Pakaunėje sulaikyta „būrėja“: už tūkstančius eurų žadėjo „išvalyti ir įkrauti geros energijos“ | KaunoDiena.lt

PAKAUNĖJE SULAIKYTA „BŪRĖJA“: UŽ TŪKSTANČIUS EURŲ ŽADĖJO „IŠVALYTI IR ĮKRAUTI GEROS ENERGIJOS“

  • 7

Praėjusią savaitę Kauno rajone, Bubių kaime, buvo sulaikyta būrėja apsimetinėjusi ir per kelis mėnesius apie 57 tūkst. eurų išviliojusi moteris, pranešė Kauno apskrities policija.

Pasak policijos, 1970 metais gimusi, anksčiau už sukčiavimą stambiu mastu jau teista moteris buvo sulaikyta praėjusį ketvirtadienį.

Ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo buvo pradėtas po to, kai pernai gruodį į policiją kreipėsi dvi nuo apsimetėlės būrėjos nukentėjusios moterys.

Teisėsaugos teigimu, 1977 metais gimusi klaipėdietė užpernai rudenį, kai jai nesisekė verslas, ėmėsi ieškoti pagalbos ir socialiniuose tinkluose susipažino su būrėja prisistačiusia moterimi, kuri tikino galinti pritraukti sėkmę, finansinę gerovę, stabilumą bei teigė, kad tokius darbus ji atlieka jau 20 metų.

Iš pradžių būrėja iš moters už pritrauktą sėkmę versle reikalavo nedidelių sumų pinigų, tačiau vėliau jos pradėjo augti.

Dalį pinigų moteris pervedė į banko sąskaitą, o dalį – atidavė grynaisiais tam, kad būrėja juos „išvalytų ir įkrautų geros energijos“. Iš viso moteris atidavė apie 25 tūkst. eurų.

Kita nuo tos pačios schemos nukentėjusi moteris – 1978 metais gimusi vilnietė – socialiniuose tinkluose ieškojo pagalbos dėl nelaimingų santykių, prastos sveikatos bei turtinių klausimų ir susipažino su ta pačia būrėja.

Iš pradžių už asmenines konsultacijas jokio piniginio atlygio neprašiusi būrėja vėliau ėmė įvardinti pinigų sumas, kurias taip pat žadėjo „įkrauti gera energija“, o po to grąžinti.

Iš viso per kelis mėnesius sostinės gyventoja taip prarado apie 32 tūkst. eurų.

Kriminalinė policija gruodžio 21 ir 28 d. pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo. Už tai įtariamajai gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas ir dėl svetimo turto pasisavinimo. Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo skyriaus bei Alytaus apylinkės prokuratūros prokurorai.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Kai tik pamatau

moteriškę ilgais raudonais nagais, mane iškart nupurto. Tai pats geriausias įrodymas, kad pamačiau nedorą žmogų. Užuojauta apgautai moteriai iš kaimo. Geriau būtų nuėjusi į bažnytėlę išpažinties pas kunigą. Ir patarimą būtų gavusi, ir pinigėlių nepraradusi.

Akmeniuks debesyje

Gal tiesiog pas Jus galvoje buvo pakrovėjas sugėdęs.Pabandykit nuresetint protelį ir dar kartą pabandyt.Jei nepadės keiskit vietovės lokaciją,gal dideli trikdžiai tiesiog krovimo bangos nepraeina.

Buvęs komunistas

Aš tai Uspaskichu pasitikiu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS