N. Venckienės skundą tiriantys teisėjai nenusišalina: sprendimas – antradienį | KaunoDiena.lt

N. VENCKIENĖS SKUNDĄ TIRIANTYS TEISĖJAI NENUSIŠALINA: SPRENDIMAS – ANTRADIENĮ

Penktadienį Vilniaus apygardos teismą nugulė žiniasklaida, pareigūnai ir Neringą Venckienė palaikantys asmenys, tačiau teisėjų kolegiją sprendimo dėl skundo nepaskelbė – tai žada padaryti kitą savaitę.

„Sprendimą numatyta skelbti antradienį, dešimtą valandą. Šiandien buvo vienas sprendimas – teismas nenusišalino pagal įtariamosios gynėjos pareiškimą dėl nušalinimo, kad du iš kolegijos narių yra nagrinėję Andriaus Ūso bylą“, – žurnalistams penktadienį teisme sakė prokuroras Darius Jakutis.

Anot jo, teisėjų kolegija nurodė, kad gynėjų minima byla buvo „atskiras procesas, kuris nėra numatytas nušalinimo pagrinduose Baudžiamojo proceso kodekse“.

N. Venckienės advokatė Sonata Žukauskienė prašė nušalinti kolegijai vadovaujančią teisėją Aušrą Bielskę, ir Audrių Cininą. Dėl trečiojo teisėjo, Dariaus Prankos, įtariamosios gynėja pretenzijų neturi.

Pasak D. Jakučio, advokatė teismo taip pat prašo paleisti N. Venckienę už 10 tūkst. eurų užstatą.

„Mano nuomone, per mažai duomenų buvo pateikta apie galimybę tokį užstatą sumokėti. Aš nurodžiau argumentus, kodėl aš nesutinku, nes mano pozicija yra tokia, kad jokia kita kardomoji priemonė nesutrukdytų žmogui pabėgti vėl“, – tvirtino prokuroras.

Prokuroras taip pat sako netenkinęs N. Venckienės prašymo išleisti ją į pusbrolio laidotuves, kadangi įstatymai nenumato tokio pagrindo dėl tolimesnių giminaičių, nei šeimos nariai.

Teismo atstovė Lina Nemeikaitė žurnalistams teigė, kad teisėjai antradienį, skelbdami sprendimą dėl skundo, žada paaiškinti ir motyvus, kodėl nusprendė nenusišalinti.

Teisme penktadienį sprendimo laukė keliolika N. Venckienę palaikančių asmenų, taip pat budėjo policijos pareigūnai.

N. Venckienei Kauno teisme paskirtas dviejų mėnesių suėmimas

Vilmanto Raupelio nuotr.

Kauno apylinkės teismas praeitą penktadienį leido suimti N. Venckienę dviem mėnesiams, motyvuojant tuo, kad ji gali bėgti ir slėptis.

Skundą turėjęs nagrinėti Kauno apygardos teismas nusišalino nuo jo nagrinėjimo vengdamas galimų abejonių dėl nešališkumo, nes čia N. Venckienė yra dirbusi.

Kolegija sprendimą paskelbti turi per septynias dienas nuo skundo gavimo – teismo atstovų ir advokatės teigimu, galutinis terminas sprendimui yra trečiadienis.

Buvusi teisėja ir parlamentarė N. Venckienė į šalį iš JAV pargabenta praėjusią savaitę. Jai pareikšti įtarimai dėl teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo policijos pareigūnui, trukdymo antstoliui ir sudavimo į veidą Laimutei Stankūnaitei.

N. Venckienė įtarimus neigia ir vadina juos politiškai motyvuotais.

Ji iš Lietuvos į JAV išvyko 2013 metais. Tais metais Seimas panaikino jos teisinę neliečiamybę.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Fitas

Įsivaizduojate kas dedasi Lietuvoje,kokia jėga pedofilų klane.Neteisiu aš tos žmonių grupes,man jų gaila, jie sužaloti nuo mažens .Bet labai įdomų, kas juos traumuoja toliau,iš kur tokie dideli pinigai vaikšto jų tarpo žmonių grupėje,manau čia didžiausia bėda ir čia reikia ieškoti daugiau KO.... .

Arunas

Dar karta isitikinau kad pedofilu klanas yra is komentaru kurie net drebedami nori ikast .rasineja daunu kalba ko noret psix ligoniai

visa

bergerdinastija su sudberg faru prieky ir su visu pedodurnynu giedanciu liucipieriaus giesmele?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS