Netikėta Šilainių detektyvo atomazga: įtariamasis ne vienu nusikaltimu – buvusio pareigūno sūnus | KaunoDiena.lt

NETIKĖTA ŠILAINIŲ DETEKTYVO ATOMAZGA: ĮTARIAMASIS NE VIENU NUSIKALTIMU – BUVUSIO PAREIGŪNO SŪNUS

  • 9

Paaiškėjo, kad balandžio 6-ąją viename Baltų prospekto bute sulaikydami įtariamąjį bandymu pavogti siuntų bendrovės DPD automobilį, Kauno policijos pareigūnai sulaikė buvusio savo kolegos sūnų. Tai paaiškėjo šiandien per jo apklausą išsiblaivius areštinėje, iš kurios jis jau paleistas.

36-erių įtariamajam, kuris, kaip paaiškėjo, yra eilinis vienos bendrovės darbuotojas, šiandien buvo pareikštas įtarimas dėl trijų jo išvakarėse padarytų nusikaltimų: bandymo pavogti automobilį, vairavimo esant didesniam nei 1,5 prom. girtumo ir neteisėto disponavimo ginklais. Visus šiuos nusikaltimus jis pripažįsta iš dalies. Be to, yra neteistas, todėl jam nuspręsta taikyti švelnesnę kardomąją priemonę už suėmimą – rašytinį pasižadėjimą neišvykti iš gyvenamosios vietos bei dokumentų paėmimą.

Kaip jau rašyta, šis šilainiškis vakar vidury dienos netoli savo gyvenamosios vietos bandė pavogti siuntų bendrovės DPD automobilį „Renault“, kurį siuntinį nunešęs kurjeris buvo palikęs užvestą.

Pranešimai apie šį įvykį pasipylė apie 13.30 val. Į Bendrąjį pagalbos centrą skambino ne tik ne juokais išsigandęs kurjeris, bet ir šio įžūlaus akibrokšto liudytojais tapę praeiviai.

Visi jie pasakojo filmo scenarijaus vertą istoriją: kaip aukšto ūgio juodaplaukis su sportinėmis kelnėmis pasinaudojo gana tradiciniu neatsargiu skubančio kurjerio elgesiu, tačiau nesuvaldė jo automobilio, palikto užvestu varikliu ir, važiuodamas šiuo atbulas, kliudė „Volvo“, po ko „dėjo į kojas“.

Įmonės nuotr.

Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai pagal liudytojų nurodytą bėglio pasišalinimo kryptį netrukus atsekė iki jo slėptuvės – vieno greta esančio Baltų prospekto devyniaaukščio antrojo aukšto buto. Šio durų, kaip ir tikėtasi, niekas neatidarė. Todėl tradiciškai tokiais atvejais buvo pasikviesti ugniagesiai gelbėtojai.

Pastarieji medines šios slėptuvės duris išpjovė diskiniu pjūklu. Į buto vidų įleisti policininkai rado ten ne tik ieškomą bėglį, bet ir jo sutuoktinę. Abiem konstatuotas sunkus girtumas: jam – 2,69 prom., jai – 2,59.

O šiandien Policijos departamentas pranešė, kad šiame bute rasti bei paimti ir neteisėtai laikomi revolveris bei šautuvas su optiniu taikikliu. Be to aptiktas ir startinis revolveris, penkiolika įvairių ginklų dalių, 345 šovinių kapsulės, trylika iššautų medžioklinių šovinių tūtelių bei 26 medžioklinių šovinių kamščiai.

Ikiteisminį tyrimą pradėję teisėsaugininkai kol kas linkę atskleisti tik, kaip buto šeimininkas aiškino minėtos kolekcijos kilmę. Jis teigė parsivežęs visa tai iš prieš kelias dienas mirusio tėvo – buvusio policijos pareigūno sodo Kauno rajone. Esą norėjęs pasipuošti šiais daiktais savo butą. Ir nemanantys, kad šie jau nuo drėgmės surūdiję ir neveikiantys ginklai gali kam nors kelti pavojų. Juo labiau – jau iššautų šovinių dalys. Tačiau šią jo versiją dar turi patvirtinti arba paneigti ekspertai, kuriems bus perduotas šis radinys.

Kaip įtariamasis aiškinosi dėl istorijos su siuntu tarnybos automobiliu bei įvažiavimu juo į „Volvo“ ir, kodėl jis neįsileido į savo butą policijos, kol kas nenorima atskleisti. Ši įtariamojo versija dar tikrinama.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

cha... visi iki vieno policaju vaikai

kaip taisykle -bandiugos...

Tam O

Jeigu nesugebama išrekšti savo minties gal nereiketu rašyti zodziu kratinio......

adva'Kotas \\\\\\\...//////

Nenustebčiau jei buvusio kolegos sūnelio atsiprašys už sutrukdymą ir naujas duris įstatys.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS