Pranešimai iš Kauno dviračių takų – kaip iš fronto linijos: per porą valandų – net šeši sužeisti | KaunoDiena.lt

PRANEŠIMAI IŠ KAUNO DVIRAČIŲ TAKŲ – KAIP IŠ FRONTO LINIJOS: PER PORĄ VALANDŲ – NET ŠEŠI SUŽEISTI

  • 35

Vėl atšilus orui, Kaune pasipylė eismo įvykiai, kuriuose dalyvavo riedučių bei elektrinių paspirtukų mėgėjai bei dviratininkai. Pastarųjų ar jų keleivių nukentėjo daugiausiai – net penki. Susižalojo ir du riedutinininkai. Net pusė šių įskaitinių eismo įvykių užregistruota dviračių takuose. Tarp nukentėjusiųjų – keturi mažamečiai.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, vien trečiadienio vakare, tiksliau – per porą jo valandų, Kauno dviračių takuose įvyko net trys tokios nelaimės.

Prieš 19 val. P. Lukšio gatvėje nenustatytas asmuo, važiuodamas dviračiu asfaltuotu taku, kliudė per jį bėgusią 4-erių metų mergaitę. Mažametė nukentėjo.

Po 20 val. Raudondvario plente pėsčiųjų ir dviračių taku ėjusį 14-metį kliudė dviračiu važiavęs 41-erių vyras. Sužeista ir jo keleivė – dar ketverių metų neturinti mergaitė, vežta specialioje sėdynėje.

Prieš 21 val. prie Kauno pilies – Pilies gatvės pėsčiųjų ir dviračių taku riedučiais važiavusi 25-erių moteris atsitrenkė į priešpriešiais po šį taką vingiavusį elektrinį paspirtuką. Susidūrimo metu moteris pargriuvo ir susižalojo. O elektriniu paspirtuku važiavęs asmuo iš įvykio vietos pasišalino.

Po 21 val. Brastos gatvės dviračiu taku riedučiais važiavęs 52 metų vyras, lenkdamas kelis dviratininkus, kliudė koja vieno iš jų priekinį ratą. Dviratininkui pargriuvus, kitas, siekdamas išvengti susidūrimo, staigiai stabdė ir taip pat apvirto. Nukentėjo dviračiais važiavę 41 metų vyras ir to paties amžiaus moteris.

Ketvirtadienio vakare panašių nelaimių Kaune būta mažiau. Tačiau per pusvalandį nukentėjo du eismo dalyviai – dviratininkas ir riedučiais važiavusi mažametė.

Po 19 val. per Prancūzų gatvės pėsčiųjų perėją dviračiu važiavusį 20-metį kliudė automobilis „Honda Civic“, vairuojamas 31-erių vyro. Dviratininkas sužalotas.

Apie 19.30 val. Taikos prospekte 25-erių vyro vairuojamas automobilis „BMW 3ER Reihe“ kliudė riedučiais per važiuojamąją kelio dalį važiavusią 8-metę. Ši taip pat sužeista.

Rašyti komentarą
Komentarai (35)

slidininkas - cia kaip

pestysis ar kaip dviratininkas ? o jei su paciuzom ???? o jei riedutininkas ?.... arba aiskai isaiskinat downam pestiesiems priemenybes arba downus ratukininkus ismokinat eismo kulturos...

jei dviraciams negalima vaziuot pesciuju takais

tai ir pestieji turi isitikt ka jie besipikiruodami nekerta dviraciu tako... a del gatves : regitroj teises vairuot issilaikei ? registracijos numeri transporto priemonei turi ? draudimas salmas liemene vasarines padangos TA apziura sveikatos apziura yra ? jei viskas yra vaziuok kiek tik svekatos turi besimusdamas su kogegomis jei nebijai jog kolegos zverys automobilininkai netycia uztreks....

Taigi

Kažin kada valdžiagyviai supras , kad dviračiai paspirtukai yra transporto priemonė ir tarp pėsčiųjų ne vieta.jie privalo važiuoti gatvėmis kartu su kitom transporto priemonėm. Jei jau esam Europoj tai mokykitės iš Europos miestų. Jau tokie lapuchai sėdi valdžioj ...gėda
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS