Policijos vadovas: iš Pravieniškių pabėgusių nuteistųjų vis dar ieškoma | KaunoDiena.lt

POLICIJOS VADOVAS: IŠ PRAVIENIŠKIŲ PABĖGUSIŲ NUTEISTŲJŲ VIS DAR IEŠKOMA

Iš Pravieniškių pataisos namų pabėgusių nuteistųjų vis dar ieškoma, tai daro „pakankamai didelės policijos pareigūnų pajėgos“, patvirtino policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

„Kiek žinau, informacijos apie tai, kad situacija pasikeitusi, negavau, tai panašu, kad paieška vykdoma, kartu su Kalėjimo departamento pareigūnais policija vykdo aktyvią paiešką“, – per trumpąją spaudos konferenciją penktadienį sakė R. Požėla.

„Daug, tikrai daug (pareigūnų), pasitelkti Kauno apskrities pareigūnai, Kriminalinės policijos pareigūnai, ieško tikrai pakankamai didelės policijos pareigūnų pajėgos“, – teigė policijos vadovas.

Klausiamas, ar pabėgę nuteistieji kelia grėsmę visuomenei, R. Požėlas atsakė, kad „jie nuteisti už kriminalinius nusikaltimus, yra pasišalinę savavališkai iš įkalinimo vietų, tai natūralu, kad tam tikras grėsmes matome“.

Ieško tikrai pakankamai didelės policijos pareigūnų pajėgos.

Kalėjimų departamentas pranešė, kad penktadienį iš Pravieniškių pataisos namų pabėgo du nuteistieji, vykdoma jų paieška, pasitelktas ir pasieniečių sraigtasparnis.

Kaip pranešė Kalėjimų departamentas, Pravieniškių pataisos namų – atvirosios kolonijos pareigūnai naktį per vaizdo kameras pastebėjo du asmenis perlipančius tvorą ir nubėgančius į mišką.

Nustatyta, kad du nuteistieji savavališkai pasišalino iš įkalinimo įstaigos.

Departamentas skelbia, kad bausmę atliekantys drausmės grupės nuteistieji Egidijus Žilinskas, gimęs 1996 metais, ir Rolandas Kazakevičius, gimęs 1974 metais, iš pataisos namų bendrabučio patalpos pasišalino išlaužę lango grotas ir po to perlipo per įstaigos apsaugos perimetro tvorą.

Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos direktorius Dainius Sušinskas portalui kauno.diena.lt patikslino, kad pabėgimas konstatuotas apie 3 val. nakties. Abu bėgliai šiuo metu buvo drausmės grupėje, į kurią patenkama už blogą elgesį bei nusižengimus.

E.Žilinskas, atvežtas į šios įkalinimo įstaigos 3-ąjį sektorių tik šių metų sausį, yra kaunietis. R.Kazakevičius, kuris šiame sektoriuje – nuo 2020-ųjų gruodžio, – iš Klaipėdos.

Kalėjimo departamento nuotr.

Abu – jau ne kartą teisti.

E. Žilinskas – už vagystę, plėšimą bei turto pasisavinimą. Jo bausmės termino pabaiga – 2023 metų vasario 28-oji. R. Kazakevičius teistas už plėšimą, turto prievartavimą ir sukčiavimą. Jam skirta bausmė turėjo baigtis 2024 metų gruodžio 12 dieną.

Vyksta pabėgusiųjų paieška, nuteistųjų ieško Kalėjimų departamento ir policijos pareigūnai, pasitelktas Valstybės sienos apsaugos sraigtasparnis.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Zona

Matyt nuvarė į šeimų maršą pas Zacharą.

Idomu

Kas ten Pravieniškiu kalėjimas ar vaiku darzelis su kiaurom tvorom

Kopustas.

Nu ką, jie patys save nubaudė nes, kad juos ras tai nei kiek neabejoju. Jiems jau buvo likę nedaug, kaip Dembeliai jau beveik galėjo skaičiuoti savo dienas, o dabar jiems po gaudynių Dembelio bus nematyt dar baisiai ilgai, nu ir durneliai jog pabėgo, vertėjo tiek pasėdėt nes dabar jiems Pripajalins lyčnų metų kurių galėjo ir nebūt.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS