A. Paleckio advokatas: nematome priežasčių, kodėl jis turėtų būti laikomas suimtas | KaunoDiena.lt

A. PALECKIO ADVOKATAS: NEMATOME PRIEŽASČIŲ, KODĖL JIS TURĖTŲ BŪTI LAIKOMAS SUIMTAS

Šnipinėjimu įtariamo Algirdo Paleckio advokatas teigia nematantis jokių priežasčių, kodėl jo ginamasis turėtų būti toliau laikomas suimtas.

„Mes nematome jokių priežasčių, kad jis būtų laikomas toliau. Byla jau kaip ir yra ištirta, ikiteisminis tyrimas jau eina visiškai į pabaigą: kiek ten buvo galima surinkti įrodymų, medžiagos, buvo surinkta ir dabar nėra jokios būtinybės“, – BNS antradienį sakė A. Paleckio gynėjas Algis Petrulis.

Vis dėlto jis abejoja, kad Kauno apygardos teismas antradienį paskelbs jo ginamajam palankų verdiktą ir nepratęs suėmimo dar trims mėnesiams.

Pasak advokato, vienintelis argumentas, kuriuo grindžiamas suėmimas – tai, kad A. Paleckis gali bėgti, nes yra gyvenęs Maskvoje ir turi ten ryšių.

„Gali bėgti todėl, kad jam žmogui nepasisekė, kad jis gimė diplomato šeimoje ir vaikystę praleido Maskvoje. Tai va, vienintelis pagrindas“, – teigė A. Petrulis.

„Užtenka, kad žmogus ne nuo jo valios priklausančių aplinkybių ten atsirado būdamas šešerių metų ir tada jau gimsta įvairios mintys, kad jis turi ryšių ir gali bėgti“, – kalbėjo A. Paleckio gynėjas.

Teisėsauga praėjusių metų gruodį paskelbė atliekanti tyrimą dėl galimo šnipinėjimo Rusijai, kur įtarimai pateikti neįvardijamam „visam tinklui asmenų“, tarp jų – buvusiam Socialistinio liaudies fronto lyderiui A. Paleckiui.

Jis neturi, ką pripažinti. Ten pasišnekėjimai yra apie politines pažiūras, nėra jokių konkrečių kaltinimų.

A. Paleckis suimtas laikomas nuo pernai spalio.

Pasak jo advokato, ginamasis nepripažįsta kaltės.

„Jis neturi, ką pripažinti. Ten pasišnekėjimai yra apie politines pažiūras, nėra jokių konkrečių kaltinimų“, – teigia A. Paleckio gynėjas.

A. Petrulio vertinimu, viešumoje pasirodantys pranešimai apie bylos medžiagą tėra „politinis fonas“.

Prokurorai yra skelbę, jog Rusijos žvalgybos organizacijai įtariamų šnipinėjusių asmenų veikla taikėsi į jautrias visuomenei temas, tarp jų – bylą dėl 1991 metų sausio 13-osios įvykių.

Naujienų portalas delfi.lt yra rašęs, jog šioje byloje įtarimai taip pat pareikšti Vilniaus verslininkui Deimantui Bertauskui, tačiau jam skirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Anot portalo, įtariamieji galėjo kontaktuoti su kitoje byloje nuteistu Rusijos Federalinio saugumo biuro (FSB) pareigūnu Nikolajumi Filipčenka, jis esą perduodavo savo tiesioginio viršininko nurodymus rinkti informaciją.

2017 metais nuteistas FSB pareigūnas N. Filipčenka siekė užverbuoti Vadovybės apsaugos departamento pareigūnus įtaisyti pasiklausymo įrangą tuometinės prezidentės Dalios Grybauskaitės kabinete ir rezidencijoje.

2008 metais įsteigtas Socialistinis liaudies frontas bei jo buvęs vadovas A. Paleckis ne kartą minėti viešose Lietuvos žvalgybos ataskaitose dėl grėsmių nacionaliniam saugumui.

2012 metais A. Paleckis buvo nuteistas už tai, kad neigė ir šiurkščiai menkino SSRS agresijos prieš Lietuvos Respubliką faktą.

Žvalgyba yra vadinusi Socialistinį liaudies frontą Rusijai palankia politine partija, rašiusi apie partijos atstovų dalyvavimą prieš JAV ir NATO nukreiptose prorusiškose propagandinėse akcijose.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Nusikaltėlių gynėjai

Ko čia stebėtis advokatų gynyba.Juk už atlyginimą gina ir didžiausius banditus.O už ką cypėj sėdi tas tautos išdavikas,abejoti nereikia-būtų nekaltas,seniai tėveliukas būtų iš ten ištempęs.Aš net imu tikėti,kad jis ir buvo tas lietuvis,šaudęs į lietuvius,kad turėtų ką loti.

baisu

kiek galima kankint zmogu lyg butu zudikas koks

Kaunas AS nuomone.

Advokatai uz pinigus parduotu viska, Lietuva ir seima.Ne syki matesi kaip issijuose gyne didelius nusikaltelius.Atstovauti viena,o ginti kaip imanytam nusikalteli kita.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS