Nepilnamečių išpuolis degalinėje: jo organizatoriumi galėjo būti tarpduryje budėjęs suaugęs asmuo | KaunoDiena.lt

NEPILNAMEČIŲ IŠPUOLIS DEGALINĖJE: JO ORGANIZATORIUMI GALĖJO BŪTI TARPDURYJE BUDĖJĘS SUAUGĘS ASMUO

  • 34

Portalui kauno.diena.lt pavyko sužinoti daugiau vakarykščio apiplėšimo vienoje iš Kaune įsikūrusių degalinių „Emsi“, dėl kurio buvo sulaikyti trys nepilnamečiai, aplinkybių. Nepaisant to, kad vyriausiojo iš jų atžvilgiu šiuo metu atliekami trys ikiteisminiai tyrimai, visus juos policija iš karto po sulaikymo nuvežė į namus – tėvams bei globėjams. Nors dar nenustatyta kartu su jais buvusio suaugusiojo asmenybė.

Kaip šiandien praneša policijos suvestinės, sekmadienį, apie 22.27 val., Kaune – Savanorių prospekte į degalinę užėjo keturi asmenys, kurie grasindami jiems į mamas tinkančiai degalinės 43-ejų metų darbuotojai, pagrobė tabako gaminių bei maisto prekių. Padaryta žala dar nenustatyta. Šiuo nusikaltimu įtariami trys 2007, 2008 bei 2011 m. gimę nepilnamečiai sulaikyti ir perduoti tėvams bei globėjams. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl apiplėšimo, grasinant panaudoti smurtą, už ką Baudžiamasis kodeksas numato areštą nuo penkiolikos iki 90 parų arba laisvės atėmimą iki šešerių metų. Tiesa, šį nusikaltimą padariusiems nepilnamečiams gresia perpus mažesnė bausmė negu suaugusiems.

Be to, portalo kauno.diena.lt duomenimis, tik du iš įtariamųjų yra sulaukę amžiaus, leidžiančio patraukti juos baudžiamojon atsakomybėn už šį nusikaltimą. Už plėšimą, kaip ir dar už dešimt nusikaltimų, atsakoma jau nuo keturiolikos metų. Tačiau vienas iš įtariamųjų – dar tik dvylikos metų. Kiti du – penkiolikos ir septyniolikos.

Nepaisant amžiaus, ši trijulė elgėsi degalinėje kaip savo namuose, demonstruodama užkietėjusiems nusikaltėliams būdingą šaltakraujiškumą. O gal tiesiog žinota, kad vis tiek, jeigu policija ir pagaus, netrukus paleis. Jau nekalbant apie tai, kad jų amžius taps skydu ir nuo gresiančios atsakomybės už tai.

Asociatyvi G. Bartuškos, policijos nuotr.

Pirminiais duomenimis, atėję nurodytu laiku į degalinės parduotuvę, kurioje daugiau pirkėjų nebuvo, jie be jokių debatų puolė krautis grobį. Vienas – imti cigaretes, kitas – iš lentynų guminukus, saldumynus, energetinius gėrimus.

Anot degalinės darbuotojos, kurios akyse visa tai vyko, tuo metu tarpduryje buvo likęs budėti apie 50 metų vyras. Šis asmuo, galėjęs būti nusikaltimo organizatoriumi, t.y. pasiuntęs nepilnamečius grobio, šiandien iki pietų dar buvo nenustatytas.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, minėta trijulė buvo sulaikyta karštais pėdsakais, policijai važinėjant po nusikaltimo vietos prieigas ir ieškant paauglių.

Vienas iš įtariamųjų buvo sulaikytas Savanorių prospekte. Kiti du – Kalniečių parke. Dalį grobio pas juos dar pavyko rasti. Panašu, kad likusią jo dalį jau buvo spėta suvalgyti.

Kadangi, norint apklausti nusikaltimais įtariamus nepilnamečius būtinos tam tikros sąlygos, kurias įgyvendinti tokiu paros metu – sudėtinga, jie ir buvo parvežti į namus. Du – pas tėvus, vienas – pas globėją. Beje, minėta trijulė iš skirtingų Kauno mikrorajonų – Kalniečių, Dainavos bei Aleksoto. O vyriausiojo – septyniolikmečio atžvilgiu jau iki išpuolio degalinėje buvo pradėti trys ikiteisminiai tyrimai dėl vagysčių bei turto sugadinimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

Aldona

Krabogradas ir viskas tuo pasakyta. Kol renkamas toks meras- aiškus Kauno veidas ir dvasinė būsena.

Aiškiaregis

Ko norėti iš kauno jaunimo, jeigu turintys teisę balsuoti kauniečiai renka meru kažkokį matijošaitį, kurio moralinis veidas ir atspindi viską.... kaunas vertas ir tokio jaunimo, ir tokio mero. Ir neverta net diskutuoti- juk meru buvo ir kitas kauno veidas- šustauskas. Juk kiekvienas renka pagal save, juk ir jaunimas ugdomas kauno šeimose, kauno mokyklose, kauno erdvėse. Koks kaunas- toks ir jaunimas, toks ir meras, tokia ir kauno taryba...

ALGIRDAS.

VA TAIP KONSERVAI ''UGDO'' JAUNIMĖLĮ , NES NĖRA LAIKO PER IEŠKOJIMĄ BAUSMIŲ BUVUSIEMS , PRIEŠ 34M KOMUNISTAIS , beje ką darysit su juknevičiene , oželyte , kurios buvo LKP CK NARĖS .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS