Kaune nuo erkinio encefalito mirė moteris | KaunoDiena.lt

KAUNE NUO ERKINIO ENCEFALITO MIRĖ MOTERIS

Kaune nuo erkinio encefalito mirė moteris, antradienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

56-erių kaunietė nebuvo pasiskiepijusi. Pasak centro, tai jau trečiasis šiemet nuo šios ligos miręs žmogus.

Kauno klinikinės ligoninės komunikacijos specialistas Saulius Tvirbutas portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad į gydymo įstaigą pristatyta moteris pusantro mėnesio buvo gydoma reanimacijos skyriuje.

"Deja, dėl kilusių komplikacijų ir sunkios nuo pat atvykimo į ligoninę būklės, pacientė neišgyveno. Šiame skyriuje šiais metais buvo gydoma dešimt labai sunkios būklės ligonių, kuriuos pavyko išgelbėti", – teigė S. Tvirbutas.

Jo teigimu, apskritai šioje ligoninėje, infekcinių ligų skyriuje, vienu metu gydoma dešimt ir daugiau erkiniu encefalitu sergančių ligonių. 

Ligai būdingos dvi simptomų bangos, pirmoji pasireiškia į gripą ar peršalimą panašiais simptomais: karščiavimu, nuovargiu, galvos ir raumenų skausmu, pykinimu.

Pasveikstama per 5 dienas, tačiau po savaitės gali pasireikšti antroji banga, kuriai būdinga smegenų ar jų dangalų uždegimo požymiai. Sunkūs neurologiniai liekamieji reiškiniai pasireiškia vos 10 proc. susirgusiųjų, tačiau pacientams nuo 40 metų organizmas sunkiau kovoja su šia liga, būdingas galvos smegenų uždegimas. Mirštamumas nuo erkinio encefalito didesnis susirgus 60-mečiams ir vyresniems.

Pasak specialistų, efektyviausia priemonė saugantis nuo šios ligos yra skiepai.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

...

Papuolė į ligoninę, tai ir nusibaigė... venkit it maras tų velnio gy'd-Ytojų!

75 metu senute

vasaras leisdavau pionieriu stovyklose miske, keliaudavau , visas vasaras gamtoje, jokia erke neisisiurbe. O dabar, daugiabucio kieme pasigavau Laimo liga

Erika

Kaune nuo erikinio encefalito mirė moteris Erikinio?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS