Pareigūnams įkliuvęs kaunietis savo nuodėmes bandė nusiplauti 200 eurų kyšiu | KaunoDiena.lt

PAREIGŪNAMS ĮKLIUVĘS KAUNIETIS SAVO NUODĖMES BANDĖ NUSIPLAUTI 200 EURŲ KYŠIU

  • 4

Penktadienio vakarą Kaune girtas ir beteisis vairuotojas savo Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus bandė išsipirkti 200 eurų kyšiu. Tačiau kyšis pareigūnų nesugundė, o vairuotojas užsidirbo baudžiamąją bylą.

Kaip savo feisbuko paskyroje pranešė laikinasis Kauno pareigūnų vadas Elanas Jablonskas, penktadienį po 22 val. Kaune esančioje Linkuvos g. patikrinimui buvo sustabdytas vairuotojas.

Paaiškėjo, kad kaunietis neblaivus – alkotesteris parodė 0,96 prom. girtumą. Negana to, pilietis neturi teisės sėsti prie automobilio vairo. Bandydamas išvengti atsakomybės už KET pažeidimus, vairuotojas policijos pareigūnams pasiūlė 200 eurų kyšį. Tokiais savo veiksmais kaunietis užsidirbo baudžiamąją bylą.

Kauno policijos nuotr.

„Vienas iš pagrindinių numatytų tikslų mūsų apskrityje – aktyvus ir sistemingas eismo kultūros formavimas. Tai priklauso nuo įvairių faktorių, tarp jų – ir visuomenės elgsenos kelyje. Vairavimas esant neblaiviam – netoleruotina tos elgsenos forma“, – apibendrindamas paskelbtą informaciją rašė E. Jablonskas.

Pareigūnų atsparumas džiugina, tačiau, deja, visuomenės elgsena liūdina.

Pareigūnų vadovas pamini, kad tai jau 15 policijos pareigūnams pasiūlytas kyšis Kauno apskrityje šiais metais, kai praėjusiais metai tuo pačiu laikotarpiu jų buvo vos keturi.

„Pareigūnų atsparumas džiugina, tačiau, deja, visuomenės elgsena liūdina. Jokia suma nepadės išvengti atsakomybes, priešingai – tai užtraukia baudžiamąją atsakomybę“, – teigė E. Jablonskas.

Primename, kad už bandymą papirkti policijos pareigūną gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

GALERIJA

  • Pareigūnams įkliuvęs kaunietis savo nuodėmes bandė nusiplauti 200 eurų kyšiu
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

xxx

Galejo paimti, nes tuoj nebegaus is valstybes priedu prie algos, tai nebukit durni, imkit tuos pinigus, maisto nusipirksit

200eu-chi chi

dabar teis uz pareiguno orumo pazeminima

Taip jau yra.

Kyšis tuo labiau žemina pareigūną, kuo jis mažesnis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS