N. Venckienė užminė mįslę: einu į Seimą | KaunoDiena.lt

N. VENCKIENĖ UŽMINĖ MĮSLĘ: EINU Į SEIMĄ

  • 105

Buvusi Kauno teisėja ir parlamentarė, šiuo metu laukianti dar vieno posėdžio vadinamojoje Garliavos pedofilijos byloje, pirmadienį užminė mįslę – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paskelbė „einanti į Seimą“.

„Einu į Seimą“, – didžiosiomis raidėmis parašyta N. Venckienės paskyroje, minėtame socialiniame tinkle.

Toks virtualus buvusios teisėjos ir parlamentarės pareiškimas birželio 22 dienos popietę per valandą sulaukė tūkstančio internautų reakcijų ir pustrečio šimto komentarų, kurių skaičius vis dar auga.

Tarp pastarųjų dominuoja palaikymo nuotakos: „puiku, seniai to laukėm. Kantrybės ir kuo didžiausios sėkmės. Tai ir yra vieta, kur turi sėdėti tokie žmonės kaip jūs, Neringa“. „Puikus pasirinkimas, Neringa, tikrai balsuočiau už jus. Seime tokios protingos moterys labai reikalingos“, – po paskelbtu įrašu komentavo Vida.

N. Venckienės feisbuko paskyros nuotr.

Nors socialiniame tinkle N. Venckienė nė žodžiu neužsiminė, kurios partijos sąraše kandidatuos, viena iš šalininkių pasiūlė sukurti moterų partiją. „Kažkas klausė, kokia partija? Nagi, galima sukurti moterų partiją... Kuo moterys blogesnės uz vyrus? Aišku, ne visos. Manau, butų gera partija... Prisidėčiau idėjomis. Šaunu, Neringa, tik pirmyn!“, – patarimus ir palaikymą dalijo Asta.

Kai kurie internautai pabrėžė, jog Seimo narės mandato siekimu N. Venckienei vis dėlto nereikėtų apsiriboti – patarė pasitaikius progai kovoti ir dėl šalies vadovės posto. „Mano didžiausia svajonė, kad jūs ne tik būtumete Seime, bet kad būtumėte kita Prezidentė! O dabar dauguma seimūnų ir kitų, ypač teisėtvarkoje, teisėsaugoje tesugeba tik atlyginimą su priedais pasiimti“, – pasipiktinimo esama valdžia neslėpė Liuda.

Kitus mįslingas buvusios teisėjos ir parlementarės įrašas privertė suabejoti: „Jeigu tai – juokas – liūdna, bet jeigu tiesa – visu 1000 procentų UŽ! Visada, visur ir visaip jus palaikau ir palaikysiu“, o kai kurie pridūrė: „kad jau buvote“.

Primename, kad 2012 metais N. Venckienės politinė partija „Drąsos kelias“ rinkimuose į Seimą iškovojo 7 mandatus. Tačiau dėl apkaltos 2014 metais birželio 19 dieną buvo priimtas nutarimas dėl N. Venckienės kaip Seimo narės mandato panaikinimo.

Nutarime buvo skelbiama, jog ji nedalyvavo 2013 m. balandžio–lapkričio mėnesiais vykusiuose 64-iuose Seimo plenariniuose posėdžiuose ir 25-iuose Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto posėdžiuose neturėdama tam pateisinamos priežasties. Todėl atsižvelgdamas į Konstitucinio Teismo išvadą, Seimas nutarė, jog tuometinė Seimo narė N. Venckienė sulaužė priesaiką bei šiurkščiai pažeidė Lietuvos Konstituciją.

2013 metais moteris su sūnumi išvyko iš Lietuvos į JAV. O 2018 metų vasarį buvo suimta ir 21 mėnesį praleido Čikagos kalėjime. Pernai rudenį buvusi teisėja ir parlamentarė parvežta į Lietuvą dvi savaites praleido Kauno tardymo izoliatoriuje, tačiau lapkričio 19 dieną buvo paleista laukti nuosprendžio laisvėje už 10 tūkst. eurų užstatą bei paimant asmens dokumentus ir apribojant judėjimą apykoje. 

Pastarąją kardomąją priemonę – intensyvią priežiūrą praėjusį penktadienį Panevėžio apygardos teismas panaikino pakeisdamas ją įpareigojimu registruotis policijos įstaigoje.

Šiuo metu vadinamojoje pedofilijos baudžiamojoje byloje N. Venckienei pateikti kaltinimai dėl teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo policijos pareigūnui, trukdymo antstoliui ir sudavimo į veidą Laimutei Stankūnaitei.

Buvusi teisėja ir parlementarė kaltinimus neigia ir vadina politiškai motyvuotais.

Kitas posėdis byloje numatytas rugsėjo 4 dieną, jame norima apklausti nukentėjusiąją L. Stankūnaitę ir tris liudytojas.

Primename, kad 2009 metų spalio 5 dieną Kaune buvo nušautas į darbą vykęs teisėjas Jonas Furmanavičius. Tą pačią dieną prie namų nužudyta L. Stankūnaitės sesuo Violeta Naruševičienė.

Šiomis žmogžudystėmis įtartas garliaviškis Drąsius Kedys, N. Venckienės brolis. D. Kedys kaltino V. Naruševičienę leidus tvirkinti jo ir L. Stankūnaitės mažametę dukrą bei šios pusseserę, V. Naruševičienės mažametę dukrą.

J. Furmanavičių ir A. Ūsą kaunietis kaltino pedofilija. Po žudynių D. Kedžio kūnas rastas 2010 metų balandį prie Kauno marių, kaip teigta, vyras užspringo skrandžio turiniu. Vėliau negyvas rastas ir A. Ūsas, taip pat esą miręs nesmurtine mirtimi.

Iš ilgą laiką dukterėčią D. Kedytę globojusios N. Venckienės namų Garliavoje, mergaitė buvo paimta ir perduota motinai L. Stankūnaitei 2012 metų gegužės 17 dieną įsikišus šimtams pareigūnų. Po minėto šturmo, viešumoje jos abi daugiau nematytos, teigiama, jog mergaitė su motina išvyko ir gyvena svečioje šalyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (105)

Anonimas

KAS GALI GARANTUOTI ,KAD IS SEIMO NEPABGSI I CIKAGA PAS KARALIUKA

?

Neringa kada pripazinsi ,kad tu Drasiui ikalei i galva ta istorija apie mergaite ir jos motina?

Anonimas

visi shizofrenikai atrodo kartais-protingi ;taciau juos butina GYDYTI ,nes jie yra pavojingi,,,ir ta kvailiu gimine negalejo ,leisti L.Stankunaites dukteriai [[ishejus pas savo mama!!!]] paveldeti nutriju "tevonija"..tai ta maza mergaite visokiais budais nustatinejo pries jos mama;;;bet duobe "" kedziai su venckes pagalba!!! ishsikase patys;;baisus zmones ir atgailauti --yra mazoka --juos butina bausti,kad pajustu praradimo[Furmanaviciu,Usu,Naruseviciu Stankunu]]] skausma ..Brudu sheimynele--tai silpnai pasakyta.bausti piktadare,ir bausti be pasigailejimo,o jei -psichikos ligone--uzdaryti --ir ilgam ,,ten ,kur vilijampoles "gestapas" tuno
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS