Policija: tyrimas dėl pareigūnų veiksmų, sulaikant A. Kandrotą, nebus pradėtas | KaunoDiena.lt

POLICIJA: TYRIMAS DĖL PAREIGŪNŲ VEIKSMŲ, SULAIKANT A. KANDROTĄ, NEBUS PRADĖTAS

Policijos departamento Imuniteto valdyba atsisakė pradėti tyrimą dėl policijos veiksmų, sulaikant už finansinius nusikaltimus nuteistą Antaną Kandrotą, pravarde Celofanas.

„Buvo įvertintos aplinkybės dėl pareigūnų veiksmų. Atsisakyta pradėti ikiteisminį tyrimą, nes buvo konstatuota, kad pareigūnai tarnybine padėtimi nepiktnaudžiavo“, – Eltai pirmadienį sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė.

Anot jos, šį sprendimą priėmė Policijos departamento Imuniteto valdybos Kauno apygardos skyriaus pareigūnai.

Policija sausio 15 d. sulaikė ir į Kauno tardymo izoliatorių pristatė A. Kandrotą-Celofaną, kuriam teismas už finansinius nusikaltimus skyrė realią laisvės atėmimo bausmę. Kitą dieną vyras, nuotoliniu būdu dalyvaudamas teismo posėdyje riaušių prie Seimo byloje, pareiškė, kad policijos pareigūnai prieš jį smurtavo.

O. Gurevičiaus/ELTOS nuotr.

„Mane pareigūnai sumušė. Praskelta nosis, sumuštas veidas, visą naktį vėmiau“, – sakė nuotoliniu būdu teismo posėdyje dalyvavęs A. Kandrotas-Celofanas.

Jis tvirtino, kad prašė pareigūnų jam iškviesti greitąją medicinos pagalbą, tačiau, pasak kaltinamojo, jam pagalba nebuvo iškviesta.

A. Kandroto-Celofano advokatas Erikas Rugienius Eltai sakė, kad jo ginamajam medicininė pagalba taip ir nebuvo suteikta.

Mane pareigūnai sumušė. Praskelta nosis, sumuštas veidas, visą naktį vėmiau.

„Tuo metu jis buvo sužalotas, tai yra sulaikymo metu. Buvo sumušta nosis, veidas. Medicinės pagalbos jis iš principo nesulaukė, kai nuvyko į Kauno kalėjimą“, – aiškino E. Rugienius.

ELTA primena, kad Apeliacinis teismas šių metų sausį Apeliacinis teismas A. Kandrotą-Celofaną dviejose baudžiamosiose bylose dėl finansinių nusikaltimų pirmadienį nubaudė realiomis laisvės atėmimo bausmėmis.

Vienoje byloje nuteistajam skirtas 1 metų ir 10 mėnesių, o kitoje – 1 metų ir 3 mėnesių trukmės įkalinimas.

Aktyvus įvairių protestų dalyvis A. Kandrotas-Celofanas yra paskelbęs apie politinės partijos „Mes Lietuva“ įkūrimą. Tiesa, oficialiai ji nėra registruota.

A. Kandrotas-Celofanas taip pat pranešė dalyvausiantis šiemet vyksiančiuose šalies prezidento rinkimuose, tačiau Vyriausioji rinkimų komisija jau du kartus atsisakė registruoti jį prezidento rinkimų kampanijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

nu jo...

Toliau gatvese siautes uniformuoti banditai, tokie sprendimai tik skatina juos elgtis dar izuliau pilieciu atzvilgiu.

Muilo

Muilo mėšliau celiofano pasiimk

Sako

Pasitiko celiofaną vėl į celiofaną suvynioję...bus ramus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS