Pravieniškių bėglys įkliuvo tik padaręs dar ne vieną nusikaltimą: jie sunkėjo tiesiog akyse | KaunoDiena.lt

PRAVIENIŠKIŲ BĖGLYS ĮKLIUVO TIK PADARĘS DAR NE VIENĄ NUSIKALTIMĄ: JIE SUNKĖJO TIESIOG AKYSE

  • 9

Per porą parų laisvėje, kurioje atsidūrė neteisėtai, iš Pravieniškių 1-ojo kalėjimo sekmadienį pasišalinęs Jonas Rylovas galėjo įvykdyti mažiausiai tris nusikaltimus. Tai paaiškėjo Kauno policijai antradienio vakare pagaliau jį sulaikius Ramybės parke.

Kaip jau rašyta, 1987 m. gimusio J. Rylovo, atlikusio minėtoje įkalinimo įstaigoje bausmę už plėšimą, įsibrovus į patalpą, arba panaudojant nešaunamąjį ginklą ar kitą daiktą, kuriuo galima sužaloti žmogų, paieška buvo paskelbta sekmadienį. Po to, kai Kauno policija gavo pranešimą iš prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ apsaugos, kad jis galimai apsivogė jų „Maximoje“, tačiau bandant ilgapirštį sulaikyti, šis pabėgo su visu grobiu.

Apie tai policijos budėtojams buvo pranešta apie 20 valandą, nors teigta, kad viskas įvyko dar prieš porą valandų.  „Akropolio“ „Maximos“ vaizdo kamerų įrašai apie 17.50 val. užfiksavo, kad vienas asmuo, įėjęs į persirengimo kabiną apsirengęs vienaip, netrukus iš jos išėjo mūvėdamas naujais šortais. O sekant jį toliau, praėjo pro kasas, nesusimokėjęs ir už daugiau prekių, kurių vertė – beveik 60 eurų. Tarp jų jau buvo ir patalynės komplektas.

Galima įtariamojo asmenybė sužinota, kai bėgant nuo apsaugininkų jis pametė kortelę, ant kurios buvo Jono Rylovo pavardė ir nurodyta jo bausmės atlikimo vieta.

Tiesa, policijai susisiekus su Pravieniškių 1-uoju kalėjimu, šio darbuotojai buvo linkę tikinti, kad minėtas kalinys – bausmės atlikimo vietoje, nes per patikrinimą, tiesa, vykusį apie 15 val., jis dar ten buvo. Tačiau galiausiai paaiškėjo, kad laisvai vaikščioti, nes priklausė atviro tipo bausmę atliekančių nuteistųjų kategorijai, galėjęs J. Rylovas iki 21.30 val., kaip privalėjo, nakvoti į bausmės atlikimo vietą negrįžo.

Kur jis tuo metu buvo, bus aiškinamasi, pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl pasišalinimo iš bausmės atlikimo vietos, už ką papildomai gresia dar porą metų laisvės atėmimo  – prie prieš trejus metus Prienų teismo J. Rylovui už minėtą plėšimą skirto šešerių metų įkalinimo.

Tačiau ikiteisminių tyrimų dėl šio ilgapirščio, iki suėmimo gyvenusio Marijampolėje, pastarųjų dienų nuotykių Kaune gali būti ir daugiau.

Anot Kauno policijos atstovės, sekmadienio vagystės iš „Akropolio“ aplinkybės dar tikslinamos. Kaip ir dar vieno nusikaltimo, įvykdyto Kauno centre antrąją J. Rylovo pasišalinimo iš bausmės atlikimo vietos parą. Antradienį jis įtariamas iš vienos Vytauto prospekte esančios maitinimo įstaigos apie 17 val. pavogęs ant stalo trumpam paliktą vyrišką rankinę, kurioje be banko kortelių ir dokumentų buvo ir apie 500 eurų grynaisiais.

Tiesa, džiaugėsi šiuo grobiu J. Rylovas ne ilgai. Jis buvo sulaikytas to paties antradienio vakare – apie 18.50 val. Ramybės parke. Policijos atstovė patikslinti, ar su minėtu šviežiu grobiu, negalėjo. Tačiau pas Kaune vagiliavusį Pravieniškių bėglį buvo rastas maišelis su galimai narkotinėmis medžiagomis, kurios, neatmetama, kad galėjo būti įsigytos už minėtus pagrobtus pinigus.

Teigiama, kad parke patruliavę policijos pareigūnai atpažino J. Rylovą iš jo nuotraukos minėtoje kortelėje, pamestoje bėgant sekmadienio vakare nuo „Akropolio“ apsaugos. Portalo kauno.diena.lt žiniomis, jį buvo galima atpažinti ir iš tada pavogtų šortų, kuriuos J. Rylovas mūvėjo ir per sulaikymą.

Anot Kalėjimų tarnybos atstovės, į bausmės atlikimo vietą Pravieniškėse šis bėglys buvo grąžintas dar antradienio vakarą.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Senukas

Gaila zmogaus kad toks liudnas likimas

Ona

pasitaisau-šikniniai nori nutildyti iš valdžios

Ona

kur tas,šlykštynė su žaliais akiniais ?!? kodėl apie tą brudą netrimituoja žiniasklaida, kas juos papirko,kad tyli,laukia gal užsimirš ir praeis ramiai viskas? ar ne tokie patys šiluminiai iš valdžios stengiasi nutildyti šį skandalą ?!? kur teisėsauga,prezidentas?!?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS