Nepakantūs pažeidėjams: po pilietiško žmogaus pranešimo girtas vairuotojas pateko į pareigūnų rankas | KaunoDiena.lt

NEPAKANTŪS PAŽEIDĖJAMS: PO PILIETIŠKO ŽMOGAUS PRANEŠIMO GIRTAS VAIRUOTOJAS PATEKO Į PAREIGŪNŲ RANKAS

  • 2

Kauno apskrities policijos pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, gegužės 17–23 d. tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET). 

Pasak Kauno policijos, mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksuoti 1276 greičio viršijimo atvejai.

Savaitės greičio rekordas užfiksuotas gegužės 18 d. apie 16.25 val. Kauno r., kelyje Marijampolė-Kaunas, kai automobilis vietoje leistino 90 km/val. važiavo 150 km/val. greičiu. Vairuotojui automatiniu būdu suformuotas ir išsiųstas protokolas su administraciniu nurodymu.

Dar viena greičio mėgėja, 1992 m. gimusi vairuotoja, važiavusi 137 km/val. greičiu, užfiksuota gegužės 23 d. apie 15.50 val. magistraliniame kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai, kuriame leidžiamas maksimalus 90 km/val. greitis. Įvertinus matavimo prietaiso paklaidą, už greičio viršijimą 42 km/val., vairuotojai surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Kauno policijos nuotr.

Gegužės 19–20 d. Kauno mieste ir rajone, Kelių patruliai, kartu su Lietuvos policijos mokyklos kursantais, vykdė policines priemones, skirtas neblaiviems, apsvaigusiems nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojams, saugos diržų naudojimo, pėsčiųjų kontrolei bei kitiems teisėtvarkos pažeidimams išaiškinti. Per abi dienas patikrinta beveik 4 tūkst. transporto priemonių, išaiškinti aštuoni neblaivūs vairuotojai – visiems jiems nustatytas lengvas girtumas.

Gegužės 22 d. iš pilietiško asmens gavus pranešimą apie kelyje važiuojantį galimai neblaivų automobilio „VW Golf“ vairuotoją, Kaišiadorių r., Kruonio mstl., apie 19.10 val. policijos pareigūnai sustabdė minėtą automobilį, kurį, kaip paaiškėjo, iš tiesų vairavo neblaivus vyras (gim. 1969 m.).

Nors vairuotojas neigė vartojęs svaigiųjų gėrimų, iš automobilio sklido stiprus alkoholio kvapas, vairuotojo kalba buvo nerišli, o judesiai nekoordinuoti. Vairuotojui alkoholio matuokliu nustačius vidutinį girtumo laipsnį (2,14 prom.), jis visgi pripažino iš vakaro vartojęs alkoholio. Taip pat paaiškėjo, kad vyras niekada nebuvo įgijęs teisės vairuoti transporto priemonę. Už KET pažeidimus asmeniui gresia ir baudžiamoji atsakomybė.

Tą pačią dieną, kiek anksčiau, taip pat Kaišiadorių r., magistraliniame kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda, pareigūnai sustabdė ir neblaivų dviratininką (gim. 1969 m.), kuriam nustatytas sunkus girtumo laipsnis (2,55 prom.) ir surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Kauno policijos nuotr.

Savaitgalį Kauno mieste ir rajone pareigūnai patikrino dar apie 1 tūkst. transporto priemonių, išaiškino penkis neblaivius vairuotojus, tarp jų – ir neblaivų mopedo vairuotoją, bei dar penkis asmenis, vairavusius transporto priemones neturėdami tam teisės.

Iš viso per savaitę pareigūnai nustatė septyniolika neblaivių vairuotojų ir keturis dviratininkus. Dar dvylika asmenų vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo penki eismo dalyviai (pernai iki gegužės mėnesio pabaigos – vienuolika), dar 197 sužeisti (pernai – 204). 

GALERIJA

  • Nepakantūs pažeidėjams: po pilietiško žmogaus pranešimo girtas vairuotojas pateko į pareigūnų rankas
  • Nepakantūs pažeidėjams: po pilietiško žmogaus pranešimo girtas vairuotojas pateko į pareigūnų rankas
Kauno policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Prie vairo - be stikliuko

po stikliuko... pilietiniai pranešėjai informuoja apie linksmybes ir TV laidų vedėjus bei vedėjas.

Trikojis \\\\\.../////

Labai teisingai pasielgė pilietis,kažkam išsaugojo turtą,sveikatą ar net gyvybę.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS