Neblaivi vairavusi pedagogė atleista nuo baudžiamosios atsakomybės | KaunoDiena.lt

NEBLAIVI VAIRAVUSI PEDAGOGĖ ATLEISTA NUO BAUDŽIAMOSIOS ATSAKOMYBĖS

Kauno apylinkės teismas atleido nuo baudžiamosios atsakomybės vieno Šilainių vaikų lopšelio-darželio neformaliojo ugdymo pedagogę Liną Ūsienę. Laiduoti už neblaivią vairavusią ir bėdų pridariusią žmoną ryžosi sutuoktinis.

Kaltinamoji L.Ūsienė kalta prisipažino visiškai, todėl bylos nagrinėjimas vyko pagreitinto proceso tvarka ir už šių metų rugpjūčio 7 d. įvykius pedagogė jau išgirdo teismo sprendimą. Teismui moteris paaiškino savo tos dienos nuotaiką ir būseną. Esą jaudinosi, kad dėl etatų mažinimo ji gali netekti darbo. Stresą pedagogė namuose malšino brendžiu.

Moteris nesigynė, kad išgėrusi sėdo vairuoti šeimos automobilį "VW Passat". Riedėdama per Bernatonis rėžėsi į Dvaro gatvės namo tvorą ir metalinius vartus, užmušė kieme buvusį apie šešerių metų rotveilerių veislės šunį ir nulaužė eglę.

L.Ūsienė svarstė, kad greičiausiai užvažiavus ant žvyrkelio sumėtė automobilį, kurio nesuvaldė ir nuvažiavo nuo kelio. Kiek liūdniau buvo atvykus pareigūnams, kurie patikrino pedagogės blaivumą. Ji du kartus pūtė į alkotesterį. L.Ūsienė teisme nesiginčijo ir sutiko, kad galėjo įpūsti 2,22 promilės.

Į kaltinamąjį aktą sugulė promilių rodmenys. Iš Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės pranešimo matyti, kad pirmuoju pūtimu vairuotojai nustatytas 3,52 promilės, po maždaug 15 min. antruoju pūtimu – 2,22 promilės girtumas.

Teismas įvertino, kad pedagogė prisipažino padariusi nusikalstamą veiką ir nuoširdžiai gailisi, jos atsakomybę sunkinančių aplinkybių nenustatyta. Kaltinamosios sutuoktinis pateikė teismui prašymą perduoti kaltinamąją jo atsakomybei pagal laidavimą ir atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės. Sutuoktinio prašymas ir tapo pedagogės gelbėjimo ratu, tačiau visiškai sausai išlipti iš balos nepavyko.

Lietuvos įstatymai už vairavimą girtesniam negu 1,5 promilės alkoholio, numato ne tik baudą nuo 2,5 tūkst. iki 100 tūkst. eurų arba areštą, arba laisvės atėmimą iki vienų metų, bet ir vairavimo teisės nuo vienų iki penkerių metų atėmimą bei automobilio konfiskavimą.

Teismo sprendimu L.Ūsienė atleista nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, perduodant ją laiduotojo atsakomybei be užstato. Baudžiamoji byla nutraukta. Nustatytas vienų metų laidavimo terminas. Tačiau 20 metų vairuotojo stažą turinčiai pedagogei dvejus metus uždrausta vairuoti. Nusikalstamos veikos metu naudotas automobilis bus konfiskuotas. Neblaivi vairavusi pedagogė dar turi 20 dienų apskųsti Kauno apylinkės teismo priimtą sprendimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Adas

Vis dėl to tarp lygių yra lygesniu

ss

Sita ponia daug kartu buvo pastebeta Kaniuku Maximoje perkanti 200gr. baltos ir alaus. Tarp kitko labai nemandagi. Tokia PEDAGOGE.

ar

ne is genseko kartais gimines? geras pavizdys vaikuciams gales sekti tom paciom pedom...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS