Nelegalus mėsos versliukas užsidarė po pilietiškų gyventojų skundo | KaunoDiena.lt

NELEGALUS MĖSOS VERSLIUKAS UŽSIDARĖ PO PILIETIŠKŲ GYVENTOJŲ SKUNDO

  • 13

Raseinių rajone tarnybos aptiko nelegalų mėsos gaminių cechą su lauko rūkykla, antradienį pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Kauno departamento inspektoriai, bendradarbiaudami su Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) specialistu atliko neplaninį patikrinimą pagal pranešimą Požėčių gyvenvietėje. Čia aptiktame mėsos gaminių ceche buvo ruošiamas antisanitarinėmis sąlygomis tam nepritaikytose ūkinėse patalpose, neužtikrinant maisto saugos bei kokybės. Šiuo maistu buvo prekiaujama internete.

Neregistruota gamintoja teigė dešras bei lašinius gaminusi savo reikmėms, o pardavinėjusi neva nedidelį perteklių.

VMT teigimu, apie galimą pažeidimą pranešė vartotojai.

„Sąmoningi žmonės supranta riziką, įsigyjant neaiškios kilmės produktus iš nelegalių prekeivių – neįmanoma nustatyti nei produkto kilmės, nei sudėties, o kadangi mėsos gaminių fabrikėlis veikė nepritaikytose patalpose, neatmestina ir didžiulė kryžminės ar cheminės taršos tikimybė“, – teigė VMVT Kauno departamento vyriausiasis specialistas – maisto produktų inspektorius Modestas Žalnieraitis.

VMVT nuotr.

Apžiūrėjus ūkinės paskirties patalpas ir lauke įrengtą medinę rūkyklą, VMVT inspektoriai ten rado 30 kilogramų įvairių kiaulienos gaminių, o ūkinio pastato viduje esančiame šaldiklyje – dar 40 kilogramų šaldytos kiaulienos žaliavos.

Įsigijimo dokumentų šeimininkė nepateikė, o paaiškinime teigė mėsą pirkusi iš vietos ūkininkų, sūdžiusi ir rūkiusi, kepinusi spirgučius bei gaminiais aprūpindavusi šeimyną, o nedidelį mėsos gaminių perteklių parduodanti per skelbimus internete.

Dėl nelegalios prekybos tyrimą pradėjo VMI. Tuo tarpu, VMVT Kauno departamentas uždraudė nelegalią veiklą, nurodė sunaikinti nelegaliai pagamintų produktų bei neaiškios kilmės mėsos žaliavų.

Pažeidėja įpareigota VMVT pateikti mėsos gaminių bei žaliavų sunaikinimą įrodančius dokumentus.

GALERIJA

  • Nelegalus mėsos versliukas užsidarė po pilietiškų gyventojų skundo
  • Nelegalus mėsos versliukas užsidarė po pilietiškų gyventojų skundo
  • Nelegalus mėsos versliukas užsidarė po pilietiškų gyventojų skundo
  • Nelegalus mėsos versliukas užsidarė po pilietiškų gyventojų skundo
VMVT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Į mėsos skundus sureagavote

O narkodilerius kada suiminėsite?

Pilietiški

Padugnės

nu

jo mekesciu nemoka ,gal prakuto ...taii iskunde.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS