Policija apie trijų vaikų pagrobimą Kaune: rastas „Fiat“ automobilis, kuriuo jie buvo išvežti | KaunoDiena.lt

POLICIJA APIE TRIJŲ VAIKŲ PAGROBIMĄ KAUNE: RASTAS „FIAT“ AUTOMOBILIS, KURIUO JIE BUVO IŠVEŽTI

  • 40

Ketvirtadienį po pietų Kauno policija pateikė daugiau duomenų apie trijų mažamečių pagrobimą iš vaikų gerovės centro „Pastogė“.

„Vakar apie 18 val. Kelmės r., Tytuvėnuose, rastas automobilis „Fiat“, kuriuo galimai pasišalino ieškomi asmenys. Asmenų automobilyje nebuvo, paieška vykdoma. Daugiau informacijos šiuo metu neturime“, – naujausiomis žiniomis pasidalijo Kauno policijos atstovai.

Primename, kad antradienį apie 9.55 val. P. Plechavičiaus gatvėje – nuo vaikų gerovės centro „Pastogė“ vartų 40-metė Inga ir 42-ejų metų Mindaugas Vilčinskai savavališkai pasiėmė tris savo vaikus, gimusius 2018 m. 2016 m. ir 2014 m. Sutuoktiniai išvažiavo vokiškos registracijos „Fiat“ markės automobiliu.

Kauno policijos nuotr.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, tai įvyko per iš anksto suplanuotą tėvų pasimatymą su vaikais, kuriame dalyvavo ir „Pastogės“ darbuotoja.

Teisėsaugininkų, susijusių su pradėtu ikiteisminiu tyrimu dėl vaikų pagrobimo, nuomone, tai nebuvo iš anksto suplanuotas nusikaltimas, nors vaikų tėvas, po jų paėmimo iš šeimos rašęs skundus, kad iš jo buvo pavogti vaikai, ir grasino anksčiau ar vėliau juos atsiimti.

Panašiau, kad tiesiog pasinaudota situacija ir neatsilaikyta prieš pagundą.

Minėta „Pastogės“ darbuotoja, dalyvavusi mažamečių pasimatyme su tėvais, dar bandė užbėgti įvykiams už akių, tačiau tiesiog buvo pastumta.

Mindaugas Vilčinskas (T. Biliūno/BNS nuotr.)

Vaikų gerovės centro „Pastogė“ direktorė Gražina Didžbalienė, prisidengdama atliekamu ikiteisminiu tyrimu ir nenoru jam pakenkti, atsisakė patvirtinti arba paneigti portalo kauno.diena.lt turimą informaciją dėl šio skandalingo įvykio.

Pagrobtų vaikų ir įtariamųjų tai padarius ieškantys teisėsaugininkai teigia dirbantys keliomis kryptimis. Jie neatmeta, kad teoriškai įtariamieji galėjo su vaikais išvažiuoti į užsienį, nors jų paieška Lietuvoje bei Europos Sąjungoje buvo paskelbta nedelsiant.

Tiesa, M. Vilčinskas atsisakęs Lietuvos Respublikos pilietybės, kaip ir jo vaikai, kurių jis neleido į mokyklą dėl esą ten jų laukiančio neišvengiamo susidūrimo su blogiu, neturi jokių galiojančių dokumentų. Minėta M. Vilčinsko pozicija dėl mokyklos ir lėmė teismo sprendimą paimti iš jo vaikus.

GALERIJA

  • Policija apie trijų vaikų pagrobimą Kaune: rastas „Fiat“ automobilis, kuriuo jie buvo išvežti
  • Policija apie trijų vaikų pagrobimą Kaune: rastas „Fiat“ automobilis, kuriuo jie buvo išvežti
  • Policija apie trijų vaikų pagrobimą Kaune: rastas „Fiat“ automobilis, kuriuo jie buvo išvežti
  • Policija apie trijų vaikų pagrobimą Kaune: rastas „Fiat“ automobilis, kuriuo jie buvo išvežti
Kauno policijos, T. Biliūno/BNS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (40)

Vilma

Aktoriaus Vilo Smito iš filmo "Vyrai juodais drabužiais" vaikai namie buvo mokomi, gyvenime mokykloje nėra lankęsi.

Do

Tokius tevus-i kalejima.baikit savo absurdiskus eksperimentus su vaikais!

Juste

Ka gali ismokinti tokiose mokyklose kur propoguojamas genderizmas ir homoseksualizmas, kur siuloma berniukams apsirengti mergaiciu drabuziais, o mergaitems berniuku? Gal butent i tokias mokyklas nenorejo tevai vesti savo vaiko. Vaiko, nes kiti du ikimokyklinukai ir mokintis neprivalo. Nesusimastote kad tokie valstybiniu istaigu veiksmai tevus gali privesti iki desperacijos ir bus auku? Kas tada atsakys? Cigonai savo vaiku is vis i mokyklas neleidzia, mergaites tuokiasi nuo 12 metu ir visokioms tarnyboms vienodai rodo. Kaip sita suprasti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS