Sunkiai sergantį vyrą nužudžiusiai senjorei bausmė sutrumpinta perpus | KaunoDiena.lt

SUNKIAI SERGANTĮ VYRĄ NUŽUDŽIUSIAI SENJOREI BAUSMĖ SUTRUMPINTA PERPUS

  • 9

Lietuvos apeliacinis teismas pakeitė Kauno apygardos teismo nuosprendį, kuriuo už savo vyro nužudymą garbaus amžiaus nuteistajai Laimutei Teresei Daunienei buvo paskirta aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė, ir paskirtą laisvės atėmimo bausmę sumažino iki ketverių metų.

„Nuteistajai skirta laisvės atėmimo bausmė individualizuota netinkamai ir jos dydis aiškiai prieštarauja teisingumo principui, bausmė parinkta neįsigilinus į visumą reikšmingų aplinkybių bei reikiamai neatsižvelgus į baudžiamajame įstatyme reglamentuotą bausmės paskirtį“, – konstatavo bylą išnagrinėjusi Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija.

Kaip skelbia Lietuvos apeliacinis teismas, teisėjų kolegija nurodė, kad nagrinėjamas nužudymas nebuvo tipinis, jo nelėmė noras pasipelnyti, kerštas ar kitos žemos, savanaudiškos paskatos. Nusikalstamiems veiksmams nuteistoji ryžosi susiklosčius sunkiai, psichotraumuojančiai situacijai dėl sunkios vyro sveikatos būklės ir jo slaugos poreikio. Nusikalstamais veiksmais nuteistoji siekė palengvinti ilgai ir sunkiai sirgusio vyro, savo dukters, taip pat ir savo pačios padėtį.

Apeliacinis teismas, spręsdamas dėl nuteistajai skirtinos bausmės, taip pat įvertino tai, kad nuteistoji nusikalstamos veikos padarymo metu buvo sulaukusi garbaus amžiaus – 78 metų, anksčiau nebuvo teista, byloje nenustatyta nuteistosios atsakomybę sunkinančių aplinkybių, priešingai – ji prisipažino padariusi nusikaltimą ir nuoširdžiai gailėjosi.

Apeliacinio teismo vertinimu, nuteistąją charakterizuojantys duomenys, nustatytos nusikaltimo priežastys bei motyvai leidžia daryti išvadą, kad pakartotinių nuteistosios nusikalstamų veiksmų rizika yra itin maža, o nuteistosios asmenybė nėra tiek pavojinga visuomenei, kad siekiant bausmės tikslų jai turėtų būti skiriama griežta, ilgalaikė laisvės atėmimo bausmė.

Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis įsigalioja jo priėmimo dieną, tačiau kasacine tvarka per tris mėnesius gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Info

Privačiuose senelių namuose vietos pilna, kaina prasideda nuo 850 e. Jeigu senjoras dirbo, mokėjo mokesčius - gavo pensiją. Slaugos pinigėliai nustačius visišką slaugą - 327 e. Tai jei diedukas ir gavo kokios pensijos 300 e, su slaugos pinigėliais suma gaunasi 627 e. Turint vaikų - pridėti 200-300 e - įmanoma ir galima. Tik štai dažnu atveju artimieji pagalvoja, kad 600 e ir daugiau - suma, kurią geriau pasilikti sau ir patiems kažkaip prižiūrėti…

Anonimas

Tavo antras sakinys gryna nesąmonė. Prie ko čia visuomenė? Ji, ką? Turėjo slaugyti senuką, kai pačių tarpe pilna tokių pat ligonių? Tai valdžia kalta, kad nesudaro sąlygų tokiems žmonėms oriai numirti, tokie senukai numesti va tokių senučių su taip pat negalia, slaugyti nejudančius ligonius, ir nieko daryt nežada. Slaugos ligoninės perpildytos, slaugytoją pasisamdyti neįmanoma, nes teks mokėti didžiulius pinigus, o "valdiškos" slaugytojos nespėja prižiūrėti daugybės tokių ligonių. Sumauta sveikatos apsauga, suriesta į ožio ragą vadovaujant prietrankoms sveikatos ministrams, ypač paskutiniesiems dviems.

ar tokiai senutei

slaugyt gulinti senuka?kas baisiau uz beviltisko senuko slauga?abejinga visuomene-visi mes -nuzudem senuka
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS