Po devyniais užraktais slepiama išpuolio Laisvės alėjoje byla vėl rodo gyvybės ženklus | KaunoDiena.lt

PO DEVYNIAIS UŽRAKTAIS SLEPIAMA IŠPUOLIO LAISVĖS ALĖJOJE BYLA VĖL RODO GYVYBĖS ŽENKLUS

  • 10

Kauno teisėsaugininkai, kaip jau rašyta, neatsisako savo ketinimų dar šiais metais perduoti teismui didelį atgarsį turėjusio rugpjūčio 25-osios išpuolio Laisvės alėjoje bylą. To įrodymas – prašymai Kauno apylinkės teismui dar pratęsti keturių šiuo metu už grotų laikomų šios bylos įtariamųjų suėmimą.

Privalomi formalumai

Netrukus turėjo baigtis dar rugpjūčio pabaigoje to paties Kauno apylinkės teismo trims šios bylos įtariamiesiems – Lukui Ščerbinskui, Tadui Mučinskui ir Juozui Minkevičiui skirtas trijų mėnesių suėmimas. Prie pabaigos artėjo ir spalio pabaigoje tik vienam mėnesiui, o ne dviem, kaip prašyta, Karoliui Kavaliauskui pratęstas suėmimo terminas.

Šiandien minėtame teisme buvo surengti keturi teismo posėdžiai, kuriuose ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė vėl prašė pratęsti visos minėtos ketveriukės suėmimą dar dviem mėnesiams – kad perdavus, kaip planuojama, šių metų pabaigoje šią bylą teismui, dar liktų laiko spręsti tolesnį klausimą dėl kardomųjų priemonių įtariamiesiems ir pačiam teismui.

Teisėja Sigita Kazlauskienė, nagrinėjusi prokurorės prašymus pratęsti J. Minkevičiaus ir K. Kavaliausko suėmimus dar dviem mėnesiams, juos tenkino pilnai.

Tokius pačius prašymus dėl L. Ščerbinsko ir T. Mučinsko nagrinėjusi teisėja Vaiva Nevardauskienė, baigiantis darbo dienai, pratęsė dviem mėnesiams ir šių įtariamųjų suėmimus. 

Taigi, Kauno apylinkės teismas šiandien tenkino visus keturis prašymus dėl suėmimų pratęsimų.

Žiaurios muštynės Laisvės alėjoje: kaukėta gauja lazdomis talžė mafijos veikėjus

Justinos Lasauskaitės, skaitytojo, BNS nuotr.

Didesnė problema

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, su didesnėmis problemomis susidurta dėl šios bylos nukentėjusiųjų, kurie, pagal nusikalstamo pasaulio taisykles, nelinkę bendrauti su teisėsauga.

Pavyzdžiui, Rytis Sadauskas, laikomas pagrindiniu šio išpuolio taikiniu, atvykęs tada pats į Kauno klinikas, nes iš įvykio vietos ten greitosios medikų buvo nuvežtas tik Egidijus Smailys, buvo linkęs teigti, kad nukentėjo per eismo įvykį.

Kaip jau rašyta, Tadas Petrošius, grįžęs pasibaigus savaitgaliui po trumpalaikės išvykos į namus į bausmės atlikimo vietą Alytaus kalėjime, vietiniams pareigūnams teigė, kad šiems užkliuvę jo sužalojimai yra esą buityje patirta trauma.

Užpultieji Laisvės alėjoje: iš kairės – Žanas Andrijūnas, Egidijus Smailys, Rytis Sadauskas, Tadas Petrošius. (Feisbuko, redakcijos archyvo nuotr.)

Kaip jau rašyta, po tokios minėtų nusikalstamo pasaulio atstovų pozicijos į pagalbą šioje byloje pasitelkti teismo medicinos ekspertai. Šių paprašyta įvertinti R. Sadausko ir kartu su juo tą vidurdienį restorano lauko terasoje sėdėjusių ir taip pat nukentėjusių asmenų sužalojimus pagal medicinos dokumentus, užpildytus po jų apžiūrų.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, kartu su minėtais asmenimis tada buvusi moteris nuo užpuolikų bandė apsiginti ant stalo gulėjusia šakute. Tačiau vienas iš išpuolio dalyvių pagrasino sulaužyti jai nosį.

Nukentėjo tada, kaip jau rašyta, ir vienas iš įtariamųjų dalyvavus šiame išpuolyje – Vitalijus Zakrževskis, kuriam teisėsaugininkams nežinomu įrankiu buvo sužalota gerklė.

Iškalbingas šleifas

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, po išpuolio Laisvės alėjoje teisėsaugininkai vėl grįžo prie 2018-ųjų rugpjūčio išpuolio Nuokalnės gatvėje, per kurį buvo apšaudytas automobilis „BMW X5“, kurį vairavo galimas įtariamasis įvykių Laisvės alėjoje organizavimu.

Per minėtą įvykį Nuokalnės gatvėje, tik laimingo atsitiktinumo dėka, nesunkiai į koją buvo sužalota šio asmens mažametė dukra.

Yra duomenų, kad būtent rugpjūčio 25-osios įvykiai Laisvės alėjoje yra įsisenėjusio konflikto, susijusio su minėtu išpuoliu Nuokalnės gatvėje, tęsinys.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, sužalotos mažametės „BMW X5“ keleivės mamai kelios dienos prieš išpuolį Laisvės alėjoje toje pačioje reprezentacinėje Kauno gatvėje buvo grasinta neieškoti kaltų dėl dukters sužalojimų, nes tokių planų šeima neatsisako.

Tiesa, ar galų gale apsispręsta atnaujinti minėtą ikiteisminį tyrimą dėl „BMW X5“ apšaudymo, kuriame įtariamuoju buvo R. Sadausko aplinkai priskiriamas V. N., laikoma paslaptyje.

Besislapstančių padaugėjo?

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, turi teisėsaugininkai klausimų R. Sadauskui ir dėl už mėnesio po įvykių Laisvės alėjoje sudegusio namo Kauno rajone – Vijūkuose, kuriame, kaip jau rašyta, gyveno vieno iš įtariamųjų surengus minėtą išpuolį brolio šeima. Tačiau prisišaukti R. Sadausko, linkusio teigti, kad jis – užsienyje, į apklausą nepavyksta.

Feisbuko grupės „Romainiai - Naujieji Romainiai“ nuotr.

Minėtame ikiteisminiame tyrime dėl svetimo turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu įtarimas lig šiol niekam nepareikštas. Galimai ir dėl jau minėtos priežasties. Nes, kaip paaiškinta, šis ikiteisminis negali būti sujungtas su išpuolio Laisvės alėjoje byla, nors nukentėjusieji per gaisrą įsitikinę, kad tai buvo kerštas už tai, nes toje pačioje byloje tas pats asmuo būti nukentėjusiuoju ir įtariamuoju negali.

Nerasti lig šiol ir likę trys įtariamieji, kurie, sulaikius įtariamus jų bendrininkus, o kitiems patiems atvykus į policiją, tada pasislėpė.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

furyrius

Kauno ir ne tik banditai ir mafija,ir mentai su teisetvarka kabutese yra ikurti ir kontroliuojami KGB,musu ozys ir lieka ozeliu ju rankose .tokia niuri realybe,kol neateis naujas adolfas pakabinti raudonuju liekanu ant stulpu tautos gerovei.

?

kodel slepiama? konservatoriai ar konservatoriu remejai?

o kodel ,,slepiama po devyniais uzraktais ,,???

matomai banditai slepia savus banditus , kad besiaiskinant -betirdami kas kaltas ,neiseitu patys ant saves.. matomai todel ir uzslaptino.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS