Naujos Šilainių nevykėlio mįslės pareigūnams: kokiems dar nusikaltimams jis rengėsi? | KaunoDiena.lt

NAUJOS ŠILAINIŲ NEVYKĖLIO MĮSLĖS PAREIGŪNAMS: KOKIEMS DAR NUSIKALTIMAMS JIS RENGĖSI?

  • 1

Balandžio 6-ąją į vieną Baltų prospekto butą karštais vagies, bandžiusio nugvelbti siuntų bendrovės DPD automobilį, pėdsakais atsekę pareigūnai, kaip teigiama šios dienos Policijos departamento suvestinėse, ten rado ne tik įtariamąjį, bet ir ginklų bei jau panaudotų šovinių kolekciją.

Šiam 36-erių metų asmeniui išsiblaivius, šiandien jam turėtų būti pareikštas įtarimas net dėl trijų išvakarėse padarytų nusikaltimų: neteisėto disponavimo ginklais, bandymo pavogti automobilį bei vairavimo esant didesniam, negu 1,5 prom. girtumo.

Pirminiais duomenimis, iki šiol šis asmuo policijai nebuvo žinomas. Jo biografijoje nėra jokių teistumų. Ir butas, kuriame pareigūnai po jo sulaikymo aptiko nelegalių ginklų, – jo.

Kaip jau rašyta, šis nevykėlis „apsišvietė“ vakar vidury dienos bandęs netoli savo gyvenamosios vietos pavogti siuntų bendrovės DPD automobilį „Renault“, kurį siuntinį nunešęs kurjeris buvo palikęs užvestą.

Pranešimai apie šį įvykį pasipylė apie 13.30 val. Į Bendrąjį pagalbos centrą skambino ne tik ne juokais išsigandęs kurjeris, bet ir šio įžūlaus akibrokšto liudytojais tapę praeiviai.

Visi jie pasakojo filmo scenarijaus vertą istoriją: kaip aukšto ūgio juodaplaukis su sportinėmis kelnėmis pasinaudojo gana tradiciniu neatsargiu skubančio kurjerio elgesiu, tačiau nesuvaldė palikto šio automobilio užvestu varikliu ir, važiuodamas juo atbulas, kliudė „Volvo“, po ko „dėjo į kojas“.

Įmonės nuotr.

Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai pagal liudytojų nurodytą bėglio pasišalinimo kryptį netrukus atsekė iki jo slėptuvės – vieno greta esančio Baltų prospekto devyniaaukščio antrojo aukšto buto. Šio durų, kaip ir tikėtasi, niekas neatidarė. Todėl tradiciškai tokiais atvejais buvo pasikviesti ugniagesiai gelbėtojai.

Pastarieji medines išsišokėlio slėptuvės duris išpjovė atsivežtu diskiniu pjūklu. Į buto vidų įleisti policininkai rado ten ne tik ieškomą bėglį, bet ir šiam slėptis padėjusią 34-erių sutuoktinę. Abiem konstatuotas sunkus girtumas: jam – 2,69 prom., jai – 2,59.

O šiandien Policijos departamento suvestinėse pranešama, kad šiame bute rasti bei paimti ir neteisėtai laikomi revolveris bei šautuvas su optiniu taikikliu. Be to rastas ir startinis revolveris, penkiolika įvairių ginklų dalių, 345 šovinių kapsulės, trylika iššautų medžioklinių šovinių tūtelių ir 26 medžioklinių šovinių kamščiai.

Kas pateko į pareigūnų rankas – brakonierius, pogrindinis ginkluotės kolekcionierius, metalo surinkėjas ar tiesiog pagaliau įkliuvęs nusikalsti linkęs asmuo, jau turintis ne vieną kriminalinę „uodegą“, viliamasi atsakyti pradėto ikiteisminio tyrimo metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

siūlau

Tyrimą siūlau pradėti, kad "apsišvietė" samdomas žudikas. Tegul kaltinamasis pabando įrodyti kitaip.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS