Incidentas Pravieniškėse: kameroje nuteistasis padegė čiužinį | KaunoDiena.lt

INCIDENTAS PRAVIENIŠKĖSE: KAMEROJE NUTEISTASIS PADEGĖ ČIUŽINĮ

  • 4

Pravieniškių pataisos namų kameroje sekmadienio popietę kilo gaisras. Tačiau teisingumo viceministras Elanas Jablonskas ramina visuomenę – šis incidentas yra pavienis atvejis. 

E. Jablonskas sekmadienio vakarą portalo kauno.diena.lt žurnalistams patvirtino, kad kameroje 32-ejų nuteistasis padegė čiužinį.

Teisingumo viceministro teigimu, asmuo neseniai yra perkeltas iš vienos įkalinimo įstaigos ir gaisrą sukėlė reikšdamas protestą.

E. Jablonskas suskubo nuraminti visuomenę – riaušių požymių nėra ir tai – pavienis atvejis.

Dėl šio įvykio bus pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl svetimo turto sugadinimo. Tai, pasak E. Jablonsko, jau ne pirmas šio nuteistojo sukeliamas neramumas.

Gaisro metu žmonės nenukentėjo.

Elanas Jablonskas. Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip portalo žurnalistus informavo Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė Džiuginta Vaitkevičienė, pranešimas apie 14 val.

„Degė čiužinys. Buvo pradėję gesinti Pravieniškių darbuotojai miltelių gesintuvais, ugniagesiai atvykę išnešė čiužinį, perliejo vandeniu, išvėdino patalpas“, – teigė ugniagesių gelbėtojų atstovė.

Gaisro metu sudegė kameroje buvęs čiužinys, apdegė metalinė lova, apie 2 kv. m sienos apdailos, apie 1 kv. m lubų, apsilydė du šviestuvai ir priešgaisrinės signalizacijos daviklis. Taip pat aprūko patalpos sienos. Kameros patalpos dydis – 15 kv. m.

„Su kvėpavimo aparatais dirbo trys žmonės“, – apie ugniagesių gelbėtojų pajėgas, dirbusias įvykio vietoje, kalbėjo Dž. Vaitkevičienė.

Tačiau gaisro priežasties Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė įvardyti negalėjo. „Kol kas vyksta tyrimas, negaliu pasakyti, nuo ko kilo gaisras. Gaisro priežastis nenustatyta, įvykis tiriamas“, – pridūrė pašnekovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

ALGIS

Reikėjo negesinti , ko norėjo tą ir pasirinko .

TS

Čiužinys padegtas. Visuomenė informuota. Dirbam toliau.

Norisi verkti

Labai svarbi žinia Lietuvai. Tikrai verta pirmo puslapio dienraštyje. Net viceministras pasisakė, oho..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS