Praėjusią savaitę Kauno apskrityje – šimtai greičio viršijimo atvejų | KaunoDiena.lt

PRAĖJUSIĄ SAVAITĘ KAUNO APSKRITYJE – ŠIMTAI GREIČIO VIRŠIJIMO ATVEJŲ

  • 1

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET).

Per savaitę Kelių policijos pareigūnai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 705 greičio viršijimo atvejus.

Šios savaitės lakstūnas užfiksuotas praėjusios savaitės pirmąją dieną. Birželio 27 d. apie 14.10 val. Kauno r., kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai, automobilis „VW Passat“, vairuojamas vyro (g. 1985 m.), kur leistinas važiavimo greitis – 90 km/val., važiavo 152 km/val. greičiu.

Automobilio vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Šeštadienį pareigūnai nustatė ir neblaivų dviračio vairuotoją. Liepos 2 d. apie 14.50 val. Kaišiadorių r., Antakalnio k., neblaivus vyras (g. 1969 m.) vairavo dviratį.

Vyras pareigūnams prisipažino, jog vartojo alkoholinio gėrimo. Dviračio vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,26 prom. Jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Savaitgalį Kelių policijos pareigūnai vykdė policines priemones, skirtas neblaiviems vairuotojams ir kitiems KET pažeidimams išaiškinti.

Policijos pareigūnai Kauno mieste ir rajone, Kaišiadorių rajone patikrino apie 4 tūkst. transporto priemonių. Penktadienį vykusios priemonės metu nustatytas 1 neblaivus vairuotojas (0,82 prom.).

Šeštadienį išaiškinti 8 neblaivūs vairuotojai (0,87 prom., 0,49 prom., 0,52 prom., 0,25 prom. (sunkiasvorės transporto priemonės vairuotojas), 0,48 prom., 0,55 prom., 0,60 prom., 1,29 prom. (pakartotinai ir neturintis teisės vairuoti).

Sekmadienį nustatyti dar 5 neblaivūs vairuotojai (0,41 prom.(sunkvežimio vairuotojas), 1,16 prom., 1,02 prom., 0,80 prom., 2,33 prom.).

Iš viso per savaitę Kelių policijos pareigūnai nustatė 16 neblaivių automobilių vairuotojų. Taip pat išaiškino 12 asmenų, kurie vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo 7 eismo dalyviai (pernai iki liepos mėnesio pabaigos – 5), dar 348 sužeisti (pernai – 321).

 

GALERIJA

  • Asociatyvi nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietis

Gerb. policijos pareigūnai, ar iš KET pažeidimų egzistuoja tik greičio viršijimas ir tik tam tikrose vietose? Kodėl niekas nemato stovinčių transporto priemonių ženklų "Stovėti draudžiama" ir "Sustoti draudžiama" veikimo zonose? Kaune šių ženklų kabai daug, bet jie neturi jokios galios. Mašinos statomos ir stovi ištisom parom, o pro šalį važiuojantys policijos ekipažai pažeidimo tarsi ir nemato. Arba Šiaurės pr. vasaros vakarais virsta motociklininkų rojumi. Nuo Muravos iki Žukausko žiedo vakarais prasideda motociklininkų šou. Greitis toli gražu ne 100km/h, bet gerokai daugiau ir dar variklio riaumojimas, kad atrodo gyveni ne mieste, o prie Kačiarginės žiedo. Kodėl tvarkos ir ramybės saugotojai vakarais nepasirodo šiame rajone? Miega? Bet "saugoti ir padėti" reikia visą parą? Ar klystu?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS