Pravieniškių nuteistasis gavo dar vieną bausmę – kalės metus už sukčiavimą | KaunoDiena.lt

PRAVIENIŠKIŲ NUTEISTASIS GAVO DAR VIENĄ BAUSMĘ – KALĖS METUS UŽ SUKČIAVIMĄ

Kauno apylinkės teismo Jonavos rūmai skyrė vienų metų realią įkalinimo bausmę Pravieniškių kalėjimo nuteistajam.

Bylos duomenimis, 2021 metų rugsėjo 1 dieną Pravieniškių pataisos namuose laisvės atėmimo bausmę atliekantis nuteistasis per telefoninį pokalbį prisistatė policijos pareigūnu ir melagingai įtikino Jonavoje gyvenančią senjorę, kad jos vaikaitis sukėlė eismo įvykį, o per jį nukentėjo moteris.

Telefoninis sukčius nurodė, kad pašnekovė dėl šio įvykio turės atlyginti 5 tūkst. eurų žalą, pinigus perduodant pas ją į namus jau atvykstančiam asmeniui.

Po pusvalandžio į nukentėjusiosios namus atvykęs kaltinamasis A. L. iš moters paėmė 1 tūkst. eurų ir pasišalino. Tokiu būdu A. L apgaule savo ir kitų asmenų naudai įgijo svetimą turtą.

Kaip ketvirtadienį pranešė prokuratūra, teismas pritarė valstybinį kaltinimą palaikiusio Kauno apylinkės prokuratūros prokuroro Artūro Bužavo siūlomai bausmei.

A. L. pripažintas kaltu dėl sukčiavimo, jam paskirta galutinė vienų metų terminuoto laisvės atėmimo bausmė. Teismas taip pat iš nuteistojo A. L. priteisė nukentėjusiajai 1 tūkst. eurų turtinės žalos atlyginimą.

Vasarį paskelbtas nuosprendis jau yra įsiteisėjęs, BNS informavo Kauno apygardos prokuratūros atstovė Tautvilė Merkevičiūtė.

A. L. anksčiau buvo teistas 17 kartų. Pernai spalį jis dar buvo nuteistas už vagystę šešių mėnesių laisvės atėmimo bausme.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS