Neeilinis pakaunės ugniagesių budėjimas: gelbėtas katafalkas, greitosios medikai ir net kolegos | KaunoDiena.lt

NEEILINIS PAKAUNĖS UGNIAGESIŲ BUDĖJIMAS: GELBĖTAS KATAFALKAS, GREITOSIOS MEDIKAI IR NET KOLEGOS

  • 2

Praėjusios paros Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėje – net du iškvietimai gelbėti apsnigtuose bei pažliugusiuose šalies keliuose užklimpusius automobilius, vykdžiusius neeilines užduotis.

Prieš aštuonias ryto Prienų rajone, Stakliškių seniūnijoje esančio Mockonių kaimo laukuose užklimpo katafalkas su lavonu. 7.47 val. ugniagesių gelbėtojų pagalbos šaukėsi policija. Gruodžio 27-osios Policijos departamento suvestinėje pranešama apie 3.40 val. viename minėto kaimo namų rastą mirusį 66-erių metų vyrą su kraujosrūvomis galvoje. Tačiau kol kas ikiteisminis tyrimas pradėtas tik mirties priežasčiai nustatyti.

Dėl, kaip teigiama, labai slidaus kelio ugniagesiai gelbėtojai pasiekė įvykio vietą tik po gero pusvalandžio. Ir ištraukė užklimpusį „VW Multivan“, vežusį lavoną, buksyravimo lynu.

Dar sudėtingesnis išbandymas jų laukė antradienio vakare. Viskas prasidėjo nuo 18.43 val. užregistruoto greitosios pagalbos medikų, užklimpusių Kalvarijos seniūnijos Trivaravo kaime, pagalbos šauksmo.

Marijampolės greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojai, kurių kolegos buvo užklimpę, portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad jie vyko tą vakarą konstatuoti vienos garbaus amžiaus senolės mirtį. Ir užklimpo, nepasiekę iškvietimo vietos. Tačiau kantriai laukė, kol, padedami ugniagesių gelbėtojų, galės vykti toliau. Ir galiausiai – apie 21.30 val., t. y. už beveik dviejų valandų po užklimpimo, savo užduotį įvykdė.

Asociatyvi Laimio Steponavičiaus nuotr.

Tačiau pašnekovai negalėjo patikslinti, ar jų kolegos pasiekė 90-metės velionės namus pėsčiomis, neapsikentę, kol ugniagesiai gelbėtojai galiausiai ištrauks ir juos, ir taip pat užklimpusius jiems pagelbėti bandžiusius savo kolegas, ar jau ištrauktu savo automobiliu.

Apie tai, kad situacija išties buvo kebli, pasakojama ir Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėje. Pirmiausiai, 19.14 val., betraukiant užklimpusį greitosios pagalbos automobilį, tas pats nutiko ir tik po pusvalandžio klaidžiojimų įvykio vietą pasiekusiai Kalvarijos ugniagesių gelbėtojų autocisternai. Jos ekipažas 19.25 val. jau šaukėsi pagalbon kolegas iš Jusevičių ugniagesių komandos. Tačiau 20.33 val. šie taip pat pranešė, kad, bandydami padėti greitosios medikams bei kolegoms, taip pat užklimpo. Tada į įvykio vietą išskubėjo Marijampolės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos autocisterna. Ir šios ekipažas tik 22.48 val., t. y. praėjus daugiau kaip keturioms valandoms po gauto pranešimo apie užklimpusius greitosios medikus, galiausiai raportavo, kad visos transporto priemonės ištrauktos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tuščias straipsniss

Jezau ką dabar daryti ,neišsimiegojo dykaduoniai.Turėtų visą parą dirbti o ne miegoti ar arielką gerti.

???

????0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS