Pasipiktinimą sukėlusio vakarėlio dalyviai liko nenubausti: o kaip būtų dabar? | KaunoDiena.lt

PASIPIKTINIMĄ SUKĖLUSIO VAKARĖLIO DALYVIAI LIKO NENUBAUSTI: O KAIP BŪTŲ DABAR?

  • 8

Administracinę teiseną dėl vakarėlio vienoje pakaunės įmonėje, įvedus karantiną, apie kurį portalui pranešė pasipiktinę žmonės, pradėjusi Kauno policija buvo priversta ją nutraukti. Išsiaiškinta, kad buvusios Vyriausybės reikalavimai, tuo metu galioję privačiose teritorijose, nebuvo pažeisti. O, ar tai nesusiję su rekordiniais mirčių nuo COVID-19 skaičiais šiandien, – jau retorinis klausimas.

Papiktino ne vieną

Kaip jau rašyta, gruodžio 4-osios vakare portalo redakcija gavo net kelis vaizdo įrašus apie juos atsiuntusiuosius papiktinusį pokylį vienos pakaunės firmos pastate. Pasak įvykio liudininkų, tokiu poelgiu nusispjauta į karantiną, kuris, kaip jau buvo aišku, turėjo būti griežtinamas, nes nedavė norimų rezultatų.

Įrašuose buvo užfiksuota šviečiančiame dviaukščio pastato pirmojo aukšto lange – prie vaišėmis apkrauto stalo susibūrusi mišri kompanija. O prie šio pastato – beveik tiek pat lengvųjų automobilių, kiek užstalėje žmonių.

Pranešusieji apie tai portalui kauno.diena.lt teigė skambinę ir į policiją. Ši atvyko, bet nieko nedarė.

 

 

Lemtingas pusvalandis

Gruodžio 5-osios ryte portalas kauno.diena.lt pasiteiravo apie šį iškvietimą budėjimą baigiančios Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų pamainos. Operatyvaus valdymo skyriaus telefonu atsiliepęs pareigūnas iš pradžių negalėjo išskirti šio įvykio iš visų, buvusių per jo budėjimo pamainą. Jis teigė, kad buvo keturi-penki panašūs pranešimai apie susibūrusias, galimai pažeidžiant karantiną, asmenų grupes. Visais atvejais jų patikrinti išsiųsti patruliai. O per naktį buvo apie 300 įvykių, kurių gausoje šis pranešimas galėjo ir nuskęsti.

 

 

Galiausiai pavyko rasti, kad 23 val. buvo pranešta apie Ringaudų seniūnijos Karkiškių kaime vykstantį pokylį. Tačiau įvykio vieton pasiųsti patruliai jokių pažeidimų neužfiksavo. Tiesa, su portalu bendravęs pareigūnas patikslino, kad jie atvyko nurodytu adresu už pusvalandžio po pranešimo. „Atstumas nemažas, kol surado, todėl ir užtruko“, – teisino kolegas budėtojas, tik registruojantis pranešimus ir jų patikrinimo rezultatus. Ir citavo, kas parašyta tikrinusiųjų šį pranešimą ataskaitoje: „Žmonių nepastebėta, pažeidimų neužfiksuota“.

Rasti ir apklausti

Anot pranešusiųjų apie šį savaitės darbo pabaigą vainikavusį vakarėlį ir stebėjusių, kokia bus policijos reakcija, kol ši atvyko, kompanija išsiskirstė, išsikvietusi „Bolt“ taksi.

Pagal šių asmenų nurodytas koordinates, minėtame pastate įsikūrusi statybos įmonė, atliekanti visus statybos ir remonto darbus bei siūlanti statybinės technikos nuomos paslaugas.

Po šios didelį atgarsį sukėlusios portalo publikacijos, anot Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės Odetos Vaitkevičienės, Kauno rajono policija pradėjo administracinę teiseną. Buvo apklausti šio vakarėlio dalyviai. Tačiau bylą teko nutraukti, konstatavus, kad tuo metu galioję karantino reikalavimai privačiose teritorijose nebuvo pažeisti.

Iškalbinga chronologija

Belieka priminti, kad buvusioji Vyriausybė, įvedusi šalyje antrąjį karantiną lapkričio 7-ąją, o po mėnesio – ir papildomus suvaržymus, tačiau tik juos pakeisiantiems, kurie dar neturėjo valdžios įgaliojimų, primygtinai prašant, labiau buvo orientuota į viešąją erdvę.

Naujoji Vyriausybė pati sugriežtino karantino sąlygas tik gruodžio 13-ąją.

Ir vakar policijos generalinio komisaro pavaduotojas Arūnas Paulauskas žiniasklaidai teigė, kad artėjančių švenčių metu policija, gavus pranešimus apie panašius vakarėlius, jau ne tik juos nutrauks, bei ir baus ne tik jų organizatorius, bet ir dalyvius.

GALERIJA

  • Pasipiktinimą sukėlusio vakarėlio dalyviai liko nenubausti: o kaip būtų dabar?
  • Pasipiktinimą sukėlusio vakarėlio dalyviai liko nenubausti: o kaip būtų dabar?
  • Pasipiktinimą sukėlusio vakarėlio dalyviai liko nenubausti: o kaip būtų dabar?
  • Pasipiktinimą sukėlusio vakarėlio dalyviai liko nenubausti: o kaip būtų dabar?
Stop kadras
Gairės: vakarėlis per karantiną, puota per karantiną, karantino pažeidimai, pakaunės bendrovė, vakarėlis bendrovėje, skaitytojo naujiena, puota maro metu
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Ž. Valstiečių Beretininkė

Ar buvo Benas Ra. iš Šilainių ?

Pranas Pričkus

Atsiliepimo nespausdino. Nes paminėjau landsberginius.

a

fotografa reikia bausti , už tai kad blogai stukačina
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS