Plungiškės budelius siūloma įkalinti iki gyvos galvos | KaunoDiena.lt

PLUNGIŠKĖS BUDELIUS SIŪLOMA ĮKALINTI IKI GYVOS GALVOS

  • 55

Prokurorai kaltinamiesiems Ievos Strazdauskaitės nužudymu siūlo skirti įkalinimo iki gyvos galvos bausmę, žurnalistams sakė prokuroras Gintas Ivanauskas.

„Šiandien teismo paprašėme pripažinti Karolį Bieliauską, Leoną Bieliauską ir Mantą Bieliauską kaltais dėl dviejų plėšimų 2016 ir 2017 metų, dėl turto sunaikinimo, dėl neteisėto laisvės atėmimo, taip pat pripažinti kaltais dėl kvalifikuoto nužudymo ir skirti galutines subendrintas bausmes – laisvės atėmimus iki gyvos galvos“, – ketvirtadienį po posėdžio žurnalistams sakė prokuroras.

„Argumentai yra – atsižvelgiant į paties nusikaltimo ciniškumą, žiaurumą, į tai, kokį sukėlė pavojų visai visuomenei tas nusikaltimas, jau nešnekant apie tai, kokius išgyvenimus turėjo patirti artimieji“, – sakė jis.

L. Bieliauską, atsižvelgus į jo ankstesnius teistumus, siūloma pripažinti pavojingu recidyvistu.

Prokurorai taip pat prašo pilnai tenkinti nužudytos merginos artimųjų civilinius ieškinius.

Pasak nukentėjusiųjų advokato, juos pasiūlyta bausmė tenkina.

„Nukentėjusiuosius tenkina toks prokuroro prašymas. Manau, kad šio nusikaltimo ciniškumas, brutalumas reikalauja būtent griežčiausio vertinimo“, – sakė advokatas Marius Liatukas.

Jis sakė, kad iš trijų kaltinamųjų nužudymu merginos artimieji prašo solidariai priteisti per 400 tūkst. eurų neturtinės žalos.

Argumentai yra – atsižvelgiant į paties nusikaltimo ciniškumą, žiaurumą, į tai, kokį sukėlė pavojų visai visuomenei tas nusikaltimas, jau nešnekant apie tai, kokius išgyvenimus turėjo patirti artimieji.

„Tai yra minimaliausia žala, kurią mes įvardijame. Natūralu, kad jokia pinigų suma nesugrąžins gyvybės, bet vis dėlto neturtinė žala bent iš dalies turi būti kompensuota“, – kalbėjo jis.

Pasisakius prokurorui ir nukentėjusiųjų atstovui, byloje padaryta pertrauka, kad advokatai galėtų pasiruošti savo baigiamosioms kalboms.

Pusbroliai kėdainiečiai Karolis Bieliauskas, Leonas Bieliauskas ir Mantas Bieliauskas šioje byloje kaltinami, kad siekdami nuslėpti kitą nusikaltimą bendrininkų grupėje kankindami žiauriai nužudė bejėgiškos būklės žmogų. Jie taip pat kaltinami neteisėtu laisvės atėmimu bei turto sugadinimu.

Jie savo kaltę pripažįsta iš dalies.

Ievos Strazdauskaitės žudikų teismas

Eitvydo Kinaičio nuotr.

I. Strazdauskaitė 2017 metų kovą išvyko į Vilnių iš tėvų namų Plungėje ir netikėtai dingo. Po kelių intensyvios paieškos dienų jos kūnas rastas Kėdainių rajone.

Teisėsaugos duomenimis, mergina mirtinai sumušta kastuvu.

Įtariama, kad nusikaltimo motyvu tapo prabangus merginos automobilis. Į organizuotą grupę susibūrę kaltinamieji, bylos duomenimis, inscenizavo eismo įvykį, o I. Strazdauskaitei išlipus iš automobilio, ją pagrobė.

I. Strazdauskaitės laidotuvės

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Šioje byloje kaltinimai pateikti dar dviem asmenims: marijampolietis Algimantas Stankevičius kaltinamas neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais, jis ir kėdainietis Tomas Zagurskas taip pat kaltinami plėšimu naudojant šaunamąjį ginklą.

A. Stankevičiui prokurorai prašo skirti 4 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, T. Zagurskui – 4 metų laisvės atėmimo bausmę.

Be to, pusbroliams Bieliauskams bei T. Zagurskui pateikti kaltinimai, kad pagrobė didelės vertės svetimą turtą – daugiau nei 32 tūkst. eurų kainuojantį automobilį ir asmeninius dviejų nukentėjusiųjų Latvijos piliečių daiktus bei pinigus.

Rašyti komentarą
Komentarai (55)

klausimas buozems

O siandien, ponai atejo i prota ar vis dar ju vaikai ir toliau issip*sineja pries varguolius aifonais ir masinomis? konors pasimoke byozes?

Anonimas

Budelius --karti ant stulpo ,karti,,jokiu pasigailejimo..zmogzudys yra zmogzudys,,kraugeriai,vampyrai,,,mirties bausme

Kopūstas.

O aš manau jog vaikinams reiktų suteikt šansą .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS