiau dar grįžti į namus neketino. Kada tai būtų padarę, nežino.

Aiškėja, kad šio pabėgimo iniciatorius, kaip ir tikėtasi, buvo brolis. Na, o šis, mamai pasiteiravus, kodėl taip pasielgė, linkęs kaltinti ją pačią – esą dėl per griežto elgesio su juo.

Anot policijos atstovės, mažieji bėgliai dar bus kviečiami su mama apklausai ir pas juos. Iki šio įvykio policijos pareigūnams ši šeima nebuvo žinoma.

Rašyti komentarą
Komentarai (37)

Taigi

Rytoj vel pabegs.gal kokie perdauzti ar dar kas.vaiku teises ekspertai turetu pasirupinti.imest I laikino sulaikymo kamera, palaikyti para ir praeitu noras durniuoti

Anonimas

Tokiam amžiuje dabar ne tik darželyje bet ir mokyklose ne auklėja o banditėliais daro Kiek atveju paaugliai nužudo o žinios kaip pas senius jokios vaikystės tik apie antra gala pas lansbergiene ka žmonės kalba ko mokina mergaitėm dėsto ne apie lėles o prezervatyvus berniukus tapti gėjais Ot čia tai kalti tėvai kur leidžia ta ir turi Užtai bemokslei beraščiai nemoka 2x2 padaugyti tik apie žolia ponas mokyklos direktorius moka papasakoti kad tai gerai kaifas

kauniete

Taipkad brangiosiosmamytės auklėkit savo vaikus klauskit tėvu o tai dėl pinigu kokei vėplai juos atiduos juk tai biznis valdžiai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS