N. Venckienei dar mėnesiui pratęsta intensyvi priežiūra: įspėjo ir dėl apykojės | KaunoDiena.lt

N. VENCKIENEI DAR MĖNESIUI PRATĘSTA INTENSYVI PRIEŽIŪRA: ĮSPĖJO IR DĖL APYKOJĖS

  • 56

Panevėžio apygardos teismas pratęsė Neringai Venckienei anksčiau skirtos kardomosios priemonės – intensyvios priežiūros terminą dar vienam mėnesiui.

Nutarta, kad iki birželio 19 dienos buvusiai teisėjai ir parlamentarei draudžiama išvykti iš šalies, ji įpareigojama būti savo nurodytoje gyvenamojoje vietoje nuo 22 val. iki 6 val.

Taip pat teismas papildomai įspėjo kaltinamąją, kad ji privalo dėvėti elektroninį stebėjimo įtaisą, negali jo nusiimti, gadinti, sunaikinti. Už  intensyvios priežiūros sąlygų nesilaikymą kaltinamajai gali būti paskirtas suėmimas, jei tam būtų pagrindas.

Kaip teigiama, vienas iš esminių kardomųjų priemonių tikslų – siekis užtikrinti N. Venckienės dalyvavimą procese bei netrukdomą bylos išnagrinėjimą.

Už  intensyvios priežiūros sąlygų nesilaikymą kaltinamajai gali būti paskirtas suėmimas, jei tam būtų pagrindas.

Pažymėta, kad nors ši byla nėra labai sudėtinga pagal kaltinamajai pareikštą kaltinimą, tačiau ji yra pakankamai sudėtinga savo apimtimi. Byla buvo pradėta nagrinėti teisme, tačiau įrodymų tyrimas nebuvo pradėtas dėl gausybės įvairiausių prašymų.

Todėl, teisėjų kolegijos vertinimu, keisti iš esmės ar net naikinti kaltinamajai taikomą kardomąją priemonę šiuo metu nėra pagrindo.

Nutartyje nurodyta, kad N. Venckienė iš Lietuvos išvyko į JAV jau žinodama apie pradėtą baudžiamąjį procesą prieš ją, atsisakiusi pasirašyti ir priimti pirmuosius jai įteiktus pranešimus apie įtarimą. Teismo įsitikinimu, tokiais savo veiksmais buvusi teisėja vengė šio baudžiamojo proceso. 

Primename, kad į Lietuvą iš kalėjimo Čikagoje, kuriame praleido 21 mėnesį, buvusi teisėja ir parlamentarė grąžinta pernai lapkričio 6 dieną. Beveik dvi savaites ji buvo suimta ir kalinama Kauno tardymo izoliatoriuje, tačiau lapkričio 19-ąją Vilniaus apygardos teismas tenkino prašymą ir paleido N. Venckienę į laisvę už 10 tūkst. eurų užstatą. Taip pat nuspręsta jai paskirti kardomąją priemonę – apykoję ir paimti asmens dokumentus.

Iš pradžių N.Venckienė nuo savo tėvų namų Garliavoje, kur šiuo metu gyvena, buvo įpareigota nenutolti daugiau kaip 500 metrų. Vėliau tokį sprendimą apskundus, pastarasis atstumas buvo padidintas iki 10 kilometrų.

Tačiau vasario viduryje Panevėžio apygardos teismas sušvelnino kardomosios priemonės – intensyvios priežiūros sąlygas – leido jai keliauti po Lietuvą iš šalies neišvykstant ir įpareigojo būti namuose nuo 22 iki 6 val.

Prašydama visiškai panaikinti minėtas kardomąsias priemones N. Venckienė Panevėžio apygardos teismo sprendimą apskundė Lietuvos Apeliaciniam teismui. Tačiau kovo pabaigoje šis skundas buvo atmestas teisėjų kolegijai konstatavus, kad  kardomosios priemonės – intensyvi priežiūra, 10 tūkst. eurų užstatas ir asmens dokumentų paėmimas, paskirtos teisingai.

Rašyti komentarą
Komentarai (56)

Kai tik pamatau

iš įsiūčio putojantį mažaraščio parašytą komentarą, iškart suprantu, kad tai - nedoras ir neteisus žmogus.

Haris Haleris

Na, šitos baisios moters tai jau nepaleiskit. Tiek likimų per ją sugriuvo! Ir dėl ko? Tik dėl kažkokių savo tuščių ambicijų! Tikiuosi, prokurorai pateiks ir rimtesnių kaltinimų.

arunas

supuvusi teisesauga ner ka daugiau apie tai kalbeti bandytai vagys ir kisininkai vaiksto be jokiu apsaugos apykoju o cia uzdejo ir patenkinti sliksciau negali buti kaip tyciojasi is padoriu zmoniu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS